folder Tahribat.com Forumları
linefolder Sosyal Ağlar
linefolder TBT Çılgınlığı (:



TBT Çılgınlığı (:

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    sa. arkadaşlar nette TBT çılgınlığı varmış dikkatli olun (: bende chip dergisinin sitesine üye olmuştum orası göndermiş.

     

    Instagram, Twitter veya Facebook gibi sosyal ağlarda bazılarımız için neredeyse bir takıntı haline gelen #tbt ve #throwbackthursday paylaşımları, bazılarımızın kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyor. Peki bu etiketleri taşıyan, çoğunlukla Instagram ve Twitter'da gördüğümüz paylaşımlar bize ne anlatmaya çalışıyor?

     

    TBT Ne Demek; Instagram'daki #TBT Çılgınlığı Ne Anlama Geliyor?

    Geçmişten bir fotoğrafın paylaşıldığı Throwback Thursday etiketleri, genellikle Perşembe günü kullanılıyor. Aptalca gelebilir ancak gün olarak neden Perşembe'nin seçildiği tam olarak bilinmiyor. Instagram'da yapılan bir araştırma, #TBT hashtag'ine sahip ilk gönderilerin 2011'e dayandığını gösteriyor. Bununla birlikte Instagram'ın eski etiketleri temizlediğini, bu yüzden TBT'nin ne zaman başladığını anlamanın zor olduğunu söyleyenler de var.

     

    Google Trends'e bakıldığında ise Throwback Thursday'in Şubat 2012'den itibaren daha çok aranmaya başladığı gözleniyor.

     

    TBT Nasıl Kullanılır?

    Sosyal medyada paylaştığınız herhangi bir şeye #throwbackthursday veya #tbt etiketini eklemeniz mümkün, ancak tbt'yi usulüne uygun biçimde kullanmak isterseniz, "eski" bir fotoğrafınızı paylaşmanız ve bu fotoğrafa #tbt ve/veya #throwbackthursday etiketini gerekiyor.

     

    #tbt etiketli gönderiler, genellikle hayatınızın bir başka döneminden kalan bir anı yansıtıyor; bu yüzden geçen perşembe yaptırdığınız dövmeyi paylaşmanız Throwback Thursday kapsamına girmeyecektir ve muhtemelen arkadaşlarınızı kızdıracaktır. Örneğin kendi fotoğrafınızı paylaşıyorsanız, bugünkünden daha farklı göründüğünüz bir fotoğraf tbt'ye daha uygun olacaktır.

     

    Bu arada her hafta 1-2 Throwback Thursday paylaşımını aşmamanızda fayda var. Sonuçta bu hashtag oyunu her hafta tekrarlanıyor ve diğer eski fotoğraflarınızı paylaşacak fırsatınız olacak.

     

    Instagram'da TBT Çılgınlığı

    Instagram'ı etkisi altına alan TBT trendinin yavaşlamaya pek niyeti yok. Siz de TBT çılgınlığından mahrum kalmak istemiyorsanız, #tbt hashtag'iyle paylaştığınız fotoğrafların en az 5 sene önceden kalmış olmasına dikkat edin ve arkadaşlarınızı çileden çıkarmak istemiyorsanız, geçen hafta veya birkaç ay önce çektiğiniz fotoğrafları "tbt" diye paylaşmayın.

     

    TBT Etiketli Kaç Fotoğraf Bulunuyor?

    #tbt etiketi o kadar popüler ki, yalnızca Instagram'da 340 milyonun üzerinde #tbt etiketli gönderi bulunuyor. Tbt'nin uzun versiyonu olan #throwbackthursday etiketini içeren 33 milyon gönderi var.

     

    #FF (Flashback Friday) Nedir?

    Instagram veya Twitter kullanıyorsanız, #throwbackthursday ve #tbt hashtag'lerine ek olarak #flashbackfriday'i de görmüş olabilirsiniz. Daha nadir rastlanan bu hashtag'in kullanım amacı tahmin ettiğiniz gibi, #tbt paylaşımlarını tek güne sığdıramayanların cuma gününe taşmış olmaları. Tbt'den tek farkı cuma günleri yapılmaları olan bu paylaşımlar, #ff veya #FlashbackFriday hashtag'leriyle paylaşıyorlar.

     

    #FlashbackFriday ve #ff'nin Throwback Thursday kadar başarılı olduğunu söylemek zor. Instagram'ın rakamlarına göre şimdiye kadar yalnızca 10 milyon paylaşım gören #FlashbackFriday yerine #tbt'yi kullanmanız, sosyal ağlarda daha çok kişiye ulaşmanızı sağlayabilir.


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Türkiye versiyounu Takibe Takip oluyor hocam. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek

    Vay be b ende burası sanmıştım :)


    Syntax error..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2012
    Erkek

    cuma günleri de FF verilirdi o bitti galiba artık


    Anarsistherif...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    FF ne peki F*ckin Friday mi? ahahaha değilmiş tamam vurmayın :v 

    Eskiden TBT plakalı taksileri gözlerdik be ne günlerdi... 


    Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    benim bildiğim tek tbt burası başka bilmem


    okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
Toplam Hit: 1589 Toplam Mesaj: 6
tbt çılgınlığı