Telefonum Yavaşladı.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Stock rom orjinal rom değil mi zaten hacı, custom rom daha mantıklı geldi bana da :D

    Hacım samsunglarda falan yok yavaşlama yaşıyordum 2-3 sene içerisinde. Ram işlemci fena olmamasına rağmen. Tahminim, veri okuma yazma hızları düşüyor bi şekilde. Bilgisayarda HDDye karşılık gelen olay yani. Bellek yavaşladığında da isterse 26gb ram 18 çekirdekli işlemcisi olsun, lastikler inikken porsche ne kadar hız yapabilir  🤷‍♂️

     

    Tavsiyem önce bi yedekle telefonunu kendi programı vardır asusun, fabrika ayarlarına sıfırla ilk haline gelsin temiz. Bi bak bakalım hızı nasıl, sistem şiştiğinden mi yavaşlamış donanımsal mı.

    Baktın sıkıntı yok güncellemeleri yapıştır hatta güzel bi custom rom yapıştır mis gibi olsun.

    Zamanında cyanogen tavsiye ederdim ama o proje durmuş heralde. Şimdi neler var bilemiyorum

    Baktın halen yavaş, yapacak pek bişey yok 🤧


    ...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    2-3 senede insan eskiyor telefon nasıl eskimesin ? Anakartın, üstündeki yongaların, hafızanın, bataryanın vs hepsinin bir ömürü var. Tabi birde firmalar planlı olarak eskitiyor yazılımla. Şuanda en iyi telefonuda alsanız istediğiniz kadar koruyup kolllasanızda ömrü maksimum 2 veya bilemedin 3 sene. Ucuz telefonlarda ise bu kullanım süresi dahada düşüyor zira üretici firma öyle ayarlıyor ki telefonu ilk alıyorsun muhteşem amiral gemisi modellere o kadar para vermek mallık diyorsun 6 ay sonra telefon saçmalamaya başlıyor, kasası dağılıyor.

    Devir artık kullan at devri eskidendi o tuşlu Nokiaların devri. Bir telefonu 5-6 sene kullanabiliyorduk. Bataryası mı eskidi ? Köşedeki telefoncudan 5 liraya batarya al tak tamamdı. Kasası mı eskidi veya sıkıldın mı ? 10 liraya farklı renkte kapak al telefon sıfır gibi olsun.

    mkyb tarafından 23/Eki/17 15:46 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    custom romlara güvenen yükleyebilir hocalar. Stock rom kullanıp uygulamalardan istenilen app ler devre dışı bırakılıp çalışması engellenir problem olmaz. Customda adam bi iki ayar yapıp belki performans artırıyor fakat ya bataryadan fire veriyo ya başka yerden  bir zaman sonra o da cortluyor hem de en önemlisi güvenlik sıfır. Bu yüzden custom önerdim. Daha önceden  sayısını hatırlamadığım kadar custom rom denedim.

     

    ek: cyanogenmod çok iyidi bir zamanlar hala var mı bilmiyorum. elimi eteğimi çektm bu işlerden. Neyaparsan yap yavaşlayacak sonra hızlandıracaksın bi süre sonra yine aynı ve daha kötü... kaçarı yok...

    dcpromo tarafından 23/Eki/17 17:23 tarihinde düzenlenmiştir

    next next next install
Toplam Hit: 1868 Toplam Mesaj: 14
asus zenfone 6