folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Sunucudan İstemciye Mesaj

Sunucudan İstemciye Mesaj

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Php' de server' dan client' a direk mesaj atabilir miyim ? 

Yani herkesin ortak baktığı bir resim var, birisi birşey ekleyince diğerlerine direk push etmem gerekiyor.

Ya da biri yorum yazdı diğerlerinin sayfayı yenilemeden görmesi lazım.. 

Nodejs' de socket io ile oluyordu da php' de yapılabiliyor mu ? 

Tabi 2 saniye de bir ajax ile sunucuyu poll etmeden yapmak istiyorum ? 

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Hocam, html5 ile gelen localstorage (salladım, bunun gibi diğer özellikler ne ise) gibi özellikere bakabilirsin.

hem php hem de ajax ile yapabilirsin diye düşünüyorum.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

anlık bir durum değilse ajax ile belli bir sürede bir kontrol ettirmen lazım 

tabi yük fazla ise fazla performanslı olmaz

yük ağırsa illaki node derim

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

poll etmemem lazım, çok fazla iş var. sunucu sıçar gibime geliyor :D

peki soruyu değiştiriyim madem, php ile node' u iç içe kullanabiliyor muyum ?

yoksa projeyi komple silip node' a mı geçiricem :'/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

illa php diyorsan

http://php.net/manual/tr/sockets.examples.php

Anahtar kelime de php socket

Ama node.js teki o rahatlığı bulamazsın. Eğer çok yüklü birşey değilse anahtar kelimen

Long polling

Long pollingte zaten işi php değil js görüyor. Kısaca ajax ile çağıracaksın sayfa boşsa callback e biraz saniye atayıp tekrar fonksiyonu çağıracaksın. Sayfa doluysa append edip işlemleri bitirip yine biraz saniye atayıp tekrar fonksiyonu çağıracaksın. Olay bu.

Edit: boşuna yazdım iyi mi pollingi :)

Php ile node bir arada kullanılabilir. Ama node.js i ana server olarak kullanıp eklenti ile php çalıştırmalısın.

Php için de eklentiler mevcut fakat hosta yüklemen php ini erişmen zaten sıkıntıdır diye anlatmıyorum talep edersen karalarım bişeyler

by_Tet tarafından 05/Şub/16 10:45 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

illa php diyorsan

http://php.net/manual/tr/sockets.examples.php

Anahtar kelime de php socket

Php ile node bir arada kullanılabilir. Ama node.js i ana server olarak kullanıp eklenti ile php çalıştırmalısın.

Php için de eklentiler mevcut fakat hosta yüklemen php ini erişmen zaten sıkıntıdır diye anlatmıyorum talep edersen karalarım bişeyler

request gelmeden socket üzerinden direk response verebiliyor musun ki php de ? 

Ya google cloud' da makine, ne istersem kuruyorum üzerine. Ubuntu var şu anda, sadece büyük işe başlamadan önce illa node' a geçmek zorundaysam geçicem

yok php ile node iç içe kolaysa o kadar yazdığım şey çöp olmamış olcak :D 

npm den falan package mı kurucam kullanmak için, bir örnek var mı ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Hocam node.js te php yi inline olarak kullanmak için onlarca paket var. Birisi strongloop. Kurcalarsan anlarsın. Aslında serverı node.js üstüne kuruyorsun kısaca. Ayrıca node.js i node.js olarak kullanıyım phpnin hantallığını çekemem ama fonksiyonlarını kullanabileyim dersen php.js var onu da incele.

Ama php extension (böyle mi yazılıyordu bu) olarak istiyorsan daha önce bulmuştum şuan bulamadım. Belki de önceden bulduğum da node eklentisiydi. (daha çok arayıp buraya ayrıntılı yazı yazacağım)

Çünkü mantık olarak node.js ile php kullanılır php ile node.js kullanılamaz.

İlk dediğin soruya gelirsek: bilmiyorum :/ Hatırladığım clienti dinleyip ona komut gönderebiliyorduk. 

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Hocam node.js te php yi inline olarak kullanmak için onlarca paket var. Birisi strongloop. Kurcalarsan anlarsın. Aslında serverı node.js üstüne kuruyorsun kısaca. Ayrıca node.js i node.js olarak kullanıyım phpnin hantallığını çekemem ama fonksiyonlarını kullanabileyim dersen php.js var onu da incele.

Ama php extension (böyle mi yazılıyordu bu) olarak istiyorsan daha önce bulmuştum şuan bulamadım. Belki de önceden bulduğum da node eklentisiydi. (daha çok arayıp buraya ayrıntılı yazı yazacağım)

Çünkü mantık olarak node.js ile php kullanılır php ile node.js kullanılamaz.

İlk dediğin soruya gelirsek: bilmiyorum :/ Hatırladığım clienti dinleyip ona komut gönderebiliyorduk. 

teşekkürler hocam, bi inceleyeyim bakayım kolay yolluysa böyle devam ederiz. Çöpe gitmemiş olur şirin sevimli kodcuklar :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

http://socketo.me  incele hocam çok basit bir şekilde istediğini yapabilirsin.

Cosmic tarafından 07/Şub/16 15:02 tarihinde düzenlenmiştir

Bittik biz bittik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Bu is basit olarak thread'ler ile cozulebilir diye dusunuyorum ama arastirmak lazim emin de degilim :)

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam node yi server olarak kullan php ile de request gonder node serverina

Node server tarafinda verilerini json olarak gonder. PHP ile json parse edip kullan

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 1585 Toplam Mesaj: 11
php server mesaj client