Sunucudan İstemciye Mesaj
-
Php' de server' dan client' a direk mesaj atabilir miyim ?
Yani herkesin ortak baktığı bir resim var, birisi birşey ekleyince diğerlerine direk push etmem gerekiyor.
Ya da biri yorum yazdı diğerlerinin sayfayı yenilemeden görmesi lazım..
Nodejs' de socket io ile oluyordu da php' de yapılabiliyor mu ?
Tabi 2 saniye de bir ajax ile sunucuyu poll etmeden yapmak istiyorum ?
-
Hocam, html5 ile gelen localstorage (salladım, bunun gibi diğer özellikler ne ise) gibi özellikere bakabilirsin.
hem php hem de ajax ile yapabilirsin diye düşünüyorum.
-
anlık bir durum değilse ajax ile belli bir sürede bir kontrol ettirmen lazım
tabi yük fazla ise fazla performanslı olmaz
yük ağırsa illaki node derim
-
poll etmemem lazım, çok fazla iş var. sunucu sıçar gibime geliyor :D
peki soruyu değiştiriyim madem, php ile node' u iç içe kullanabiliyor muyum ?
yoksa projeyi komple silip node' a mı geçiricem :'/
-
illa php diyorsan
http://php.net/manual/tr/sockets.examples.php
Anahtar kelime de php socket
Ama node.js teki o rahatlığı bulamazsın. Eğer çok yüklü birşey değilse anahtar kelimen
Long polling
Long pollingte zaten işi php değil js görüyor. Kısaca ajax ile çağıracaksın sayfa boşsa callback e biraz saniye atayıp tekrar fonksiyonu çağıracaksın. Sayfa doluysa append edip işlemleri bitirip yine biraz saniye atayıp tekrar fonksiyonu çağıracaksın. Olay bu.
Edit: boşuna yazdım iyi mi pollingi :)
Php ile node bir arada kullanılabilir. Ama node.js i ana server olarak kullanıp eklenti ile php çalıştırmalısın.
Php için de eklentiler mevcut fakat hosta yüklemen php ini erişmen zaten sıkıntıdır diye anlatmıyorum talep edersen karalarım bişeyler
by_Tet tarafından 05/Şub/16 10:45 tarihinde düzenlenmiştir -
by_Tet bunu yazdı
illa php diyorsan
http://php.net/manual/tr/sockets.examples.php
Anahtar kelime de php socket
Php ile node bir arada kullanılabilir. Ama node.js i ana server olarak kullanıp eklenti ile php çalıştırmalısın.
Php için de eklentiler mevcut fakat hosta yüklemen php ini erişmen zaten sıkıntıdır diye anlatmıyorum talep edersen karalarım bişeyler
request gelmeden socket üzerinden direk response verebiliyor musun ki php de ?
Ya google cloud' da makine, ne istersem kuruyorum üzerine. Ubuntu var şu anda, sadece büyük işe başlamadan önce illa node' a geçmek zorundaysam geçicem
yok php ile node iç içe kolaysa o kadar yazdığım şey çöp olmamış olcak :D
npm den falan package mı kurucam kullanmak için, bir örnek var mı ?
-
Hocam node.js te php yi inline olarak kullanmak için onlarca paket var. Birisi strongloop. Kurcalarsan anlarsın. Aslında serverı node.js üstüne kuruyorsun kısaca. Ayrıca node.js i node.js olarak kullanıyım phpnin hantallığını çekemem ama fonksiyonlarını kullanabileyim dersen php.js var onu da incele.
Ama php extension (böyle mi yazılıyordu bu) olarak istiyorsan daha önce bulmuştum şuan bulamadım. Belki de önceden bulduğum da node eklentisiydi. (daha çok arayıp buraya ayrıntılı yazı yazacağım)
Çünkü mantık olarak node.js ile php kullanılır php ile node.js kullanılamaz.
İlk dediğin soruya gelirsek: bilmiyorum :/ Hatırladığım clienti dinleyip ona komut gönderebiliyorduk.
-
by_Tet bunu yazdı
Hocam node.js te php yi inline olarak kullanmak için onlarca paket var. Birisi strongloop. Kurcalarsan anlarsın. Aslında serverı node.js üstüne kuruyorsun kısaca. Ayrıca node.js i node.js olarak kullanıyım phpnin hantallığını çekemem ama fonksiyonlarını kullanabileyim dersen php.js var onu da incele.
Ama php extension (böyle mi yazılıyordu bu) olarak istiyorsan daha önce bulmuştum şuan bulamadım. Belki de önceden bulduğum da node eklentisiydi. (daha çok arayıp buraya ayrıntılı yazı yazacağım)
Çünkü mantık olarak node.js ile php kullanılır php ile node.js kullanılamaz.
İlk dediğin soruya gelirsek: bilmiyorum :/ Hatırladığım clienti dinleyip ona komut gönderebiliyorduk.
teşekkürler hocam, bi inceleyeyim bakayım kolay yolluysa böyle devam ederiz. Çöpe gitmemiş olur şirin sevimli kodcuklar :(
-
http://socketo.me incele hocam çok basit bir şekilde istediğini yapabilirsin.
Cosmic tarafından 07/Şub/16 15:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu is basit olarak thread'ler ile cozulebilir diye dusunuyorum ama arastirmak lazim emin de degilim :)
-