Sinema Açmak Karlımıdır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Batan sinemalarla ilgili bir araştırma yap mümkünse git oranın çalışanları veya yöneticleriyle görüşmeye çalış bualbilirsen adamları.

    Neden batmışlar ne tür yanlışlar yapmışlar piyasada neden tutunamamışlar bir öğren. Sonra zaten kendine bir yol çizip o yolda ilerlersin.

    Ayrıca büyük avmlerdeki sinemaları dolaş nasılsa içeride oturmak bedava etrafını gözlemle adamlar nelerden para kazanıyorlar ne tür bir hizmet veriyorlar iyicene bir araştır gözlemle herşeyi. Özellikle cinebonus'ları gezmeni tavsiye ederim.

     

    Tabi küçük yerel bir sinema açacağız ne işimiz var oralarda bizim diyebilirsin ama büyük düşünmediğin sürece kazandığın para hiçbirşeyine yetmez. Her zaman büyük firmaları örnek alıp onların hizmet kalitesine ulaşmaya çalışarak ve sektöre yenilikler getirmeye çalışarak piyasada tutunabilirsiniz.


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    Merhaba

    İlk önce bilinmesi gereken şey sinemada filmden değil büfeden ve reklamdan para kazanıldığıdır. Paranın %70 lik bir kısmını film şirketleri alır yarı yarıya çalışmak diye birşey yoktur. Geriye kalan paradan vergileri de çıkardıktan sonra sana %8-9 gibi bir rakam kalır. Kurumsal yerlerde (afm-cinebonus) böyle. Türk filmlerinde kar marjı biraz daha yüksek olabilir.

     

    Holywood yapımı her filmi ben sinemamda oynatıcam diye alamıyorsun. Mesela Avatar filminden örnek verelim. Sen diyorsun ki bu film tutar ben bundan güzel para kazanırım ama filmin yapımcısı Century Fox şirketi ya da Warner Bross sana diyor ki tamam ben bu filmi sana veririm ama sen de karşılığında benim yapımım olan şu filmi ( ki %100 dandik ötesi ve seni zarara uğratacak bir filmdir) 2 hafta gösterimde tutacaksın. bazen sinema afişlerine bakıyoruz ulan bu dandik filme kim gelir niye bunu getişmişler diye işte bu film yapımcılarının bok yemesi ve filmi oynatanlara dayatmasıdır.

    Ayrıca arkadaşın biri afm aç demiş afm kendi sinemasını kendi açar  isim hakkını sana satmaz.

     

    Yani çok çetrefilli bir iştir sinema açmak. Bir de kurumsal değilsen denetlemesi çok olur. Kaçak mı sokuyosun bilet kesiyomusun, araya sandalye koyuyomusun vs..

    Bunları da göz önünde bulundur derim. kolay gelsin.


    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Bulunduğum ilçenin nüfusu 110.000 ve myo var içinde 1.200 öğrencilik, yıllardır ben dahil tüm yerliler nerdeyse il olucaz bi sinemamız yok derdik,özel bir sinema açıldı 2 sene sonra kapandı.Nedeni ise Nowalgin hocamın dediği gibi anlaşma gereği dandik filmlerdi, her zaman sinemada izleencek filmde çıkmıyor bırak sinemayı ben evde izlicek film bile bulamıyorum son bi kaç aydır ciddi bir senaryo krizi görüyorum piyasada ve maalesef halen bitmiş değil.. 

    Şimdi bi düşün,6 ay adam akıllı film çıkmasa sinemana gelenler lan buraya bi biz geliyoz herhalde derler bi kere prestijden otomatikman kaybetmiş olursun.
    2. Yerli halkın isteğine pek kulak asma çünkü burda da istediler istediler bayramdan bayrama doldu sinema.. İlçedeki mevcut öğrenci kapasitesi de sinemayı ayakta yetmeye tutmadı sanırım,öğrenciler sürekli gidiyordu ama onu bilyorum.. o yüzden bence öğrenci düşüncesini ön planda tut ve cidden sistemin kendini amorti etmesinin çok zor olacağını bil..

    Sinema olmazsa ne yapalım dmeişsin,senin gözün sinemadan çok yerde sanırım yada sinemanın tutmama ihtimalinin gayet bilincindesin,walla bunu yer hakkında coğrafi,sosyal zart zurt bilgiler olmadan söylemenin bi anlamı yok ,beyaz eşya dükkanı aç ta diyebilirim keza alan geniş.. 


    Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Festffuud işi yap hocam , içne b.k koy batmazssın


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Hocam illa sinema işi yapacam diyorsn ben senin yerinde olsam mobil sinema tarzı bir şey düşünebilirim köyleri ilçeleri dolaşırım açık sinema tarzı o zaman daha kazançlı olabilirsin mesela köyler de kahvehaneler okullar bu gibi yerlerde talep olacaktır araştır derim.Eskiler daha iyi bilir yazlık sinema tarzı sinema girişine patlamış mısır haşlanmış mısır vb şeyleri de yaparsan iyi bir şey çıkartabilirsin


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
Toplam Hit: 3410 Toplam Mesaj: 16