folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tembellik Hastalığı



Tembellik Hastalığı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    god bunu yazdı

    konuyu açtıktan sanırım 2gün sonra kan tahlili yaptırdım herhangi bir sorun tespit edilmedi. sadece solunum fonksiyonları testinde düşüklüğüm çıktı ve doktor yüzmemi imkanım yoksa da koşmamı tavsiye etti. ben de fiziğimden memnun değilim zaten, doktorun da böyle demesiyle silkinip kendime gelmeye karar verdim.  sabahları erken kalkıyorum yürüyüş yapıyorum. eğer sabah yürümediysem akşamüzeri balkonda oturup mal mal insanları izleyeceğime yürüyüş yapıyorum o saatlerde. yürüdükten sonra da biraz dambıl çalışıyorum. hayatıma en azından bir aktivite girmiş oldu bu şekilde. ha tabi hala birşeyler eksik mi derseniz eksik.. ama size tavsiye olarak diyebilirim ki: run forrest run!

    dumbel bilmiyorum beni yoruyordu fakat yüzmeye başlayalı 1 ay oldu ve etkisi çok iyi, ağırlık kaldırmandan ziyade yüzmeni tavsiye ederim.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2003
    Erkek

    Bu konuda kendim için bulabildiğim tek çözüm spor oldu. Yürüyorum, koşuyorum, fitness'a gidiyorum vs.

    Bir de "Yes Man" diye bir film var, Jim carrey dayıdan. Bir izle istersen :)

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2011
    Erkek
    god bunu yazdı

    Evet arkadaşlar uzunca zamandır üzerimde ağır bir uyuşukluk var. Bu uyuşukluk beraberinde plansızlık, uğraşacak birşey bulmama daha doğrusu uğraşacak birşeyler aramaya gerek duymama gibi sorunları getirdi.

    Her akşamüstü balkona oturuyorum ve çevredeki insanları izliyorum. İzlediğim insanların çoğu emekli ya da belli bir işi olmayan kişiler olmalarına rağmen sürekli birşeylerle ilgililer. Biri ağaçlarını ilaçlıyor, diğeri torunlarıyla ilgileniyor, biri arabasını temizliyor. Ben ise her akşam üzeri kendimi bu insanları izlerken buluyorum.  Bazen dışarı çıkıyorum almam gereken şeyleri alıp tekrar eve dönüyorum. Yani farklı birşeyler yapasım gelmiyor hiç. Kendimi yüzyıllardır bu dünyada yaşamış, tüm zevkleri heyecanları tatmış ve artık hiçbirşeyi yapası gelmeyen biri gibi hissediyorum. 

    Uzun lafın kısası bu uyuşukluk ve hareketsizlik hayra alamet değil, zamanla sağlığıma da etki etmeye başlayacak diye korkar oldum. Belki aramızda aynı sıkıntıyı yaşayıp atlatmış müridler vardır ve yardımları dokunur diye umaraktan halet-i ruhiyemi paylaşmak istedim. Katlanıp okuduğunuz için teşekkürler.

    Alman gereken şeyleri alman cok iyi bende o da yok.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    aynı uyuşukluktan benim ve ablamda da vardı. havanın çok etkisi var hacı. nemden uzak dur. ek olarak kan değerlerini ölçtür.

    ya kansızlık var ya b12 eksikliği (ki B12 ile kansızlık birbirininden etkileniyor)

    3, düşük bi ihtimal de olsa böbreklerinde iltihap olabilir. 

    Bu arkadaş işi biliyor :D cidden yaz aylarını hiç sevmemeye başladım artık çok bıkkınlık deprasiflik yaratıyor :S


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
Toplam Hit: 5324 Toplam Mesaj: 35