Seo Olarak Böyle Birşey Yapabilir Miyiz ?
-
Arkadaşlar www.kartvizitciyiz.com sitesini kuruyorum şahsi sitemdir. Şimdi aklımda ki soru şu yönde. Bir sayfa hazırlamak istiyorum ve içerisinde kampanyaların olduğu bir sayfa olacak. Google da atıyorum İstanbul kartvizit diye arattırıldığında sayfanın başlığı ve içerisinde ki il yazısı İstanbul olarak değişecek ve www.kartvizitciyiz.com/istanbul-kartvizit.html diye bir link yapısı olacak. Aynı şekilde atıyorum kocaeli kartvizit yazıldığında sayfa içeriğinde ki il yazısı ve başlık Kocaeli olarak değişecek ve www.kartvizitciyiz.com/kocaeli-kartvizit.html olarak gözükecek link. Bunu nasıl sağlayabiliriz ?
Özet olarak ;
- Tek sayfa hazırlanmış bir kampanya sayfası olacak. Sayfanın title kısmında ki il ve sayfa içerisinde yazan il yazısı google da aratılan "İL ADI kartvizit" şekline göre şekillenecek
- ...com/iladi-kartvizit.html diye 81 ayrı sayfa olmayacak ama girenler linki şehire özel olarak görececek ...com/istanbul-kartvizit.html / ...com/kayseri-kartvizit.html gibi.
Böyle birşeyi nasıl yapabilirim ? Yaptım diyelim google da seo açısında faydası mı olur zararı mı olur ?
-
Madem işin bu dene bence yada 2. bir site açıp onun üzerinde dene yatırım yaparsın işine.
Teknik olarak http://dev.maxmind.com/geoip/legacy/install/country/ buradan indireceğin dosya (GeoIP.dat) ile kullanıcının şehrini alıp yönlendirme yapabilirsin.
-
üstad hiç birşey anlamadım desem. Çünkü yazılım konusunda bilgim sıfır. Site joomla tabanlı. Ve ingilizcem de sıfır.
-
ing şart hocam o zaman "joomla geoip redirect"
-
cemnet bunu yazdı
ing şart hocam o zaman "joomla geoip redirect"
kesinlikle ing şart hocam da hemen iki günde öğrenemeyeceğim birşey :)
-
Hocam bu seo bakımından sana faydadan çok zarar getirir düşüncesindeyim. Bunu da göz ardı etme bence. Sebebine gelince sen içeriği aynı olan sayfadan 81 adet yaratmış gibi oluyorsun (İçerikte sadece metalar ve il adı farklı. Ürünler ve kampanyalar herşey aynı olduğu ve salt içeriğin aynı olduğu için). Yani sayfalar bir bakıma spam olacağından bence faydadan çok zararı olur. Bence her şehir için ayrı kampanyalar yapıp ona göre sayfa oluşturman çok daha mantıklı olur SEO açısından.
-
Yazilimci bunu yazdı
Hocam bu seo bakımından sana faydadan çok zarar getirir düşüncesindeyim. Bunu da göz ardı etme bence. Sebebine gelince sen içeriği aynı olan sayfadan 81 adet yaratmış gibi oluyorsun (İçerikte sadece metalar ve il adı farklı. Ürünler ve kampanyalar herşey aynı olduğu ve salt içeriğin aynı olduğu için). Yani sayfalar bir bakıma spam olacağından bence faydadan çok zararı olur. Bence her şehir için ayrı kampanyalar yapıp ona göre sayfa oluşturman çok daha mantıklı olur SEO açısından.
http://googleyardim.com/icerikler/canonical-url-nedir-nasil-kullanilir
-
Yazilimci bunu yazdı
Sonuç olarak kartvizit satıyorum üstad her şehre ayrı nasıl kampanya düzenlenir ki :) 0.10 krş larla mı kampanya düzenleyelim :) kullanıcı girdiğinde istanbula 20 izmire 25 yazdığında zaten direk kaçar :)
yani tavsiyeni alıyorum fakat her şehire ayrı kampanya mantıksız geldi üstad. Bunu yapan siteler var ama şehir şehir html sayfaları var. Tek tekmi oluşturdular diye düşünmeye başladım
-
Hocam yapılamaz demedim. Yapılabilir ama SEO tarafında faydadan çok zararı olur diye düşünüyorum. Her şehre ayrı ayrı kampanya oluşturma. Sadece ayrı ayrı sayfa içeriği oluştur. Mesela bir ürünün adını İstanbul için X yazdıysan aynı ürünü Y adıyla sisteme farklı bir ürünmüş gibi tekrar ekle ve İzmirle bir şekilde bağdaştır ve İzmir sayfasında o ürünü göster. Yani orada biraz kafa yormak lazım neler yapılabilir diye. Dediğim şekilde bir ağaç oluşturabilirsen ve orjinal içerik kullanırsan SEO bakımından çok daha hızlı ilerleyebilirsin.
Not: Canonical URL de bu sefer en değerli sayfayı alacak google. Diğer sayfaları sadece site içi backlink olarak kullanabileceksin. Senin ihtiyacın olan şeyin bu olduğuna emin değilim. Çünkü senin amacın her sayfanın illerde ilk sıralara çıkması.
Yazilimci tarafından 17/Haz/15 17:39 tarihinde düzenlenmiştir -
yapılır çok kolaydır ama fayda sağlamak yerine direk sandbox yersin
-
Hiç yazılım bilmiyorsan sana tavsiyem tek tek HTML belgesi oluştur. adana.html, izmir,html, trabzon.html, samsun.htm gibi...