Shell Nasıl Kullanılır?
-
sa hacılar elimde c99 ve r57 shell dosyaları war ben nasıl bunları kullanacığım bilen varmı?
-
o ne yaw:|
-
konu üzerinde cok fazla iddiali degilim fakat,shell;yüklendigi sitede permission yetkilerini almamizi saglar.yazma,okuma,silme gibi.
kullanma konusuna gelince;öncelikle ilgili aciklari bulman gerek.
aciklardan yararlanip dosyayi siteye atman gerekli,upload aciklarini,sql injection aciklarini inceleyebilirsin :)
yada exploid kullanarak da atabilirsin.
-
Conquer bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------aynen böyle. istiosan biraz araştırma yap kendine ait bi site aç ftp li at ftp ne uğraş ama kendi siteni hackleme lamerler gibi :)
videoları vardır.. r57 de birçok komut var videolu anlatım varsa bulur öğrenirsin..
daha sonrada sitenin açıklarını bulup upload edersin bunları kendi sitende yaparmış gibi hacklersin.
-
elimd tuttuğum kitap neyle ilgili demek gibi saçma arkadaşım.
www.google.com
önce araştır nedir bnlar ? Bunlar shelldir bunlar serverı mıncıklamada işine yarar
http://video.antichat.ru
da bir çok video vardır bununla ilgili.
-
çok enteresan bir soru olmuş bu shell nedir ne değildir ilk olarak onu öğren zaten gerisini yaparsın sen
ben güveniyorum sana :)
-
shell ne işe yaradığını biliyorum elimde mevcut iken ama bir türlü kullanamıyorum sadece nasıl kullanıldığını istiyordum konu başlığındaki gibi...
-
kkkcakmak bunu yazdı:
-----------------------------
shell ne işe yaradığını biliyorum elimde mevcut iken ama bir türlü kullanamıyorum sadece nasıl kullanıldığını istiyordum konu başlığındaki gibi...
-----------------------------download de şu sayfadan izle
http://video.antichat.ru/file206_8.html
-
Shell bulunduğu hostta üst düzey işlemler yapmayı sağlar.Bu işlemlerden çoğu şunlardır.
Sitede ki configuration dosyasının site scriptinin mysql destekli çalışmasını sağlayan bilgileriyle MYSQL ERİŞİMİ.
Dosya silme,taşıma,kopyalama,ad değiştirme... gibi bütün özellikler.
Bazı dosya işlemlerini sitenin CHMOD777 izinli bir klasorune yapabilirsiniz.
Shell çalıştırılmış bir site yüzlerce yöntemle hacklenebilir,scriptine el konabilir(veri şifrelenmemişse)
Mysql deki sifreler alınabilir scriptin uye duzenleme,uye olma,şifre değiştirme,giriş yapma bolumlerindeki herhangi bir dosya ile databse deki şifreleme alogaritması çözülüp birincil gerçek şifre bulunabilir.
v.s
Not: Bazı makinalar shell korumalıdır veya shell fonksiyonlarının bir bölümünü kısıtlamış olabilir,ya da attığınız shell doyasını hiç yüklemenize izin vermeyebilir...
-
RuzgaR bunu yazdı:
-----------------------------Shell bulunduğu hostta üst düzey işlemler yapmayı sağlar.Bu işlemlerden çoğu şunlardır.
Sitede ki configuration dosyasının site scriptinin mysql destekli çalışmasını sağlayan bilgileriyle MYSQL ERİŞİMİ.
Dosya silme,taşıma,kopyalama,ad değiştirme... gibi bütün özellikler.
Bazı dosya işlemlerini sitenin CHMOD777 izinli bir klasorune yapabilirsiniz.
Shell çalıştırılmış bir site yüzlerce yöntemle hacklenebilir,scriptine el konabilir(veri şifrelenmemişse)
Mysql deki sifreler alınabilir scriptin uye duzenleme,uye olma,şifre değiştirme,giriş yapma bolumlerindeki herhangi bir dosya ile databse deki şifreleme alogaritması çözülüp birincil gerçek şifre bulunabilir.
v.s
Not: Bazı makinalar shell korumalıdır veya shell fonksiyonlarının bir bölümünü kısıtlamış olabilir,ya da attığınız shell doyasını hiç yüklemenize izin vermeyebilir...
-----------------------------cogunlukla php sistemlerde resim yerine Shell dosyasını upload edebilirsin ornek olarak Arkadaşlık sitelerini dene :) kolay gelsin
dipnot: ekleme icin kusura bakma :)
-
birşey daha ekleyeyim bu c99 ve r57 ile site hostunu mesela ; www.xx.com dan aldı ve bu dns ye ait 100 tane site var.. bu 100 siteyide hackleyebilirsin. tabiki bu iş biraz zor hostun nereden alındığına bağlı..