Tez / Ödev İntihal Raporu Alma

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    majestiquo bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    edminkardes bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    Bu intihâl ile ilgili kontrolü yapan, üniversitelerde belirli bi aga bağlı bir program'ın varlığından,  @izzmarit bahsetmişti, ama Program'ın adını hatırlayamadım. yazdım, belki bir şekilde hatırlayan çıkabilir. 

    Çok kullanılan bağlaçları fazla, ve tekrarlı bir şekilde kullanmayın gibi, bir takım öneriler vardı, sitenin birinde okumuştum.

    intihâl miktarını, oranla, veya yüzde'yle bildiriyor diye de okumuştum. (hatırladım, büyük ihtimal ekşi'de okumuştum.)

    bahsettiğin program turnitin.

    EyvAllah. Tşk'ler ettim. 

     

    Turnitin, kelimenin kökenini de merâk ettim. Sanki turnusol'dan yada Turnİtİn gibiymiş gibi de geliyor. 

     

    @Majestiquo da şöyle bir " ithenticate "  program adından söz etmiş. Bu ikincisi de aynı program mı? bunun ismi de ilginç; "authentication" yada "identical" , gibi.

    (hesap'mış, ben niye program, olarak düşündüm ki)

    Hocam intihal kontrol işini yapan çok yazılım var fakat piyasada en bilinen ve kullanılan 2 tanesi turnitin ve ithenticate programlarıdır. Üniversitelerin birçoğu Personeline ücretsiz olarak bunlardan birisine erişim sağlamakta. Kendi siteleri üzerinden yüklediğin ödev,makale,tez gibi yazıların orjinallik durumlarını kontrol edip bunla ilgili raporlama sonuçlarını veriyor.

    Tşk'ler. 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2250 Toplam Mesaj: 22
tez ödev