folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder Sql Kullanıcı Adı Sorgusu Yardım



Sql Kullanıcı Adı Sorgusu Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakoOoOO
    cakoOoOO's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,
    sqlde 15-20 kullanıcı kayıtı var, girdiğim kullanıcı isminin bu kayıtlarda olup olmadıgını nasıl kontrol ederim ?


    Paylaşım sanatcısı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    select * from kullanicilar where adi='cemnet'

    tablo adını ve sutun adını kendine göre düzenlersen iş görür bu basit t-sql cümlesi.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakoOoOO
    cakoOoOO's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    cemnet bunu yazdı:
    -----------------------------

    select * from kullanicilar where adi='cemnet'

    tablo adını ve sutun adını kendine göre düzenlersen iş görür bu basit t-sql cümlesi.


    -----------------------------

    Hocam bu kod bana bir true yada false değeri döndürecek mi ??

    Şu şekilde textbox1 de kullanıcı ismi olsun, textbox2 de şifre kısmı..

    Ben burada doğru kullanıcı ismi ve doğru şifre oldugunda onayladım. şu şekilde

    "SELECT PassWord FROM tblPassWord WHERE UserName=@username";

     

    Daha sonra doğru kullanıcı ismi ve yanlış şifrede de istedigim hamleyi yine yapabiliyorum.

    Fakat kullanıcı ismini kayıtta olmayan birşey seçtigimde hamle yapamıyorum.

    Bu kısımda kullanıcı isminin, tabloda ilgili sütunda olup olmadıgını nasıl sorgularım. Ve sonuçta banada True yada False bilgisini versin


    Paylaşım sanatcısı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    dönen satır sayısına bakabilirsin, 0 ise bulunamamistir.


    The king is bleeding.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    if rs.eof then sanırım doluysa yapılacak işlemlerdi dolu değilse de else der sonuna end if i koyarsın

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CmdExE
    CmdExE's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2009
    Erkek

    select count(*) from kullanicilar where adi='cemnet'

    bu kod sana satır sayısını döndürür.

    Sqlcommand'ın executescalar() methodu ile değeri alabilirsin yani

    if(convert.toint32(executescalar())>0)

    kişi var

    else

    kişi yok

Toplam Hit: 899 Toplam Mesaj: 6