folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tıkanma'dan Bir Kesit (Chuck Palahniuk)



Tıkanma'dan Bir Kesit (Chuck Palahniuk)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    "İnsanlar dünyanın güvenli ve düzenli bir yer olması için yıllarca çalışırlardı. Ama hiç kimse bunun ne kadar sıkıcı olabileceğinin farkında değildi. Bütün dünyanın parsellendiğini, hız limitleri konduğunu, bölümlere ayrıldığını, vergilendirildiğini ve düzenlendiğini, bütün insanların sınavlardan geçirildiğini, fişlendiğini, nerede oturduğunun ne yaptığının kaydının yapıldığını düşünün. Hiç kimseye macera yaşayacak bir alan kalmadı, satın alınabilenler hariç. lunaparka gitmek, film izlemek gibi. Ama yine de bunlar sahte heyecanlardı.

    Dinozorların çocukları yemeyeceğini bilirsiniz. Büyük bir sahte afetin olma şansı bile oy çoğunluğuyla ortadan kaldırıldı. Gerçek afet veya risk ihtimali olmadığından, gerçek kurtuluş şansı da ortadan kalkmış oldu. Gerçek mutluluk yok. gerçek heyecan yok. eğlence, keşif, buluş yok. bizi koruyan kanunlar aslında bizi can sıkıntısına mahkum etmekten başka bir işe yaramazlar.Gerçek karmaşaya ulaşamadığımız sürece, asla gerçekten huzurlu olamayacağız. her şey berbat bir hal almadığı sürece yoluna da girmeyecek. keşfedilmemiş tek alan, elle tutulamayanların dünyasıdır. bunu dışındaki her şey çok sıkı örülmüştür. Çok fazla kanunun içinde hapsolmuş durumdayız.

    Elle tutulamayanlar derken interneti, filmleri, müziği, hikayeleri, sanatı, dedikoduları, bilgisayar programlarını, yani gerçek olmayan her şeyi kastediyordu. sanal gerçeklikten bahsediyordu. Yalandan inanılan şeyler. Kültür. Gerçek dışı şeyler gerçeklikten daha güçlüdür. Çünkü hiçbir şey sizin hayalinizdeki kadar mükemmel olamaz. çünkü sadece elle tutulamayan fikirler, mefhumlar, inanışlar ve fanteziler kalır. Taşlar ufalanır. ağaçlar çürür. insanlar da maalesef ölürler. Fakat bir düşünce, bir rüya, bir efsane gibi aslında son derece kırılgan şeyler yaşarlar da yaşarlar.

    Amacım insanlara anlatabilecekleri neşeli hikayeler sunmak. beni mahkum etmeniz çok gereksizdi. bürokrasiniz ve kanunlarımız dünyayı temiz ve güvenli bir toplama kampına çevirdi. Kölelerden oluşan bir jenerasyon yetiştiriyoruz. Çocuklarımıza çaresiz olmayı öğretiyoruz. Öyle planlanmış vaziyetteyiz ve ince ince yönetiliyoruz ki, burası artık dünya olmaktan çıktı. Burası lanet olası bir sahil güvenlik teknesi oldu."

    -Tıkanma; Chuck Palahniuk

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    insanoğlu işte ne yapsan ne versen beğenmez , hep bişeyden şikayet etmek doğasında var . chuck abi herşeyin bir bedeli olduğunun , etki=tepki olduğunun farkında değil sanırım yani özgürlüğün bedeli güvenlik , güvenliğin bedeli özgürlük ya da çok sevdiğin başka birşey olmak durumunda - dünyadan talep edebileceğin ona verebildiğin kadardır çünkü.

    insanlar kendilerine güvenlik ve medeniyet verebilmek için götlerini yırtsın, çocuklarımızı dinazorlar yemesin diye hayatlarımızı verelim sonra çıkıp şımarık yazarın biri özgür olamıyom bu koşullarda diye şikayet etsin, vay efendim bilgisayar programları sanalmış hayatını sunileştirmiş beyzadenin -bilgisayarının düğmesi yok mu arkadaşım ?

    uygarlığı kuranlar, güvenlik ve akvaryum ortamını yaratanlar da farkında, bu gezegenin insandan çok eski ve kadim kuralları var ve hiçbir yasa din devlet vb bu kadim kuralların üzerinde sayılamaz , sadece kendi neslimiz için dünyanın bir kısmında yırtıcılardan, savunmasız insan biyolojisinin kaldıramayacağı tehlikelerden uzak bir alan yaratmayı düşlediler diye kimseyi ruhsuz , duygusuz, faşist ilan etmeye çalışmaya gerek yok . Bu gezegende bahsedilen sahil güvenlik teknesinin dışında - polis ve jandarmanın olmadığı çok geniş bir arazi var , eğer sınırsız özgürlük istiyorsa bu arkadaş , elbetteki kongoya , liberyaya, afganistan dağlarına,gobi çölüne, sibiryaya,antartikaya vb gidip özgürlüğünün tadına varabilir , heyacan ve aksiyonu doyasıya yaşayabilir, gerçi artık ne kadar yaşar bilemiyoruz ama ...

     


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 1958 Toplam Mesaj: 2