Sınavlarda Aşırı Heyecan Durumu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    heyecanın nedeni genellikle az çalışmak, sınava hazır olmamak ve düşük not alacağını bilmekden kaynaklanır. sen bildiğini sanırsın aslında bilmezsin. bu üniverstede 80-90 bekleyip 40 almak gibi bişey :D

    basit bir sınava anormal çalışıp, 90 100 alacağını bilerek girdiğinde hiç heyecanlanmazsın örneğin lisedeki trafik dersi gibi. hafif heyecanlanmayan adam zaten hiç çalışmamıştır, bi beklentisi yoktur. hafif heyecan olmalı.

    tavsiye ederim, daha fazla çalışıp sınavlara girmeyi dene, çalışıp aldığın notları görünce bir sonraki sınava girişinde normale dönersin hocam.

    benim yöntemimse heyecanlandığımda kendime,(içimden) "amk heycanlanırsam daha kötü olacak koy gotune hallederiz aq" demek :D

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    duruma alışmak lazım;

    ben de ünide kopya çekmeye yeni alıştığım zamanlar kulaklarım kızarır terlerdim,altıma sıçacak gibi tırsardım,sonraları alıştım gitti,hatta bi kaç sınav sonra kopya bağımlısı oldum,kopyasız/mühimmatsız sınava giremez oldum.

    alışırsan bişey olmaz,bol bol sınava gir,nasıl keraneye ilk gittiğinde karıları çıplak görünce kalbin güm güm atar da sonrakilerde alışırsan, bu da işte öyle bişey :)


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2008
    Erkek

    Herkesin heyecanını bastırmak için yaptığı şeyler farklıdır mutlaka, ben ömer hayyam rubaileri okuyunca rahatlıyorum mesela pamuk gibi giriyorum sınava ardından. Harbiden işe yarıyor. En azından bende ...


    chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scampjackal
    scampjackal's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2010
    Erkek

    Halsizlik 
    Tavsiye: Ginkgo biloba

    Beyninizin günün en yorucu saatlerinde zehir gibi çalışması için tek ihtiyacınız binlerce yıldır kullanılan ve özellikle de Çin’de yetişen ginkgo biloba ağacıdır. Damarları genişleterek beyne bol oksijenli temiz kan pompalanmasını hızlandıran ginkgo bitkisinin ayrıca kısa süreli hafıza, konsantrasyon ve genel algılama performansını artırdığı ispatlandı. Araştırmalar, 3 hafta boyunca her gün 184 miligram ginkgo biloba kullanan erkeklerin, almayanlara göre %20 oranında daha sağlıklı olduğu gözlemlendi. İş hayatının yorucu temposuyla başa çıkmak için desteğe ihtiyaç duyanların aklında bulunsun... 


    alıntıdır.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2008
    Erkek

    hacı her şey beyinde bitiyor ,başka başka yöntemler deneyeceğine olayı kafanın içinde bitireceksin.

    Oturup düşün ,neden heyecanlanıyorum? bir mantığa oturtmaya çalış , sorgula, soru sor. Heyecanlanmasam ne olur? eskiden böyle miydim? yani içinde bulunduğun olayı sorgula. Çıkan sonuç ne olursa olsun asla yadırgama ,önce kabullen.

    Sorundan kaçarak onu çözemezsin. heyecanlanmayan adamla aramdaki fark ne? onun üç gözümü var? 5 kulağı mı var? hayır. Neden sınava giderken aklında hep heyecan yapacağım yine düşüncesi var? her şey insanın beyninde biter

    heyecanlanmak istemiyorsam heyecanlanmam diyeceksin ,biraz irade ,biraz güç ,biraz zorlayacaksın ,bunların çoğu hep takıntıdan gelir

    istersen başarırsın ,dene ve başar. Yeni bir maceraya atılıyormuşsun gibi düşün ,bir oyun oynuyorsun ve oyunda bir bölümde senin heyecanını yenmen gerekiyor yoksa diğer level e geçemeyeceksin ,bölümü bitirmek için mücadele et ,kendine güven ,istersem yaparım de
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    Dideral 40mg tabletin yarısını veya duruma göre 1 adet alirsan titreme carpıntı hepsini alir. Sedatif etkili değildir. Uyku vb şeylere yol acmaz, iyidir :)

    Ativan expidet önericem ama yeşil reçeteli ayrıca ağır sedatif etkilidir. Son care durumlarda olabilir.

    Bi psikiyatr'a gitmeni öneririm. Tahminimce şikayetlerin sadece bundan ibaret değil. Gittigin zaman %90 ihtimalle dideral'i verecektir zaten. 

    Kronik kalp rahatsızlıgın varsa kesinlikle bunları görmezden gel. Önce bi Psikiyatr'a gorun. Anladıgım kadarıyla doktora da gitmeyecegin icin yazdım bunları.

    Daha merak ettigin bişi varsa pm'den yazabilirsin

     

    Edit: yorumlara bi göz gezdirdim. Takma diyen de var çalışmamaktan oluyor diyen de. Zaten calıstıgı sınavlarda da böyle oldugunu mesajda belirtmiş.Bunlarla alakası yok. 

    Bu tür şeyler her zaman herkesin başına gelebilir ve normaldir ama çok sık seyrediyorsa ve yapan gereken şeylere, günlük hayata engel oluyorsa problem vardır.

    Doktora gidilerek bilgi edinilebilir. Genel olarak Anksiyete problemlerinde (kaygı durumu bozuklukları) siz 1 milyon kere takma desenizde bişiye faydası olmaz.

    Kendi kendine geçmesini beklemek te belli bi yerden sonra iyi sonuç vermiyor. En güzeli bi doktora gitmek 7-8 ay ilac ve terapiyle belirtiler baya ortadan kalkabiliyor.


    Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
Toplam Hit: 2713 Toplam Mesaj: 27