T50 Cıktı , İnceleme Ve Yorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Lck3jjj.jpg%20%281013×371%29

Biliyorsunuz turkcell de çalisiyorum , haziran ayında kuzey kıbrısta tanıtılan T50 sonunda dağıtıma başladı ve bugun elimize geldi.

Turkcell T50 diğer telefon modelleri gibi yine ZTE nin bir modeli olan zte star 1 modeli referans alınmış ve makyajlanmıştır. 

T50 donanımsal açıdan tam bir fiyat performans cihazıdır ( örnek gm discovery ) galaxy s3 e benzer donanıma sahip ancak ondan çok daha 

uygun bir fiyata yani 699 TL ye alabilirsiniz. Okadar paranız yoksa LG L70 599 TL ye alınabilecek en uygun fiyatlı telefonlardan biridir ( 5mp 1 gb ram  2x 1.2 ghz ) etc. Neyse  T50 ye geri dönelim. 

Bildiğiniz gibi cihazın içinde bir çok turkcell uygulaması bulunmakta , siz bu cihazı satın alıp ilerki aylarda çıkacak romlar ile bu uygulamalardan kurtulabilirsiniz eğer turkcelli değilseniz bir işinize yaramıyor çünki.

OhHcaw6.jpg%20%28431×484%29

Cihaz eski turcell telefonları gibi açılabilen bir kasaya sahip değil yekpare tasarım hem cihazı daha sağlam yapıyor hemde daha ince. 

Arka kısım ve ön kısım biraz xperialara benziyor ( baya benziyor ) bence tasarım olarak oldukça hoş yani alınası potansiyeli yüksek bir cihaz.

Ayrıca hemen her android uygulamanında sorunsuz çalışacağını söyleyebilirim ( fantazi şeyler hariç tabi )

Cihazın önemli artıları 4g lte testeği sunması ( 2015 sonu 4g ye geçtiğimizde yeni telefon almak zorunda kalmayacaksınız) dolby hd ses , biraz daha

kaliteli bir ses veriyor ve gürültü engelliyor. 

fvutqkM.jpg%20%28353×512%29

Genel Özellikler

Android İşletim Sistemi v4.4.2 (KitKat)  İşlemci Qualcomm 8926, 1.2 GHz Dört Çekirdek Bellek (RAM) 1 GB

Dahili Hafıza 16 GB

Boy 142.3 mmGenişlik 70.4 mmKalınlık 7.8 mm Ağırlık 130.4 gr

Ekran Boyutu 5 İnç  Ekran Çözünürlüğü 1280 x 720 Piksel  Ekran Teknolojisi TFT IPS LCD Ekran

Arka Kamera 13 MP AutoFocus Flaş Ön Kamera 2 MP Gelişmiş HDR Yüz Güzelleştirme Gülümseme Tanıma Panaroma Entegre Fotoğraf Filtre Efektleri

Video Kayıt 1080P 30 Kare/Saniye Video Çözünürlük 1920 x 1080 Piksel

Bluetooth 4.0 (A2DP ile) DLNA Özelliği LTE 150 Mbps HSDPA 900 / 2100, HSDPA 42 Mbps, HSUPA 5.76 MbpsKablosuz Ağ (Wi-Fi) WLAN 802.11 b/g/n

Pil & Güç Yönetimi Pil Türü Li-Ion 2300 mAh Bekleme Süresi 240 Saate KadarKonuşma Süresi 8 Saate Kadar Hızlı Şarj

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Alınabilitesi olan benzer cihazlar ve fiyat listesli.

T40  = 499 TL

LG L0 = 599 TL

T50 = 699 TL

GM discovery = 729 TL

t40 vs t50 

http://i.tmgrup.com.tr/tkn/2014/05/31/435051000551.jpg

PanxeR tarafından 10/Tem/14 23:32 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Canlı olarak inceledim, böyle bir telefona 1GB RAM koyan muhendisin beynine zokayım..

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

Canlı olarak inceledim, böyle bir telefona 1GB RAM koyan muhendisin beynine zokayım..

s3 e de aynını dedik s4 ü nasıl satacaktı ? yeterince satamadılarda zaten : ) 2gb ram olsa fiyat maliyette 10 dolar satışta 100 tl oynardı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kullanılan rom berbat oluyor genelde Turkcell'in telefonlarında.Ne kadar gereksiz program varsa telefona dolduruyorlar.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Keske Turkcell kendi isletim sistemiyle sunsaymis. Paralar amerikanin kasasina gitmezmis.:))

Bir de sorum olacak. Turkcell parcalari yurtdisindan alip Turkiye'de mi topluyor yoksa Yurtdisinda kendi markasi ile yaptirip mi satiyor?

Tanitim icin ayrica tesekkurler.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Hocalar sizce nasıldır? :) kasma , cart curt problemleri varmıdır ? :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı

s3 e de aynını dedik s4 ü nasıl satacaktı ? yeterince satamadılarda zaten : ) 2gb ram olsa fiyat maliyette 10 dolar satışta 100 tl oynardı.

T40 da 1 GB ram var. En azından bunu 2Gb yapabilirlerdi.

Uzun lafın kısası Bu para bu telefona verilmez.. 4G meraklısı varsa koşa koşa gitsin alsın derim ;)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    DawnOfDarkness bunu yazdı

Keske Turkcell kendi isletim sistemiyle sunsaymis. Paralar amerikanin kasasina gitmezmis.:))

Bir de sorum olacak. Turkcell parcalari yurtdisindan alip Turkiye'de mi topluyor yoksa Yurtdisinda kendi markasi ile yaptirip mi satiyor?

cihaz zte nin star 1 modelidir , zte ye diyor ki ( çindeki fabrikaya ) al sana rom içinde turkcell uygulamaları var bunu içine yükle arka kapagın rengini de şöyle boya. Cihazın kutusuna türkiye de çalısacak şarj cihazı koy. Bitti  , bu kullandıgınız 3g modemler vs türkiyeye özel mi sanıyorsunuz hepsi aynı huaweinin modelleri sadece makyaj var.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

cihaz zte nin star 1 modelidir , zte ye diyor ki ( çindeki fabrikaya ) al sana rom içinde turkcell uygulamaları var bunu içine yükle arka kapagın rengini de şöyle boya. Cihazın kutusuna türkiye de çalısacak şarj cihazı koy. Bitti  , bu kullandıgınız 3g modemler vs türkiyeye özel mi sanıyorsunuz hepsi aynı huaweinin modelleri sadece makyaj var.

Ben sadece Turkiye'de toplanip toplanmadigini merak etmistim. Bu durumda hali hazirda TR de bunu yapan firma yok oyleyse.

Güclü firmalar neden hala gidip yurtdisinda ürettiriyor anlamiyorum. Kendi ülkende yapip avrupaya ihrac etmek dururken.

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

Ben sadece Turkiye'de toplanip toplanmadigini merak etmistim. Bu durumda hali hazirda TR de bunu yapan firma yok oyleyse.

Güclü firmalar neden hala gidip yurtdisinda ürettiriyor anlamiyorum. Kendi ülkende yapip avrupaya ihrac etmek dururken.

türkiye de sadece vestelin tabletleri ve bazı laptopları üretiliyor ( sanırım yerli çıkacak olan bir kaç nesil sonraki cihazar vestelin manisadaki fabrikalarında üretilecek ) vestel yaptıgı yatırımlar ile manisadaki fabrikaları cep telefonu üretimine hazırladı veya hazırlıklar bitmek üzere.

niye yurt dışı dersen sony htc ve iphone neden çinde üretiliyorsa aynı sebeplerden maliyet. çünki burda üretsen bile tüm parçaları ordan yine temin etmek zorundasın. önemli olan üretildiği yer değil , teknolojiyi pazarlayan yerdir. Örnek sony nin japonyaya apple in abd ye htc nin tayvana para kazandırması gibi hepsi aynı ülke çinde üretilsede para başka kasalara gidiyor.

Toplam Hit: 2884 Toplam Mesaj: 17