Syn Ve Ack Packetleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Black_Boyss
    Black_Boyss's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ekim/2003
    Erkek
    Syn Paketleri hakkında geniş türkçe kaynak yada program yada bilgisi olan varsa bilzahmet link yada email atabilirler yada burda paylaşalım

    Az anlamak,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bl4ckIc3
    Bl4ckIc3's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ekim/2003
    Erkek
    Tam olarak merak ettigin nedir bilmiyorum ama, syn ve ack Transfer Control Protocol kullanilan iletisimlerde paketin ulastigini onaylamak icin kullanilan iki bittir. TCP kullanilan her iletisimde paket headerlarindaki iki bit ve sequence numaralari incelenir.

    Ornegin:

    Host A Host B`ye 1234567890 dizini gondermek isterse (bunun cok daha buyuk verilerle oldugunu unutmayin) bunlari parcalara boler ve her veri parcasinin onune ve arkasina header ve trailer ekler. Bunlara parcalanmis paketler denir.

    Baglanti kurulumu asamasinda Once bir syn bayragi (biti) isaretli kucuk, sadece kaynak,hedef ip ve kaynak-hedef portlari iceren bir paket gonderilir. Bunu alan B cihazi aldigini onaylamak icin ACK bayragi acik bir paket gonderir ve geri SYN gonderir host A da ACK gonderdiginde iletisim kurulmus olur.

    Bundan sonra ACK paketleri veri transferinde kullanilir. Ornegin 1234567890 verisi 123 456 789 0 olarak 4 parcaya bolunmus olsun, bu 4 parcanin once ilki gonderilir ve bir timer olusturulur sonra ikincisi gonderilir. Ilk paketle baglantili timer araligi tamamlamadan once ikinci host ACK 2 gonderirse birinci paket gitmis 2. paket bekleniyor anlamindadir. Bu boyle devam eder ve en son karsilikli FIN gonderilerek iletisim durdurulur. Yiginlar ve bellek alanlari bosaltilir.

    Tam olarak neyi merak ettiginizi bilmedigim icin bu kadar detay verdim =)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smoke
    smoke's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2003
    Erkek
    eğer bununla hack yapmayı filan düşünüyorsan yaz ben sana dokuman yollarım

    overfolw ve flood atakların temelidir bunlar :)))

    Kuzencigimee!!! Ssl itinayla kırılır:P https://account.footlocker.com azuzuzuzuuzuuuu
Toplam Hit: 1839 Toplam Mesaj: 3