Socket.İo Veritabanı Seçimi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek

    Online turn based(sıraya dayalı) oyun projesi almak üzereyim. Hangi veritabanını kullanmam gerektiğini araştırıyorum. Daha önce Php'de mysql kullandım. Mysql'i az çok biliyorum. Oyunuda socket.io ile geliştireceğim. Mysql kullanmak istedim ama bir kaç kişi kasma yapacağını MongoDB yada RethinkDB kullanmamı söyledi. 

    MongoDB veya RethinkDB'yi önerirmisiniz ? Bu 3 veritabanından hangisi daha kullanışlı, performanslı ve socket.io ile uyumlu olur ?

    h0rtl4kk tarafından 13/May/17 14:18 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    NODEJS - MONGODB iyi bir ikili, mongodb kullanılabilir. s.io dan gelecek mesajlara göre callback ile işlem yapıldığından nodejs ile uyumlu tüm DB sistemleri socket.io ile uyumlu olacaktır, önemli olan senin hangisini kullanacağına karar vermen. 

    Myqsl tablo yapısına sahip, MongoDB ise document yapısında. Bu ikisi arasındaki farkı iyice araştırmanı öneririm, bilmiyorsan.

    Kolay gelsin.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek

    Cevabın için teşekkürler. İkisinin arasındaki farkı ve yapıyı araştıracağım. 

    Son olarak RethinkDB hakkında bilgin varmı ?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Hocam mongo üzerinde hiç çalışmadı isen bulaşma derim tabi zaman kısıtlı değil ise. Yapısal olarak biraz farklı. Eğer projem çok büyüyecek demiyorsan yada böyle bir hedefin yoksa mysql çak geç. Neden mi? Mysql ve mongo arasındaki hız ve performans farkının data büyüdükçe ortaya çıkacağını düşünüyorum.1 tablon ne zaman 5-6 gb yer tutmaya başladıysa o zaman sorunlar başlar lakin. Böyle bir Durum söz konusu değilse mysql bence ideal. Verilerimi loglayıp analiz edeceğim dersen gene mongo. Ama büyük çaplı bir proje değilse mongo ile uğraşma hocam ekle mysql paketini yoluna bak. Lib eklerken NodeJs hiyerarşik yapısına dikkat et sürekli. Aynı paketleri yüklüyor :) 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 860 Toplam Mesaj: 4
mysql database rethinkdb mongodb socket