folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Tek Database 2 Wordpress Web Sitesi Mümkün Mü?

Tek Database 2 Wordpress Web Sitesi Mümkün Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

şimdi aynı sektörde 2 adet domainim var. bunların ikisinede ayrı ayrı wordpress kurup ama bilgileri tek bir database den çekmesini istiyorum. böyle bir şey mümkün mü? yani tek database iki web sitesi mümkün mü

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ben denedim olmadı. özel bi yöntem gerek sanırım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkan5816
    furkan5816's avatar
    Erkek

Mantıken mümkündür.

Pratikte denemek lazım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Kurulum yaparken veritabanı ön eki olan wp_  kısmına başka bişey yazarsanız istediğiniz şey olur.

TheMayk tarafından 28/Kas/13 18:07 tarihinde düzenlenmiştir

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Eğer aynı sunucudaysa mysql server localhost olursa direkt erişebilirsin diye düşünüyorum.

username_wpsite diye database açarsan diğer domainin ile buna ulaşabilirsin diye düşünüyorum. (aynı sunucuda)

Eğer aynı sunucu da değilse remote mySQL ile diğer sunucun IP'sini tanımlayıp erişebilirsin.

İmza...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

aynı dbye 2 farklı noktadan kayıt alıcagına tek noktadan al dıgerını sıteye yonlendır temız ıs olsun derım

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

böyle birşey mümkündür, ama sunucuda mysql sunucunun remote control özelliğinin aktif olması gerekiyor.

daha sonra remote control özelliği aktif olduğunda database sunucusu kısmına localhost değilde o sunucunun adresini yazıyorsun, kullanıcı adı şifresini de aynı girdiğinde database'e bağlı istersen 10 tane site kur sorun olmaz.

Bunu nasıl yaparım dersen, ilk başta worpress'i normal hosta kur, daha sonra wp-config.php dosyasını editleyip, remote control izinleri aktif olan bir mysql sunucu adresine göre kullanıcı adı ve şifre bilgilerini doldur çalıştığını görebilirsin..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Direk olarak her iki wp'ye aynı db'yi tanıtırsan dbde setting ayarında tanımlı olan site adresini kullanarak linkleri çalıştırır. Düzenleme yapılması gerekli.

Ayrıca iki site klon olacak. Arama motorları açısından birebir kopya site olarak görülecektir.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkan5816
    furkan5816's avatar
    Erkek

Amazonda iki ayrı wordpress instance ı ve birde mysql instance kur bunları birbirine bağlamaya çalış.

Ben deneyecektim te şuan aşırı eringeçim. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

localhost 

yerine remote mysql olarak kulanabıllırsın yanı localhost yerıne statik ip 192.142.12.21 seklınde yazarsın aynı db ı kullanırsın ne yazarsan aynı sekılde kullanabılırsın.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Ben bunu subdomain icin yapmistim. Birine normal tema digerine mobil tema giydirip mobilden girenleri sub domaine yonlendiriyordum. Internette bunla alakali tonla domain var hocam.

Ekleme: Dedigim gibi 2.domain icin olan wp yi farkli bir temayla kurup domaini subdomaine de yönlendirebilirsin.

1049 tarafından 28/Kas/13 20:59 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 1877 Toplam Mesaj: 11