folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ssk-Yeşil Kart Sorunu Acil



Ssk-Yeşil Kart Sorunu Acil

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    formaldehit
    formaldehit's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2010
    Erkek
    disimin dibinde arsenikle hala geziyorum. bugun 2. tedaviye gidecektim. onun icin dun sgk ya gittim bbamdan aldigim maasi baglattim maksat saglik karnesi almakti. olmadi yesil kart cikaracaktim adamlar bugun icin karneni alirsin dediler. simdi gittim ve sen izmirde ogrencisin ordan alavsksin karneni cunku ogrenci belgenin asli lazim diyorlar. yesil kart cikatayim diyorum maasin var olmaz diyorlar. tedavide 100+ masrafli valla ne yapilmali bilmiyorum. madem oyle niye bagluyorsun ve Baglanan hesaptada para yok. bagkur 370 var diyor banka yok diyor. bu karnede yapabilecegim birsey var mi

    bir insan ya iyidir ya kötü. İyi yapan özellikleri çoksa iyi deriz kötü çoksa kötü. Değer yargıları bu oranı belirler. Bana iyi gelen sana kötü geliyor olabilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    No_MeRCy
    No_MeRCy's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek

    öncelikle geçmiş olsun

    hocam eğer yesil kart cıkartmak istiyorsan ailenin herhangi bir yerden ek geliri maas kira vs gibi bir durmunun olmamamsi gerekiyor.

    ayni zamanda sen üniversite yada herhangi bir yerden eğtim aliyorsan ordan eğtim aldigini gosteren belge (ogrenci belgesi) ile müracat ediyorsun ve baban annen yada herhangi birnini baglı bulundugu kurumdan kendini sgk dan saglık yardımı almak icin basvuruda bulunuyorsun 5 10 dakkalık bir işlem neticesinde baglaniyor
    eger baban annen yada senın bagkur istege baglı herhangi bir yerden  saglık yardımı icin basladttiginz bir kuruma borcunuz var ise aktif olmuyor ssk da aktif olmasi icin prim günün 60 günü gecmiş olmasi gerekiyor.

    ve yesil kart alabilmen icin sgk degilde il saglık müdürlügü yada saglık grup baskanlıgına müraccat ediyorsun bildigin kadari ile

    Not yesil kartda diş ile alaklı seylerin tamamni karsilamiyordu bir ara son durum nedir fiklrim yok bu tür işlemlerde ccoğu evrak ın aslı gerekıyor


    "Parmağımla insanlara yıldızları gösteriyorum, onlar parmağıma bakıyorlar"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    No_MeRCy
    No_MeRCy's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek

    belki işine yarar..

     

    Hükümetin 2012 programına göre Yeşil Kart sistemi kaldırılacakken aylık geliri 279 TL ve üzerinde olan herkes sağlıktan paralı olarak yararlanacak...

    Yeni yılla birlikte hükümet gelir durumu son derece düşük olan vatandaşların yararlandığı yeşil kart uygulamasını kaldırıyor.

    Yeni sisteme göre 9,5 milyon Yeşil Kartlının durumu SGK tarafından belirlenecekken geliri 279 TL ve üstü olan herkes kademeli olarak prim ödeyerek sağlıktan yararlanabilecek.

    9,5 milyon Yeşil Kartlı artık para ödeyecek
    Vatan gazetesinden Gülümhan Gülten’in haberine göre hükümet yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kaldıracak. Buna göre bu sistemden yararlanan yaklaşık 9.5 milyon Yeşil Kart sahibinin durumu, Kurumu (SGK) tarafından yapılacak gelir testiyle ortaya çıkacak.

    Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilirken, sadece aylık geliri 279 TL’nin altında olanlara bedava sağlık hizmeti verilecek. Bu limitin üzerinde geliri olanlar ise TL’den başlayacak 200 TL’ye kadar çıkacak bir prim sistemine geçecek. Hükümetin bu uygulamadan beklentisi ise sağlık giderlerinde 4.4 milyar TL ‘tasarruf’ sağlamak olacak.

    Her şey test edilecek
    Yeni dönemde Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilecekken Yeşil Kart uygulamasından yararlanan vatandaşlar da sistemin sona ermesi sonucunda ücretsiz sağlık hakkını kaybedecek. Buna göre 9,5 milyon Yeşil Kartlının en az 5 milyonu ücretsiz sağlıktan yararlanamayacak.

    Çalışmalar kapsamında Yeşil Kart sahiplerinin, harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları da dikkate alınarak, banka kredi kartı harcamalarından, kira ödemelerine, kira gelirlerinden elektrik, su, telefon kullanımlarına kadar birçok ayrıntıyı içeren yöntemler ve veriler kullanılarak teste tabi tutulacak.

    Asgari ücret esas olacak
    Yeşil Kart sahiplerinin ne kadar prim ödeyeceğine ilişkin hesaplama ise, yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek yeni asgari ücret rakamlarına göre şekillenecek.

    Ortaya çıkan gelir durumunun asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu kişilerin primlerini devlet ödeyecek. Kısacası geliri 279 liradan fazla olan herkes prim ödemek zorunda kalacak.

    Yani sistem şu anda devreye girerse, aylık geliri 279 lira ile brüt asgari ücret tutarı olan 887 lira arasında olanlar, brüt asgari ücretin üçte birinin yüzde 12’sine karşılık gelen 34 lira düzeyinde Genel Sağlık Sigortası primi ödeyecek. Brüt asgari ücret ile brüt asgari ücretin iki katı yani şu anda 1.674 lira arasında geliri olanlar ise brüt asgari ücretin yüzde 12’sine karşılık gelen 100 lira tutarında prim ödeyecek.

     

    (ALINTIDIR)


    "Parmağımla insanlara yıldızları gösteriyorum, onlar parmağıma bakıyorlar"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    formaldehit
    formaldehit's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2010
    Erkek
    hay aq o zaman :/ gelir 200tl. ve ben saat 4 e 100 liraya tedavi olacagim. lanet olsun bu sisteme :/

    bir insan ya iyidir ya kötü. İyi yapan özellikleri çoksa iyi deriz kötü çoksa kötü. Değer yargıları bu oranı belirler. Bana iyi gelen sana kötü geliyor olabilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    daha çıkarttırmadın mı o arseniği, gir bir an önce parasını düşünme ondan sonra iç organlarına zarar verdirecen bir an önce hallet böbreğinde beyninde birikmesin o arsenik.  ben aylık 30 liraya sigortam var işlemler uzun sürüyor senin işin acele, arseniği hallettir anlatırım onu.


    enjoy i'm vaccinated
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Dimerkaprol dene şeyi de bulabilirsin zehirlenmeyi geciktirmek için.

     

     

    Arsenik zehirlenmesi

    Çeşitli arsenik bileşiklerinin vücut dokuları ve fonksiyonları üzerindeki zararlı etkileridir. Arsenikli bileşikler, böcek ve tarım ilaçları, fare zehiri, bazı kanser ilaçları, boya, duvar kağıdı, seramik gibi çeşitli ürünlerin imalatında kulanılır.

    İnsanda arsenik zehirlenmesi, genellikle arsenik -3- oksit (arsenik anhidrit), bakır asetoarsenit, kalsiyum veya kurşun arsenat gibi arsenik bileşikleriyle hazırlanmış böcek ilaçlarının ağız veya teneffüs yoluyla alınmasından meydana gelir. İlaçlı meyve ve sebzelerin yıkanmadan yenmesi de zehirlenmeye yol açacak seviyede arseniğin vücutta birikmesine sebeb olabilir.

    Arseniğin zehirli etkilerinin, vücuttaki bazı enzimlerle birleşerek hücre metabolizmasına bozucu etkide bulunmasından ileri geldiği zannedilmektedir. Arsenik zehirlenmesi, ya bir kerede alınan yüksek dozda arsenikten (akut zehirlenme) veya küçük dozlarda ard arda alınmaktan (kronik zehirlenme) kaynaklanır. Akut zehirlenmenin başlıca belirtileri mide bulantısı, kusma, ağız ve boğazda yanma ve şiddetli karın ağrılarıdır. Bunu takiben dolaşım bozukluğu ve kalp yetersizliği başlar ve birkaç saat içinde zehirlenme ölümle neticelenebilir. Kronik zehirlenme ise, yavaş yavaş güçten düşme, boşaltım bozuklukları, deride tümör meydana gelmesi, şuur bozukluğu, sinir sistemi bozukluğu, kansızlık ve tırnaklarda tipik çizgilerin belirmesiyle belli olur. Akut arsenik zehirlenmesinde ilk iş mideyi yıkamak ve zaman kaybetmeden demirkaprol ilacını almaktır. Arsenik-3- oksit renksiz ve tatsız bir tozdur. Adli tıpta kimyasal araştırma tekniklerinin geliştirilmesine kadar cinayet amacıyla en çok kullanılan zehirlerin başında geliyordu.

    Arsenik zehirlenmelerinde kullanılacak spesifik antidot Dimerkaprol(BAL)'dür.

    Arsenik antik çağlarda tunç yapımında da kullanılmıştır fakat Kalay+Bakır alaşımıyla yapılan tunçtan sertliği ve döküm kolaylığı bakımından kalitesi daha düşüktür. Kalay hem maden olarak vardır, hemde yapılması daha az zahmetlidir. Üstelik yaparken sizi öldürmez.

     

    kaynak: wiki


    enjoy i'm vaccinated
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2008
    Erkek

    bütün problemler seni buluyor arkadaş.

    açtığın hangi konuya baksam kendinle ilgili bir problemini sormuşsun.

    git bi kurban kestir kendi adına. cenabetmi dolanıyosun yoksa başka bişeymi var. :)

    öğrenci belgen yokmu senin. babanın sigortası varsa ondan yararlanamıyormusun?


    imzayı bıraktım basıyorum artık
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    formaldehit
    formaldehit's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2010
    Erkek
    zararli degilmis dediler gerci internette kemigi eritiyor falan filan dediler. parayida gecirdiler yav bir disin yarisi 100 tl :Ssss EDİT// valla haci adak kurbani kestik de problem ask genelde. her insanin basina gelebilir bu durum ;) doktor hatasi sgk hatasinda benim sucum ne degil mi :)

    bir insan ya iyidir ya kötü. İyi yapan özellikleri çoksa iyi deriz kötü çoksa kötü. Değer yargıları bu oranı belirler. Bana iyi gelen sana kötü geliyor olabilir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    tam durmunu pm ile yaz sgk konusunda yardımcı olayım.


    enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 1459 Toplam Mesaj: 9