Silmarillion - Tolkien"İn En Muhteşem Eseri Hakkında ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

Sevgili Arkadaşlar ;

Bir Yüzüklerin Efendisi Hayranıyım.Filmlerini 100 KERE İzlemişimdir.Bütün karakterlerinin soylarını araştırıp buldum.Sürekli içimde merak uyandıran bir film oLdu.Şimdi kitaplarını okumaya başLıyorum.Direkt Yüzüklerin Efendisi kitabını okumaktansa Derine inip Elflerin tarihini nasıl varolduklarını ayrıca Cüce Ve İnsanlarında oluşumlarını anlatan Silmarillion Kitabını okumaya karar verdim.Aranızda bu kitabı oKuyan varmı ? Yorumlarınızı bekliyorum ...

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

silmarillionu ilk olarak okumanı tavsiye etmem çünkü çok ağır bir kitap büyük olasılıkla sıkılırsın okurken

ilk önce hobbit daha sonra yüzüklerin efendisi 3'lemesi bunlardan sonrada silmarillionu okursan çok daha iyi anlarsın olayları.silmarillion dan sonrada güç yüzüklerine dair i okursan yüzüklerin efendisi serisine kadar olan boşluğu da kapatmış olursun

peter jackson a silmarillionuda cekicekmisin diye sorduklarında silmarillionun filmini cekmeye kalkışsam 10 tane film cıkar demişti.

kitap hakkında söylecek pek fazla bişey yok bütün orta dünya kitapları gibi muhteşem bir kitap.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    Silmarillion'dan önce 3'lü seriyi okuyayım peki teşekkürler hocam Başka yorumu olan varsa buyursun...

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek
    Hocam silmarilion gercekten ağır bi kitap yüzüklerin efendisi üçlemesini okuduktan sonra oku bence ve izlemekle olmaz okumalısın kitapta yazanların bircoğu filmde yok

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibo123
    ibo123's avatar
    Erkek

herşeyin başını anlatıyor işte..erundan başlayarak

"evlatlarım adı gülen kendisi ağlayandan sakının"SHT "Vallahi evlatlarım kainatın en bahtiyar insanları sizlersiniz."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek
    ben okumaya başlamıştım ama çok sıkıcıydı ve okumaya değer herhangi bir olay olacakmış gibi de görünmüyordu bitirmek içimden gelmedi.

herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zachariah
    Zachariah's avatar
    Erkek

hobbit ve yüzüklerin efendisini okuduktan sonra oku. Çnkü pek bişey anlamazsın ilk okursan... En güzel kitaptır bence orta dunyanın.. Ondan sonrada hurin çocukları güç yüzüklerine dair tom bombadilden maceraler ve kayıp öyküleri okuyabilirsin

Anime - Manga
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

hobbit - yüzüklerin efendisi - silmarillion sırası budur.

diğer kitaplarıda okumak lazım gerçi.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Zachariah bunu yazdı:
    -----------------------------

hobbit ve yüzüklerin efendisini okuduktan sonra oku. Çnkü pek bişey anlamazsın ilk okursan... En güzel kitaptır bence orta dunyanın.. Ondan sonrada hurin çocukları güç yüzüklerine dair tom bombadilden maceraler ve kayıp öyküleri okuyabilirsin

-----------------------------

Hocam hepsini bi 3 kez falan okumuştur bu süre zarfında herhalde :D

11 ay sonra konu hortlatmışın :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zachariah
    Zachariah's avatar
    Erkek

tarihine hiç bakmadım hocam

Anime - Manga
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

la madem konu hortlatilmis bir yorumda ben cakayim. nasilsa tbt seodur meodur hitini arttiriyor bilmeyen ve konuyu arastirmak isteyen google ziyaretcilerine anlatalim.

dunya'daki insanlari tolkien'i taniyanlar ve tolkien'le henuz tanismamis olanlar diye ikiye ayirabiliriz.

en basit siralama

hobbit
    yuzuklerin efendisi uclemesi
    silmarillion
    guc yuzuklerine dair
    kayip oykuler kitabi 1-2
    hurin'in cocuklari

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
Toplam Hit: 1468 Toplam Mesaj: 11