folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Test Automation Hakkında



Test Automation Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2011
    Erkek

    Selamlar Mürider,

     

    Software Test Automation hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.

    Gerekli midir?

    Neden gereklidir?

    Neleri test edebilirim?

    Hackintosh kurmam gerekli midir?

    Neleri test edebilirim?

    Ücretsiz olarak nereden test edebilirim?


    İmza nasıl atılıyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskeltan
    iskeltan's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2016
    Erkek

    test derken unit test mi pentest mi?


    duanla yasamadim ki bedduanla oleyim - Arif
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2011
    Erkek
    iskeltan bunu yazdı

    test derken unit test mi pentest mi?

    Selenium appium ile yapılan testler aslında çoğunlukla pentest.

    Biraz unittest tecrübem var fakat geliştirecek proje bulamadım


    İmza nasıl atılıyor ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swalker
    swalker's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2012
    Erkek

    Şimdi Unit Testing ile End to End testing farklı şeyler. Bahsettiğin selenium, puppeteer gibi libraryler end to end kısmında kullanılıyor.

    Önce unit test nedir? Unit test yazılım projesi üzerinde test edilebilir birimlerin(class, function vb.) test edilmesine deniyor. Projenin diline göre test frameworkleri kullanıyorsun, mock objeleri yaratıyorsun ve test ettiğin unitin beklenen davranışı gösterip göstermediğini sonuca bağlıyorsun. Örneğin toplama fonksiyonu yazdın, test frameworkune diyorsun ki 2+2=4 mü bak bakalım. Unit testing, eğer test yazılacağı göz önünde bulundurularak yazılmamış bir projeyse, kolayca uygulanamayabiliyor. Hatta testleri önce yazma yaklaşımı vardır, Test Driven Development diye. Araştırabilirsin.

    End to End testingde ise daha çok son kullanıcıyı simüle etme işi var. Yine kullandığın test frameworklerinin yanında bu libraryleri çağırıyorsun. Diyorsun ki, şu sayfaya git, şuna tıkla, bekle, şunu gör. Test frameworküne de diyorsun ki şu xpathe sahip element şu ise OK. Bunun içince UI Automation var, App Automation var, API automation var vs vs. Console applicationlar ve desktop applicationlar dışında genelde uygulanabilir. Özellikle webde ve mobilde çok sık kullanılır.

    Neden gerekli?

    Şimdi bu soru aslında testin neden gerekli olduğuna kadar gidiyor. Bir hatayı sen geliştirme aşamasında farkedersen bir maliyeti vardır. Bir de productda farkedersen bunun 10 katı maliyeti vardır. Sadece finansal olarak düşünme, bugı fixlemek için gereken kaynağı ayırmak çok artıyor productdaki ürün için. Çek, düzenle tekrar publish et vs. O yüzden büyük projelerde, ya da belli bir standartta giden projelerde automated testler yazılır. Modül modül bölersin projeyi parçalara fonksiyonalite olarak. Core function başta olmak üzere yazarsın automated testleri. Her versiyon değişikliğinde aynı testi çalıştırır sonuca bakarsın, çalışıyor mu çalışmıyor mu diye.

    İşin içine bir de CD / CI kavramları giriyor bu noktadan sonra. Kendimden örnek vereyim, ben bir web projesini devraldığım zaman oturur yazarım seleniumla en azından core functionality için testleri. Bir de Jenkins kurarım. Feature Branch'e her commit yaptığımda testler otomatik çalışır, testler ok dönüyorsa gider Development Branche pushlar. Sonra istediğimde yine Jenkinsle testleri tekrar çalıştırarak mastera pushlatır özelliği yayına alırım.

    Bunların hepsi ücretsiz ve çoğu da open source projelerdir. İşletim sistemine bir bağımlılığın yok, hackintosh falan da ilgili değil konuyla. 

Toplam Hit: 887 Toplam Mesaj: 4
softwaretest testautomation