SEO Hakkında Birkaç Soru

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Müridler şuanda bir eticaret sitesi işletiyorum arkadaşlarımla beraber ve SEO konusunda çalışma yapmamız gerekiyor. Piyasadaki kitapları aldım okudum filan ama bana aradığım soruları vermedi. Bu işte aklıma takılan bir kaç soru var onları sorucam tecrübeli arkadaşlarda cevap verirse sevinirim.

    Şimdi öncelikle site hakkında bilgi vereyim. Sitede 2060 ürün, 118 kategori, 337 marka var. Sitenin içeriği medikal, itriyat, dermokozmetik, bitkisel yağlar gibi ürünler var. Sitenin altyapısı Ticimax. Domain içerisinde sattığımız ürünlerle ilgili bir keyword bulunmuyor.

    Şimdi aklımdaki sorular, yorumlarım ve varsayımlarım şunlar ancak sizin ekleyeceğiniz şeyler olursa eklemekten çekinmeyin.

    1) Okuduğum kitaplarda ve internetteki makalelerde kelime seçiminden bahsediliyor. Mesela "bitkisel yağlar" kelimesinin seçilip bu konuda çalışma yapılmasından filan bahsediliyor. Sitemde sadece bu kelime yok, ayrıca bu kelime üzerine SEO kasmamın bir faydası olacak mı tartışılır çünkü müşteri "bitkisel yağlar" diye mi arama yaptırmaya meyilli yoksa "nevo kakao yağı" diye mi arama yaptırıyor? Bunu nasıl kestirebilir ve bilebilirim? Ayrıca kelime seçiminde ürün-marka-kategori gamı bu kadar geniş (ben geniş diyorumda belki piyasa için geniş değildir onuda bilmiyorum, böyle düşünüyorum sadece) bir sitede nasıl bir strateji izlemeliyim?

    2) Ürün, kategori, marka için seo title, description, keywords nasıl olmalı? Mesela "Nevo bitkisel yağı en ucuzu" diye barzo yazıp geçmeli miyim? Bu konuda piyasada başı çeken özel e-ticaret sitelerindeki keywordleri vs. örnek alıp kullanmayı düşündüm ancak her sitede yaklaşım çok farklı. Bunlardan hangisinin daha başarılı olacağı konusunda hipotez/test nasıl geliştirebilirim?

    3) Backlink ve tanıtım yazıları nasıl olmalı. Backlink'i sitemle alakalı içerik üreten yerlerden mi almalıyım yoksa PR'i yüksek yerlerden almam yeterli olur mu? Blog yazılarında sitemden nasıl bahsedilmeli. Sitemde sattığım bir ürün mü yoksa "nemlendirici" gibi birşeyden mi link ekletmeliyim yazı içerisine?

    4) Sitemde Blog bölümü var ancak henüz aktif değil. Burada sitedeki ürünlere atıf yapan blog yazılarımı yazdırmalıyım? Bunun sıklığı ne olmalı? Site domain yaşı genüz 4 ay. Hangi sıklıkla bloga yazı girdirmeliyim? Bu yazıları neye göre seçip yazdırmalıyım?

    5) Yukarda da sık sık arada kaldığım nokta olarak "ürün" mü "kategori" mi kısmı var. Bunu nasıl ayırt edip öğrenebilirim, kullanıcı eğilimini? Bunun için tool varmı? 

    Sorular çok detaylı yada acemice olmuş olabilir artık kusura bakmayın. En son 10 sene önce film sitesi için böyle şeyler araştırıp uğraşmıştım. Şimdi iş başa düştü çünkü elini sallasan SEO'cuya çarpıyor şuanda ve kimseye güvenemiyorum. O yüzden iş başa düştü durumu var.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 840 Toplam Mesaj: 1
seo seo keyword seçimi