Tek Database 2 Wordpress Web Sitesi Mümkün Mü?
-
şimdi aynı sektörde 2 adet domainim var. bunların ikisinede ayrı ayrı wordpress kurup ama bilgileri tek bir database den çekmesini istiyorum. böyle bir şey mümkün mü? yani tek database iki web sitesi mümkün mü
-
ben denedim olmadı. özel bi yöntem gerek sanırım.
-
Mantıken mümkündür.
Pratikte denemek lazım.
-
Kurulum yaparken veritabanı ön eki olan wp_ kısmına başka bişey yazarsanız istediğiniz şey olur.
TheMayk tarafından 28/Kas/13 18:07 tarihinde düzenlenmiştir
-
Eğer aynı sunucudaysa mysql server localhost olursa direkt erişebilirsin diye düşünüyorum.
username_wpsite diye database açarsan diğer domainin ile buna ulaşabilirsin diye düşünüyorum. (aynı sunucuda)Eğer aynı sunucu da değilse remote mySQL ile diğer sunucun IP'sini tanımlayıp erişebilirsin.
-
aynı dbye 2 farklı noktadan kayıt alıcagına tek noktadan al dıgerını sıteye yonlendır temız ıs olsun derım
-
böyle birşey mümkündür, ama sunucuda mysql sunucunun remote control özelliğinin aktif olması gerekiyor.
daha sonra remote control özelliği aktif olduğunda database sunucusu kısmına localhost değilde o sunucunun adresini yazıyorsun, kullanıcı adı şifresini de aynı girdiğinde database'e bağlı istersen 10 tane site kur sorun olmaz.
Bunu nasıl yaparım dersen, ilk başta worpress'i normal hosta kur, daha sonra wp-config.php dosyasını editleyip, remote control izinleri aktif olan bir mysql sunucu adresine göre kullanıcı adı ve şifre bilgilerini doldur çalıştığını görebilirsin..
-
Direk olarak her iki wp'ye aynı db'yi tanıtırsan dbde setting ayarında tanımlı olan site adresini kullanarak linkleri çalıştırır. Düzenleme yapılması gerekli.
Ayrıca iki site klon olacak. Arama motorları açısından birebir kopya site olarak görülecektir.
-
Amazonda iki ayrı wordpress instance ı ve birde mysql instance kur bunları birbirine bağlamaya çalış.
Ben deneyecektim te şuan aşırı eringeçim.
-
localhost
yerine remote mysql olarak kulanabıllırsın yanı localhost yerıne statik ip 192.142.12.21 seklınde yazarsın aynı db ı kullanırsın ne yazarsan aynı sekılde kullanabılırsın.
-
Ben bunu subdomain icin yapmistim. Birine normal tema digerine mobil tema giydirip mobilden girenleri sub domaine yonlendiriyordum. Internette bunla alakali tonla domain var hocam.
Ekleme: Dedigim gibi 2.domain icin olan wp yi farkli bir temayla kurup domaini subdomaine de yönlendirebilirsin.
1049 tarafından 28/Kas/13 20:59 tarihinde düzenlenmiştir