Sony Laptop Sarj Cıhazı Problemi
-
Beyler laptop un sarjının kablosunu saga sola dondurmekten bıktım hafıf oynasa laptop sarj olmuyor .. sorun nerde sızce tam olarak laptop un gırıs kısmındakı yuvadamı yoksa sarj aletının kablosundamı ? Nasıl cozerız bunu?
-
hocam kendin demişin kabloyu sağa sola kıvırmaktan bıktım diye belli ki bi sıkıntı var kabloda temassızlık vs. en temizi götür bi teknik servis veren yere ben geçen gün 10tlye yaptırdım
-
Kabloda sorun vardır tahminimce. Ama giriş kısmında da sorun olabilir. Eski laptopumda alt kasa monitörü tutmuyordu, tam şarj girişinin ordaki vida yuvaları ısınma yüzünden kırılmıştı, ekranı tutan metal kısım şarj girişinin lehimini koparmış bastıra bastıra, lehimi yenileyince kendine gelmişti. Bi arkadaşından falan başka şarj cihazı dene, eğer ki sorun devam ediyorsa kasayı açıp şarj girişinin lehimlerini kontrol et.
+elimdeki sonynin girişi biraz gevşek, sanırım kablo çekiştirilirse falan kırılmasın diye biraz pay bırakmışlar, o yüzden girişi komple bozmuş olabilirsin, o zaman o kısmı değiştirmen gerekebilir.
-
Hocam o kabloyu soktugun yerde iki uc var bunlar acilmis cimbizla onlari birlestir duzelmesi lazim.
Sony vaio alma aldirma!
-
hocam çok oynattıysan laptopun soketi yerinide bozmus olabilirsin o zaman masraf çıkar ama sadece adaptörün ucunda sorun var ise yenisini alman gerekir..
http://www.notebookuzman.com/notebook-adaptor/sony-notebook-adaptor/
-
paduwan bunu yazdı
Hocam o kabloyu soktugun yerde iki uc var bunlar acilmis cimbizla onlari birlestir duzelmesi lazim.
Sony vaio alma aldirma!
Şimdi çok memnunum diyemem ben de, ama iyi değil de diyemem.(aletin üstüne bir bardak meyve suyu döküldü(klavyenin içi doldu, hoparlörlere falan da geldi), sadece yan yatırıp içindeki sıvıyı süzdürdüm ıslak mendille silip saç kurutmayla kuruttum gram sorun yok. Hoparlör monitörün altında değil kasanın önünde, ekranı kapatsanda sesi engellemiyor ve sesi diğer markalara göre çok iyi. Alalı iki ay oldu henüz gram ısınma yok soğutucusuz bi şekilde tozlu ortamda kullandığım halde. Fazla ağır değil, şarj iyi gidiyor, kasa malzemesi kaliteli duruyor ama zaman gösterecek nasıl olduğunu. Aletin üstünde kalan parmak izleri sinirimi bozmuyor değil.) Niye alma aldırma?(bios olayına fitilim sadece. bide asist tuşu koymuşlar sanal bebeğin reset tuşu gibi, tam normal kullanıcılara hitab etmiş adamlar)
-
Laptopla ilgili hicbir sıkıntım yok sony gercekten ıyı pc yapmıs :) ama Sarj aletınde problem cıkardı gerci normal kac senedır kullanıyoruz.
-
Elektronik olayi sansa kalmis birazda piyango gibi. 2 aylik bir alettede sorun cikmasin hocam yalniz birakta. Benim bu 2. vaio ilkinin son yillari hep linuxle gecti ordan kurtardi. Simdiki 2.yi alali 1.5 sene oldu sabit disk meftah oldu forumda konusu var zaten. 10 yillik htpcnin diski hala calisiyor vaionun icindeki direk bozuldu. Arkadasimda almista vaio onda da aynisi oldu gitti disk. Simdi de sarji gittmis, 2 yili biraz gecti alali herhalde. Aletde aniden bir ses cikartiyor sanki apollo uzaya cikmaya hazirlaniyor. Onun disinda 64 bit olan versiyonlarda nerdeyse hic 32 bit destegi yok ara ki bulasin sürücüleri. Fn tuslari recovery yoksa ayri bir bulmaca bin tane sürücü indirip kurduruyor calismalari icin.
Benim eski vaiodaki sorun gibi hocam iste cimbiz olayini bi deneseydin keske yeni versiyonlarda plastik ile kapatmislar onu paraya kiyip.
paduwan tarafından 20/Oca/14 22:40 tarihinde düzenlenmiştir -
paduwan bunu yazdı
Elektronik olayi sansa kalmis birazda piyango gibi. 2 aylik bir alettede sorun cikmasin hocam yalniz birakta. Benim bu 2. vaio ilkinin son yillari hep linuxle gecti ordan kurtardi. Simdiki 2.yi alali 1.5 sene oldu sabit disk meftah oldu forumda konusu var zaten. 10 yillik htpcnin diski hala calisiyor vaionun icindeki direk bozuldu. Arkadasimda almista vaio onda da aynisi oldu gitti disk. Simdi de sarji gittmis, 2 yili biraz gecti alali herhalde. Aletde aniden bir ses cikartiyor sanki apollo uzaya cikmaya hazirlaniyor. Onun disinda 64 bit olan versiyonlarda nerdeyse hic 32 bit destegi yok ara ki bulasin sürücüleri. Fn tuslari recovery yoksa ayri bir bulmaca bin tane sürücü indirip kurduruyor calismalari icin.
Benim eski vaiodaki sorun gibi hocam iste cimbiz olayini bi deneseydin keske yeni versiyonlarda plastik ile kapatmislar onu paraya kiyip.
Turkıyeye geldım zaman bı teknık servıse gostereyım artık hocam. Benım video ıyı cıktı acıkcası 3 sene olmustur alalı tık demedı :) senın yasadıklarını bende acer de yasamıstım
-
swordfish bunu yazdı
hocam çok oynattıysan laptopun soketi yerinide bozmus olabilirsin o zaman masraf çıkar ama sadece adaptörün ucunda sorun var ise yenisini alman gerekir..
http://www.notebookuzman.com/notebook-adaptor/sony-notebook-adaptor/
Hocam bu soket olayini ne kadar yaptiririz?
-
h2run bunu yazdı
Beyler laptop un sarjının kablosunu saga sola dondurmekten bıktım hafıf oynasa laptop sarj olmuyor .. sorun nerde sızce tam olarak laptop un gırıs kısmındakı yuvadamı yoksa sarj aletının kablosundamı ? Nasıl cozerız bunu?
Abi sorun o adaptörün ucundaki metal kısımda , benim casper laptopta aynı sorun meydana gelmişti , gittim yeni adaptör aldım mecburen..Bilmiyorum nerde yaşıyorsun ama istanbuldaysan ve adaptör alacaksan özkan abi den al hem gitmişken bir çay içer sohbet edersin hemde adaptörünü alırsın olmadı özkan abiye soketide bi göstermiş olursun..