folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Siber Olimpiyat Heyecanı Başlıyor



Siber Olimpiyat Heyecanı Başlıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BOZO
    BOZO's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2002
    Erkek



    Samsung Electronics'in sponsorluğunda düzenlenen dünya bilgisayar oyunları olimpiyatı World Cyber Games 2005'in Türkiye elemeleri için kayıtlar başlıyor. Dünyadaki bilgisayar oyunu tutkunlarını bir araya getiren World Cyber Games'in Türkiye ön elemeleri Siberlig tarafından yapılacak. Türkiye elemelerine katılmak isteyenler 30 Eylül 2005 tarihine kadar www.siberlig.com üzerinden kayıt yaptırabilecek.


    Bu yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Sivas'da yapılacak WCG'nin Türkiye elemeleri; Ağustos Eylül aylarında belirlenen İnternet cafelerde gerçekleştirilecek. Türkiye elemelerinde başarılı olanlar Ekim ayında İstanbul Elite Hotel'de gerçekleştirilecek büyük finalde hem Türkiye oyun milli takımına seçilmek hem de 15.000$ para ödülü için yarışacaklar.


    WCG heyecanına katılanlar dünyanın en popüler bilgisayar oyunları; Counter Strike: Source, FIFA 2005 ve Warcraft 3'de mücadele edecekler.


    2004 yılında düzenlenen organizasyona tüm Türkiye'den 10 bin kişinin üzerinde katılım olmuş ve finale 500 oyuncu kalmıştı. San Fransisco'da gerçekleşen turnuvada iyi bir performans gösteren takımımız finallere kalmasına rağmen derece alamamıştı. En iyi takım kaptanı ödülü ise Türkiye Milli Takım kaptanı Serhat Bekdemir'e verilmişti.


    Dünya finali Singapur'da


    2000 yılından bu yana doğum yeri olan Güney Kore'de yapılan bilgisayar oyunları olimpiyatı World Cyber Games, artık her yıl farklı bir ülkede düzenleniyor. İstanbul'daki Türkiye finallerinde dereceye girenler WCG 2005 dünya finalinin yapılacağı Singapur'a gidecekler.


    World Cyber Games adıyla ilk kez 2001 yılında Samsung'un sponsorluğunda düzenlenen bilgisayar oyunları olimpiyatı, dijital eğlence kültürünü tüm dünyaya yayan en büyük global etkinlik niteliği taşıyor. Her yıl dünyadaki Gamer'ları bir araya getiren WCG'in 2004 yılındaki büyük finaline 70 ülkeden 800 kişinin katılmıştı.

Toplam Hit: 803 Toplam Mesaj: 1