Solıdworks Yardım1
-
ustalar solıdı yenı ogrenıyorum bu ısaretlı bolum somun olucak nasıl yaparız vıdeo fılan yardım edermısınız riedersem
http://o1308.hizliresim.com/1d/m/rpm94.jpg
-
oparça yekparemi öyleyse sadece alt silindiri çiz sonradan montajda üstüne somun geçirirsin
-
sılındır olan yerde somun olucak bır vıdeol olursa makbule gecer
-
Somun derken altıgen anahtar ağzı yapmak istiyosan , o yan düz tarafı seç orda skeç aç.
altıgen çiz . çokgem komutuyla.. bir de o silindirin çapından büyük çember çiz
o şeki kesici olrak kullan.. silidirk kısmı kes.. cut extrude (ekstrüzyonla kes ) keserek ..
nette bi sürü eğiitm seti var bunlar basit şeyler.. Haluk tatar olsun ,tekyaz , yenasoft arat
-
Yeni başladığın için sanırım montaj işlemlerine başlamadın. Somunu yeni bir çizim olarak hazırla daha sonrada bu iki parçayı birbirine montajla zor bir işlem değil. Değişik eğitim videoları istersen aşağıdaki linke bak. Ayrıca Hz. Google' da eğitim videoları var.
BaD_BoYs tarafından 20/Ağu/13 10:59 tarihinde düzenlenmiştir -
sağolun yardımlarınız ıcın allah sevdıgınıze kavustursun sayısal cıksın ınsallah
-
bu egıtım setını nasıl ındıre bılırım
-
Somundan kastın vida deliği mi yoksa altıgen mi?
altıgen hazır olarak vardır kesin libraryde, yoksa altıgeni extrude edip filetleyip kolayca yapaiblirsin
delik için ise hole wizard var
-
vidyolar idm ile iniyor
-
seyh altıgen yapacam ondan
-
ilk parçayı çiz, yan yüzeyine altıgen çiz, kabart, yan yüzeylerinden birine fillet at, yüzey mirrorlaması yap, öteki tarafı çiz.
monta aç, yeni parça çizimi oluştur içinde, parçalardan birini çiz, toolboxtan uygun boyutlandırılmış somununu seç, mate ile ilişkilendir, yeni parça çizimi aç son parçayı çiz ve onu da mate et.