folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sokak Köpeği Sahiplendim, Yardımlariniza İhtiyacım Var



Sokak Köpeği Sahiplendim, Yardımlariniza İhtiyacım Var

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Merhaba Tarikat ailesi. 1 hafta önce bir sokak kopegini sahiplendim yaklaşık 50 metrekare bahcem var simdilik orada besliyorum. Daha önce hiç yavru beslemedim. Bu sebeple bütün önerilerinize açığım. 

    Ek olarak,  İstanbul avrupa yakasinda ücretsiz aşı ve tedavi ettirebilecegim yer var mi? Şu anda kuru mama yemiyor, genelde a101 den sosis ve tavuk kemigi kırıntıları veriyorum. Hangi mamayı önerirsiniz ? maddi bakimdan biraz sıkığım, bu sebeple pahalı mamaları alamam. Birde elinde köpek malzemesi(tasma, oyuncak kemik vs) olup bağışlamak isteyen var mi?


    Nova Vida !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam hayırlı olsun 

    Konserve Mama - 400 grm - özkuruşlarda 4.5 TL

    Ayrıca Açık Mamalar Satılıyor kg 8-10 TL

    Goody Almada Ne Alırsan Al Elinde patlar :)


    Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    C-force bunu yazdı

    Hocam hayırlı olsun 

    Konserve Mama - 400 grm - özkuruşlarda 4.5 TL

    Ayrıca Açık Mamalar Satılıyor kg 8-10 TL

    Goody Almada Ne Alırsan Al Elinde patlar :)

    hocam hayırlı olsun çok güzel birşey yapmışsın 

     

    force gocam goody nin neyi var genelde  sokaok köpeklrine ben alıyorum ama bilemedim  

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jargonphp
    jargonphp's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2017
    Erkek

    Bonacibo marka mama kullanmanı öneririm. Hocam temizmama diye bir site var, orada mamalar piyasanın daha altında satılıyor. Kuru mama ve yaş mama almak istersen orayı öneririm hem kedilerim hem de köpeklerim için oradan sipariş veriyorum.  Bir de reflex mamalar var onlar da bonacibodan daha iyi diyebilirim

     

    jargonphp tarafından 13/Ağu/17 11:41 tarihinde düzenlenmiştir

    “Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”(Gazel-i Baki)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    yav mamaya para mı yeter.

    Bir kasaptan tavuk kemiği vs. al hergün. Onlar atıyorlar çünkü. Düdüklü tencerede kaynat. suyuna da fırınların attığı bayat ekmeklere dök. Kemiğiyle et suyu ile tabağına koy yesin.

    Burger kinge gitmiş gibi mutlulukla yer onu. En ucuz böyle bakabilirsin, başka türlü köpeğin yediği ile baş edemezsin. Bir aile kadar yemek yer kendi başına(minik fınilerden değilse).


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2015
    Erkek

    Sosis sucuk salam grubunu krsinlikle verme vericeksende pişir ama yagsız bişekilde olmalı.. Kurtlanma ve vucut yaglanması yapmasın..Aşılar içinde iç ve dış parazit asısını muhakkak yaptır.. Tahminim 50tl tutar belki 60tl. Birde gençlık hastalıgı dediğimiz yavrularde sık gorulen ishal yada kanlı ishal (adını tam bilmediğim için) asısı var genetik bi hastalık sayılıyo sanırım o asıyı unutma. Kuduz asısı için de bagzı yerlerde barınaklarda(belediye veterinerliğinde) ya da ziraat müdürlügümüydü tarm il müdürlügümüydü tam hatrlamıyorm 5tl karsılıgında yapıyolardı.. Bilenler detaylı yazacaktır artık.. Suyunu yarım gunde bir tazelemeye calıs zamanın varsa tabi.. Sonra uzun süreli bakıcaksan bahcende ya da evinde belirli sınırların oldugunu simdiden öğret..ornek veriyorum Ay seviyim vsvs derken masa üstüne tutup cıkarma mesela yada ne biliyim mutfak tezgahı gbi yerlere cıkarma derim bu bi öneri sadece.. Sabit bi mamaya alıstır ucuzundan alıpta her seferinde farklı farklı mamalar almmaya özen göster.. Yada en pahalısından alıyım deyip ayda yılda bir almmaya calıs olabildigince fix sabit ol.. Yas mama arada ver ama sabit aralıklar olsun ki o anı bklemeye alıssın.. Yetişkin olmadan dsarı cıkarmmaya calıs.. Goody dr baska bi mamadır adi vs diye düşünme gözlemleyerek ama tercihi yap goody kötü mama sayılmaz fakat alerjik etki gösterdiğinden ve cabuk bayatladıgından kötülendiğini gözlemledim.. Her ev yemegini verme alerjik etkileri olabiliyo.. Sekerli abur cuburları sakın alıstrma.. Mamayı sürekli onüne koyma ilgilncek zamnın  varsa belirli saatlere şartlandır ki senin için kolay olsun..calusıyosan yada günün blli saatlerinde dsarıdaysan da ona göre davran ve sartlandır ki uslu uslu glişini bklerin komsum rahatsız oldu vsvs gibi konular görmeye baslamayalm :)

    Bunlar bnim kendi gözlemlerim.. Yavruluktan yetişkinliğe kada 2 3 sene civarı dişi golden baktım evimde tarif ettiğm sekilde davrandim.. Bi sorun olmadı..

    Bir de..

    Bakabildiğin en uzun süre de mi bakıcan yoksa gecici mi.. Mesela hevesin gecince bahcesiz eve gecince komsular sahatsız olunca vsvs pat diye dısarı salıcaksan tada baskasına verceksen bunu ona alıstır ve hazırla derim psikolojik olarak çöküntüye ugramasın dostun..

    Mobilden yazıyorum uzun eksik yada yanlıs olduysa affola.. Çok asırı bilgim yok ama sormk istediklerin için ulasabilirsin..

     

    Kolay gele:)


    Evrim içi mürit..laugh is live..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Arkadaşlar ilgilenip verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

    Mama konusunda param yetmeyeceğini düşünüyorum. Kasap arkadaşım var kalan tavuk ve et parçalarını ayırıyor. Bende kaynatıp, etleri kemiklerinden ayırıyorum daha sonra kuru mamayla karıştırıp aynı kaba koyuyorum. Yavru ilk önce etli kısımları yiyor, daha sonra acıkınca etin kokusu sindiği için kuru mamayı yiyor. Dediğiniz mamaları ay başında deneyeceğim.

    Su konusunda su kabını sabah, öğle, akşam içsede içmesede değiştiriyorum. Bugün gezdirmeye çıkardım tasmasız, ilk fırsatta beni bırakıp kaçtı. Sonra yakalayıp tekrar bahçeye koydum. Küçük olduğu içinde boyun tasması takmak istemedim.

    Şu anda hiçbir aşısını ve muayenesini yaptırmadım. İnternette fiyatlara baktığımda muayene ve aşılar öyle böyle 150tl yi geçiyor. O da ay başına kaldı :)

    @csabanci hocam önerilerini paylaştığın için teşekkür ederim. Dediklerinin çoğunu yapmaya çalışacağım. Benim iş dolasıyla çokça vaktim olmasa da evde annem bana bu konuda yardımcı olacak. Aslında ben köpeğin ömrü boyunca bakmak için aldım. Ama çok zamanımı alıyor, sürekli ilgi istiyor ve kısıtlı olan bütçem için baya bir maddi masraf götürüyor. Pat diye hayatta dışarı bırakmam. Sonuçta bir can, sanırım ilerleyen günlerde baya birbirimize alışırız. Havlaması felan olmadığı için benim açımdan avantaj. 

    @antivir-US cok mantıklı bir yol söylemişsiniz, yarın deneyeceğim. 


    Nova Vida !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2010
    Erkek

    hocam migros gibi carrefour gibi büyük avm lerde köpek mamalarında indirim oluyor.

    15 kg 50 tl civarında alabiliyorsun.

    benim veterinerim de 60 tl ye satıyor. kuzu etli mamayı. köpek çok seviyor gerçekten kuru mamaları.. ayrıca senin için de çok rahatlık oluyor. 


    BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
Toplam Hit: 1057 Toplam Mesaj: 8
yavru köpek enik havhav