folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Tecrübeli Mühendislerden Fikir Alış Verişi



Tecrübeli Mühendislerden Fikir Alış Verişi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rsnalp
    rsnalp's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2016
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

    Şimdi sevgili kardeşim. İlk olarak şunu bilmen gerekir ki hiçbir şey için geç değil. Ben makine mühendisiyim. Vereceğim tavsiyeler alanına belki uymayabilir. O sebeple kendine uyanları seçersin.

    +İngilizce olayını halletmediysen, büyük bir eksi ile başlıyorsun. Bu öyle bir eksiki bildiğin diğer artılarını da götürebilir. O sebeple ilk olarak ingilizceni makul seviyelere getirmeni tavsiye ederim.

    +İlk girdiğin iş hiçbir zaman emekli olacağın iş değildir. O sebeple bir kaç sektör deneyip sonra karar vermende fayda var.

    +Bu geçişler sırasında kendinde eksik gördüğün alanları tespit et ve o alanlar ile iligli okumalar yap. Burada yine ingilizce devreye giriyor. Çünkü Türkçe kaynak ciddi bir problem.

    +Kimsenin çok bilmediği bir alanda uzman olmak iyidir. Ama o alanla ilgili çalışabileceğin yerlerin sayısı kısıtlı ise bu senin için problem olabilir., burada kastım Türkiye piyasası Yurt dışına açılabilirsen ne ala. Bir örnekle açıklamak gerekirse, bir bilgisayar mühendisi arkadaşım iha yapan bir firmada çalışıyordu. Hakikaten kritik bir görevde çalışıyordu. Sonra şirket içi bir tartışmadan dolayı ayrıldı. Çalıştığı süre boyunca piyasadaki trendleri takip edemediği için iş bulmada sıkıntı çekti. 

    +Okulda öğrendiğin matematik,istatistik ve olasılıkvb dersler boştur diyenlere itibar etme, nerede kullanacağını bilmediğin vakit her bilgi gereksiz gibi gözükebilir fakat önemlidir. 

    +Birde bir yere mülakata giderken elin boş gitme. O alanla ilgili yaptıgın çalışmaları düzenli bir şekilde sunabildiğin makalelerin olursa mülakatta çok artısını görürsün.

     

     

    Tamamdır, düşüncelerinizi paylaştığınız için co çok teşekkür ederim :)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rsnalp
    rsnalp's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2016
    Erkek

    Güncel!!

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    ben mühendis falan değilim olamamda zaten (: kendi düşüncemi söylemek için geldim; bence gelecek mobil üzerine bu yönde bişeyler yap derim. elektronik mühendisliğinde varmış ne güzel işte tam lazım olan şey. şuan için genel sıkıntıyı söyleyim; şarj üzerine herkeste sıkıntı vardır, yani yeri geliyo bir gün bile gitmiyo şarj. ikindi sırası şarja takma ihtiyacı duyuyoz. her telefon için batarya üretecek değilsin her telefonun batarya girişi belli hepsine göre tek bir kutuda çıkış yaparsın. hatta bu kutuyu baya bi aperatif bişey düşünüp gezerken bile şarj edebilsin. bunun için pil gerekir her yerde bulabileceğin kalem pillere uyumlu bişey.

     

    çok mu uçtum (((:

     


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rsnalp
    rsnalp's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2016
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

    ben mühendis falan değilim olamamda zaten (: kendi düşüncemi söylemek için geldim; bence gelecek mobil üzerine bu yönde bişeyler yap derim. elektronik mühendisliğinde varmış ne güzel işte tam lazım olan şey. şuan için genel sıkıntıyı söyleyim; şarj üzerine herkeste sıkıntı vardır, yani yeri geliyo bir gün bile gitmiyo şarj. ikindi sırası şarja takma ihtiyacı duyuyoz. her telefon için batarya üretecek değilsin her telefonun batarya girişi belli hepsine göre tek bir kutuda çıkış yaparsın. hatta bu kutuyu baya bi aperatif bişey düşünüp gezerken bile şarj edebilsin. bunun için pil gerekir her yerde bulabileceğin kalem pillere uyumlu bişey.

     

    çok mu uçtum (((:

     

    Düşüncen için tesekkur ederim ama adamlar powerbank üretmişler onlardan alıp kullanmayı denesen? :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Moustafa bunu yazdı

    Hangi alana yönelirsen yönel, omuzlarında birilerine bakmanın ağır sorumluluğu yok ise, kesinlikle parayı kovalama yapmaktan keyif aldığın, ve yapmak istediğin alana yönel.

    Parayı kovalamak istersen hayatından çok ödün verirsin, sonunda da parayı bulursun, muhtemelen. Başarıyı kovalar, işini iyi öğrenirsen, hem sağlığını korur hem belki bir ara parayı da bulursun.

    Yerinde olsaydım, tercihim; elektronikten yana olurdu. Elektronik haberleşme , kablosuz haberleşme , otomasyon , bilgi işleme birimleri gibi.

    Diğer müritlere mesajım; şahsen bir gün Eğitim Bakanı falan olursam şu boş, gereksiz zorunlu derslerin tamamını kaldırmak için uğraşır, meslek için "zorunlu derslerin" tamamını da teoriden uygulamaya çevirmek için uğraşırım. O kadar yıl matematik gördüm, sadece şu problemlerde ve bir de normal hesaplamalarda kullanıldığını düşünüyor`dum. Üniversitenin son yılının son döneminde Mühendislik Uygulamalı Matematik diye seçmeli bir ders seçtim gözlerim adeta, fal taşı gibi açıldı. Ne kadar da çeşitli, ne kadar da güzel kullanılıyormuş halbuki, matematik.

    Gençlere mesajım; "Alan Seçimini" ne kadar erken yaparsanız, kendinizi geleceğe o kadar ,iyi hazırlarsınız. Lisenin, üniversitenin son sınıflarına gelmeyi beklemeyin, alan seçimi için .



    Mühendislik Uygulamalı Matematik ( MuM ^^D) bu konuyu biraz açabilir misin?

    Neler Yaptınız, yada gördün

    Aslında, bu konunun 4. sayfasındaki @KaaN in mesajını ve @1234567B nınde istatistik ve olasılıkla ilgili mesajlarını alıntılamak da lazım.


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    2016 Haziran mezunuyum, taze mühendis sayılırım ben de fakat birkaç satır yazmak istedim. Bir süre otomasyon sektöründe çalıştım, sektörde aktif üretimde bulunan fabrikalara makine otomasyonu hizmeti sağlıyordu çalıştığım firmam. 1 projeyi komple alıp PLC, HMI yazılımını tek başıma gerçekleştiriyordum. Aynı zamanda alaylı diye tabir edilen usta ve çıraklarla iletişimi sağlayarak pano içerisindeki elektriksel dizayn + kablolama kısmında yardımcı oluyordum. Otomasyon sektörü biraz gezici iş. Koltuğunun altına laptop'unu alıp bir an kendini Anadolu'nun bir şehrinde bulabilirsin. Eğer böyle gezici bir iş sana göreyse, panoların içinde RJ45'lerle haşır neşir olmayı seversen, sabah/akşam bana farketmez çalışırım, yeri geldiğinde de elim/kolum/üstüm yağ/kir içinde kalabilir dersen otomasyon sektörü senin için biçilmiş kaftan. Yukarıda bahsedilen mesajlarda söylendiği gibi bu işi yapan çok, fakat işi derinine bilen kişi sayısı az. Mühendisinden tut da kalfasına kadar, otomasyon sektöründe PLC'nin bir ucundan tutuyor. Kimisi program içerisinde sadece bir parametre değiştirebilirken kimisi de servo sürücülere fısıldayarak gövde gösterisini yapıyor. Azim ve heves olursa birkaç sene içerisinde fısıldayan kısma geçmen yüksek ihtimal. Tabi bu olay da çalıştığın firmada bitiyor. Çalıştığın firma ne kadar çok çeşitlilikte otomasyon ürün ağacına sahipse sen de o kadar farklı sistemi görüp tecrübe ediniyorsun. Kimi firma var 20 yıldır şişe dolum otomasyonu yapıyor, kimisi de kendini geliştirmiş, hem enjeksiyon şişirme kalıplarını kontrol eden otomasyonu yapıyor hem de eksenel hareketli dönme işlemlerinin bolca olduğu sistemleri de başarılı bir şekilde çıkarıyor. Velhasıl kelam, otomasyon sektörünü seviyordum fakat sürekli gezici bir işin bana göre olmadığını farkettim. İleriki yıllarda kendi şirketini kurmak istemezsen, Schneider, GE, Siemens gibi firmalarda yönetici pozisyonuna yerleşip bir takımı koordine edebilme şansın olursa güzel bir olanak :). Bundan dolayı da savunma sanayi&araştırma/geliştirme sektöründe devam etmeye karar verdim. Şu anda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı bir kurumda çalışmaktayım. Bu sektör otomasyon sektörüne göre daha az gezici, bolca araştırma/geliştirmenin olduğu, stres olarak çalıştığın alana bağlı olarak değişkenlik gösteren bir sektör. Hem akademi tarafında devam edeyim hem de çalışayım dersen güzel bir alan. Fakat konu içeriğinden anladığım kadarıyla akıllı priz gibi IoT işlerle uğraşmışsın, eğer bu tarz konuları seviyorsan gömülü kısma yönelmeni tavsiye ederim. Şu an Türkiye pazarında beklenilen ilgili pek alamasa da ileriki yıllarda savunma sanayi ile birlikte sektörde söz sahibi olacağı kaçınılmaz bir gerçek. Hem donanım hem yazılım kısmına hakim olman seni tek kişilik dev kadro yapabilir. Bu satırlarımı da ingilizce'yi belli bir seviyede bildiğini farzederek yazdım. Üniversite hocam ingilizce bilmeyen mühendis yarım mühendistir derdi, ki haklı :) Her şey gönlünce olsun..


    less than one, more than zero.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rsnalp
    rsnalp's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2016
    Erkek
    Yucel bunu yazdı

    2016 Haziran mezunuyum, taze mühendis sayılırım ben de fakat birkaç satır yazmak istedim. Bir süre otomasyon sektöründe çalıştım, sektörde aktif üretimde bulunan fabrikalara makine otomasyonu hizmeti sağlıyordu çalıştığım firmam. 1 projeyi komple alıp PLC, HMI yazılımını tek başıma gerçekleştiriyordum. Aynı zamanda alaylı diye tabir edilen usta ve çıraklarla iletişimi sağlayarak pano içerisindeki elektriksel dizayn + kablolama kısmında yardımcı oluyordum. Otomasyon sektörü biraz gezici iş. Koltuğunun altına laptop'unu alıp bir an kendini Anadolu'nun bir şehrinde bulabilirsin. Eğer böyle gezici bir iş sana göreyse, panoların içinde RJ45'lerle haşır neşir olmayı seversen, sabah/akşam bana farketmez çalışırım, yeri geldiğinde de elim/kolum/üstüm yağ/kir içinde kalabilir dersen otomasyon sektörü senin için biçilmiş kaftan. Yukarıda bahsedilen mesajlarda söylendiği gibi bu işi yapan çok, fakat işi derinine bilen kişi sayısı az. Mühendisinden tut da kalfasına kadar, otomasyon sektöründe PLC'nin bir ucundan tutuyor. Kimisi program içerisinde sadece bir parametre değiştirebilirken kimisi de servo sürücülere fısıldayarak gövde gösterisini yapıyor. Azim ve heves olursa birkaç sene içerisinde fısıldayan kısma geçmen yüksek ihtimal. Tabi bu olay da çalıştığın firmada bitiyor. Çalıştığın firma ne kadar çok çeşitlilikte otomasyon ürün ağacına sahipse sen de o kadar farklı sistemi görüp tecrübe ediniyorsun. Kimi firma var 20 yıldır şişe dolum otomasyonu yapıyor, kimisi de kendini geliştirmiş, hem enjeksiyon şişirme kalıplarını kontrol eden otomasyonu yapıyor hem de eksenel hareketli dönme işlemlerinin bolca olduğu sistemleri de başarılı bir şekilde çıkarıyor. Velhasıl kelam, otomasyon sektörünü seviyordum fakat sürekli gezici bir işin bana göre olmadığını farkettim. İleriki yıllarda kendi şirketini kurmak istemezsen, Schneider, GE, Siemens gibi firmalarda yönetici pozisyonuna yerleşip bir takımı koordine edebilme şansın olursa güzel bir olanak :). Bundan dolayı da savunma sanayi&araştırma/geliştirme sektöründe devam etmeye karar verdim. Şu anda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı bir kurumda çalışmaktayım. Bu sektör otomasyon sektörüne göre daha az gezici, bolca araştırma/geliştirmenin olduğu, stres olarak çalıştığın alana bağlı olarak değişkenlik gösteren bir sektör. Hem akademi tarafında devam edeyim hem de çalışayım dersen güzel bir alan. Fakat konu içeriğinden anladığım kadarıyla akıllı priz gibi IoT işlerle uğraşmışsın, eğer bu tarz konuları seviyorsan gömülü kısma yönelmeni tavsiye ederim. Şu an Türkiye pazarında beklenilen ilgili pek alamasa da ileriki yıllarda savunma sanayi ile birlikte sektörde söz sahibi olacağı kaçınılmaz bir gerçek. Hem donanım hem yazılım kısmına hakim olman seni tek kişilik dev kadro yapabilir. Bu satırlarımı da ingilizce'yi belli bir seviyede bildiğini farzederek yazdım. Üniversite hocam ingilizce bilmeyen mühendis yarım mühendistir derdi, ki haklı :) Her şey gönlünce olsun..

    Yorumunuz için çok cok teşekkür ederim, aslında gezme isini severim bi yerlerde bi sorun varsa gidip o problemi çözmek vs kulağa hoş gelen şeyler bide zaten mühendisim biraz yağ kir yerine gore illaki olacak ona karsi değilim. Benim en büyük hayalimde yeni biseyler üretmek yada birçok kişinin yapamadığı kafa yorulması gereken zorlu isleri basarmak ve elbet birgün kendi isimin patronu olmak :) Zaman neyi gösterecek bilmiyorum ama hayırlısı bakalım tekrardan çok tesekkur ederim 

Toplam Hit: 4286 Toplam Mesaj: 48
elektrik elektronik mühendisliği