folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Sonsuz Enerji Mümkün Mü Acaba??



Sonsuz Enerji Mümkün Mü Acaba??

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unstopable
    unstopable's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2003
    Erkek
    İrlandalı bir grup bilim adamı, “Bedava, temiz ve sonsuz enerji üretmenin yolunu bulduk” diyerek bilim dünyasını sarstı


    20.08.2006



    Cep telefonlarınızı hiç şarj etmeden kullanmak, arabanızı hiç benzin doldurmadan sürmek, fatura ödemeden elektrik kullanmak ister misiniz? Yoksa buna “hayal” gözüyle bakanlardan mısınız?

    İrlandalı bilim adamlarına göre yukarıda yazanların hepsi mümkün... Hem de çok yakında. İrlanda merkezli teknoloji enstitüsü Steorn tüm dünyayı baştan sona değiştirecek bir buluşa imza attıklarını açıklayarak bilim dünyasını karıştırdı. Fiziğin en temel kuralı olan “Enerji yaratılamaz ya da yok edilemez. Sadece form değiştirebilir” teorisini deldiklerini açıklayan uzmanlar, “sonsuz ve bedava enerji üretmenin yolunu bulduklarını” duyurdu. Steorn başkanı Sean McCarthy, “Tabi ki buluşumuz üzerinde birçok spekülasyon olacaktır ama sonunda tüm dünya ne başardığımızı görünce dillerini yutacaklar” açıklamasını yaptı.

    McCarthy, yıllardan beri bilim dünyasında tartışılan termonidamik teorisini by-pass ederek 3 yıllık bir araştırma sonucunda mıknatıslar tarafından oluşturulan manyetik alanların birbiriyle etkileşimi sayesinde bir rüyayı hayata geçirdiklerini duyurdu. Steorn, kuşkuyla bakılan bu açıklamalarını bir adım daha öteye taşıyarak dünyanın en prestijli finans dergisi The Economist’e tam sayfalık ilan vererek bilim dünyasına meydan okudu.

    Enstitü, dünyanın en iyi 12 fizikçisine, “Gelin bizi test edin” çağrısını yaparak küçük miktarda enerjiyle dev bir enerji elde etmenin mümkün olduğunu kanıtlamaya hazır olduklarını duyurdu. İlanın ardından 500’e yakın bilim adamı test için başvurdu. Önümüzdeki haftalarda teorinin gerçekliği ispatlanırsa bu buluş, gelmiş geçmiş en önemli icatlardan biri olarak tarih sayfalarındaki yerini alacak.

    Rüzgar enerjisi ararken buldular
    Steorn uzmanları, teknolojiyi rüzgar enerjisi üretiminde kullanılan tirbünleri mıknatıslar yardımıyla çok daha etkin bir hale getirmek üzerine çalışırken icat ettiklerini açıkladı.

    En iyi fizikçiler bizi test etsin
    Economist dergisinde yayınlanan ilanda İrlandalı uzmanlar, “Tüm gerçekler önceleri yerleşmiş değerlere hakaret olarak algılanır” başlığını kullandı. Devamında ise şu ifadeler yer aldı: Steorn enstitüsünde bedava, temiz ve sonsuz enerji üretmenin yolunu bulduk. Bu buluşumuz bilimadamları ve mühendisler tarafından onaylandı. Şimdi tüm bilim dünyasına sesleniyoruz. Dünyanın en iyi fizikçileri bize jürilik görevi yapsın. Gelip teknolojimizi incelesinler ve daha sonra tüm dünyaya bunu açıklasınlar.

    Gerçek olabilir mi?
    Steorn uzmanlarının yeni bir kapı açtığı tartışma 1600’lü yıllardan beri bilim dünyasını meşgul ediyor. “Bedava ve sonsuz enerji” üretebilme rüyası, bir kere başlatıldıktan sonra kendi kendine sonsuza dek çalışmaya devam edecek bir cihaz yapma isteğine dayanıyor. Bilim adamları bu şekilde sıfır maliyetle çalışan cihazın üreteceği enerji ile hayatı tamamen değiştireceklerini ileri sürüyor. Ancak son 400 yıldır bu alandaki çalışmalarda başarıya ulaşılmış değil. Bu nedenle patent ofisleri de fizik bilimini alt üst edecek bu iddiaları incelemeye değer bulmuyor. Steorn uzmanları, patent başvurusu yaparken işte bu gerekçeden dolayı mucize cihazlarını bir bütün olarak değil parça parça onaylatmak için girişimde bulunduklarını açıkladı.

    alıntıdır kaynak vatan gazetesi

    ut veniant omnes!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek
    işallah diyecem neyse demiyim

    Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek
    sanmıyorum ama inşallah olur:)

    http://twitter.com/#!/yasiinergul
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    olsa bile amerika irlandada biyolojik silah var der alır onuda sadece ülkesinde kullanır..

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek
    istemez böyle iyi :)
Toplam Hit: 1706 Toplam Mesaj: 5