Sayısal Zeka Şart Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    bence bu biraz iş alanına göre değişir.sayısal zekadan kastımız sanırım matematiksel işlemleri daha çabuk anlayabilme kavrayabilmedir.

    gelelim benim işime.şu anda çok bir porgramlama olaylarını bilmiyorum.fakat başladım.c ile başladım.ilerlemeye calısıyorum.her gün bakıyorum.örnekler inceliyorum.sorular soruyorlar nette.ben onların cevaplarına bakmadan yapmaya çalışıyorum.bazen oluyor bazen olmuyor...olmadıgı zaman anlamaya çalııyorum.oldugu zamanda nası üstüne bişiler katıp daha karmaşık bişi daha ayrıntılı bir program yazabilirim die düşünüyorum.zaten böle böle gelişiyor

    canlı örnek vermek gerekirse; program demiş ki işte yazılan 3 sayıdan çift sayıları bulun...programı yazıyorum sonrasında ne yapılabilir diye üstüne bakıyorum.örneğin diyorum ki çift sayıların toplamı nedir diyip üstüne katıyorum.bence böyle olmalı..

     

    sayısal olayına gelince..ilerdeki işim gereği bilmem şart.işletme informatği okuyorum.ilerde bana diyecekler ki bu yüzde oranlarıyla ilgili program yaz diyecekler.mat bilmesem yüzde oranlarını nasıl hesaplayacam...ama sen başka işlerle ugraşacaksan pek gerekmeyebilir.

    gecenlerde gelen bir soruyu yapamadım.şöle diyordu.bilmem ne sorusunun köklerini bulup yazdıran bir program yazın diyordu.kökleri bulmayı aklıma getiremedim.kodlara dökemedim.bu tarz sorular geldiği zaman mat bilgisi gerekiyor.fakat çift sayıları bulun dediği zaman o kadar mat herkeste vardır.

    olay aslında bu.mat zekası varsa çok uçlara gidersin kökleri bulursun.mat yoksa çift sayıları bulur kalırsın.yanlız umutsuluga kapılma.kök bulmak fln geliştirilebilir.olmayacak bişi deil.. 


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2003
    Erkek

    satranç oynayabilionmu hele satranç

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2003
    Erkek

    la hortlatmayın şu adamın konusunu ya gelecek yine yardırcak al başına belayı :D


    Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
Toplam Hit: 8541 Toplam Mesaj: 44