Ses"Te Donanımsal Sorun..
-
Arkadaşlar dün kolonlardan cızırtılar gelmeye başladı..kolonlarda sorun var sandım..kulaklıktada yine aynı bazen çok yoğun bazen hiç yok bazende çok az..sorun tam olarak nedir sizce..benim ses kartı onboard ve anakarttaki dişi çıkıştan diye düşünüyorum farklı fikirleri veya daha önce bu sorunu yaşamış olanlar var mı ? kıytırık bir ses kartı alsam çözebiliriyim ?
-
mikrofonun açıksa kolonlarda cızırtı sesi yapar.
-
karsinojen bunu yazdı:
-----------------------------
mikrofonun açıksa kolonlarda cızırtı sesi yapar.
yok hoca mic. filan açık değil.. -
emekli olmuş o pc bence sana yeni bi pc almak gerek =)
-
idare ederim diyorsan ses kartı al ya da tamir ettir... isatnbul ve İzmirde vardır kart tamircileri
Ana kartın sanırım PCI destekliyor. Hala bulabilirsin sanırım... ama 2-3 yıl kullan ki ekonomik olsun
Diğer türlü yeni bir makina toplaman gerekecek
-
ses dosyalarının icerisine virus,worm da girmis olabilir.iyi bir anti-virus prog. ile tarat hocam.bu sorun yoksa eger yukarıdaki nedenler başgöstermiş olabilir.
-
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------ses dosyalarının icerisine virus,worm da girmis olabilir.iyi bir anti-virus prog. ile tarat hocam.bu sorun yoksa eger yukarıdaki nedenler başgöstermiş olabilir.
valla bundan şüphelenip formatta attım...yine aynı -
ses dosyasına virus girmez arkadaşlar :) sorun iki türlüdür.. senin ses kartının chipinde sorun vardır ya da hoparlörün patlamıştır.. onboard demişsin, o zaman pci bi ses kartı al hallolur büyük ihtimal sorunun.. olmazsa sorun hoparlörlerindedir.. belki hoparlöründeki anfinin çıkışı yanmıştır ve böyle boğuk sesler veriyordur
-
ertan bunu yazdı:
ses dosyasına virus girmez arkadaşlar :) sorun iki türlüdür.. senin ses kartının chipinde sorun vardır ya da hoparlörün patlamıştır.. onboard demişsin, o zaman pci bi ses kartı al hallolur büyük ihtimal sorunun.. olmazsa sorun hoparlörlerindedir.. belki hoparlöründeki anfinin çıkışı yanmıştır ve böyle boğuk sesler veriyordur
kulaklıktada var aynı sorun hocam...sanırım ilk ihtimal daha mantıklı..bir ses kartı alayım en iyisi..saol -
onboard ses kartinin bozulma ihtimali cok dusuktur
ethernet gibi..
bios update yap belki isine yarar..
-
On board Ses kartlarında Genelolarak bu cızırtı Cıkıs devrelerindeki sorunlar ( bunlar Ses kartına asırı yüklenme , ses güclendirici yazılımlar kullanarak ) cıkısın arızalamasına sebeb oluyor. diger bir sebeb ise bazı bios'larda sorun olması bios unu yeniden güncellemeni tavsiye ederim . Hatta yapabilirsen bios'un tüm ayarlarını yeniden Flash Et bu genellikle zor bir iştir ama anakartının sitesinden güncel bios firmware yi indirip deneyebilirsin. Anakartının modelini yazarsan güncel Bios'unun linkini atabilirim.