folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Sasser Ve Netsky"In Programcısı Yakalandı...



Sasser Ve Netsky"In Programcısı Yakalandı...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CriMaToR
    CriMaToR's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2004
    Erkek

         Geçen cuma yapılan operasyonda yakalanan ve suçunu itiraf eden 18 yaşındaki Sven Jaschan hakkındaki soruşturma da devam ediyor. İlk başta “Netsky A” virüsünü yazarak “Bagle” ve “Mydoom” virüslerini ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyleyen Jaschan, daha sonra durumun kontrolden çıktığını ve Netsky’yi daha da geliştirdiğini belirtti.


     


         Genç programcı daha sonra Netsky üzerinde oynayarak Sasser’i yaratmış. Microsoft’un bazı işletim sistemlerindeki açığı kullanarak yayılan Sasser, geçen hafta milyonlarca bilgisayarı vurmuştu.


     


         Soruşturması tutuksuz olarak yürütülen Jaschan, Alman yasalarının bilgisayar sabotajı maddesine göre beş yıl hapis cezası ile karşı karşıya. Soruşturmayı yürüten yetkililer, Jaschan’ın bu işi şöhret için yaptığı izlenimi edindiklerini söyledi.


     


         Sven Jaschan’ın yakalanmasından hemen sonra Sasser’in “Sasser.E” olarak adlandırılan yeni bir versiyonu çıkmış, bu da Alman gencin virüsü tek başına yazmadığı yorumlarına yol açmıştı.


         Bu hafta Alman polisi, Sasser ve Netsky solucanlarını yazdığını itiraf eden Sven Jaschan adlı gençle işbirliği yaptığından şüphelenilen beş kişinin evine baskın düzenledi.


         Zanlılardan ikisi Jaschan’dan Netsky’nin kaynak kodunu aldığını itiraf ederken, bunlardan biri de ilk olarak şubat ayında ortaya çıkan Netsky solucanının yayılmasında rolü olduğunu kabul etti. Polis sözcüsü operasyonda bazı materyallere el konulduğunu, ancak hiç kimsenin tutuklanmadığını belirtti.


    (Reuters)


    Online Virus Taraması: http://www.pandasoftware.com/activescan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydin
    maydin's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    ulen helal olsun krolara tampon bellege saldırmak filan iyi akıl etmişler  Sevdim ben bu cocukları ehu ehu

    İmza yerine parmak basmayı tercih ediyorum
Toplam Hit: 3764 Toplam Mesaj: 2