folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiye‘Nin Amerika‘Ya Bağımlılığı Ve Çözümü



Türkiye‘Nin Amerika‘Ya Bağımlılığı Ve Çözümü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    ben şahsen çözümü sosyalizmde görmüyorum. orta-doğu avrupada sosyalizm ile yönetilen ülkelerdeki insanlarla konuşursanız anlarsınız. artık devri kapanmış bir sistem. eskiden teorik olarak desteklerdim ama pratiği mümkün değil ve çoğu zaman zorba faşist bir yönetim sergileniyor. bugün sosyalist ülkelere bakıldığında da halleri ortada. ha ambargo v.s. de etken olabilir tabi..

    bu filmi tam izlemedim ama ikinci gösterdiğin videoda atatürk ün resmi vardı. oysa sosyalistler burjuva kemal diyerek dalga geçerler. (nazım hikmet in şiirinden gelir bu söz,tabi nazım da polonya yahudisi mehmet ali paşa nın torunu, o adamın çok büyük ihaneti var da yeri değil)

    sovyet rusya bir sürü avrupa ülkesi fethederek sosyalist yönetim yerleştirdil. bir gün imkanın olursa o ülkelere gidip rusların yaptıklarını anlatsınlar size. onlarca insana sordum istisnasız hepsi karşıydı o kadar çok çekmişler ki ruslardan.. sözde sosyalizim adına ülkelerindeki doğal kaynakları kullanmışlar, sömürü yani.. çek cumh. de yaşadığım bölge kömür madenleri vardı, burdaki kömürlere hep el koymuş ruslar. ayrıca yönetim insanları zorla ve rastgele istedikleri bölümlere veriyorlarmış. kız arkadaşımın annesini zorla ekonomi bölümüne göndermişler mesela.. zaten 90 lı yıllarda yıkıldığı için bunu yaşayan çok insan bulacaksınız ve size anlatsınlar bakalım yaşadıkları şeyleri, kiliseleri kapattırıp dini yasaklamışlar. ostrava da hala bir sürü kilise kilitli kalmış..

    ama bizimkiler hala insanlığın kaçmaya çalıştığı bu sisteme sarılmaya çalışıyorlar ilginçtir.. dünyada artık ilkel kominal toplum yok, dünya global ve dinamik. sosyalizm gelseydi tekrar rusya ya gelirdi..

    türkiyede sosyalizm gelmesi çok çok zor. ama gelseydi evet abd yi çıkartmaya çalışırlardı tabii sözde :) abd izin vermezdi buna kolay kolay. hele türkiye gibi bir ülkenin sosyalizme geçmesi batı için büyük bi tehdit olacağı için ab yi de karşımıza alırdık. yani her şey o kadar kolay olamaz ve yıllarca süren bir savaş çıkardı, çünkü abd en değerli müttefiğini kaybetmek istemez..

     

    benim için en akla yatan yol şu.. bir ülkenin gelişimine izin veren ya da vermeyen ülke kimdir abd.. o halde abd nin türkiyeyi güçlendirmesi sağlanacak ve yeteri kadar güçlenip kontrolleri eline alabilecek seviyeye geldiğinde bağları kopartacak.. bunun detayı var baya.. ama abd ile ilişkileri koparacak babayiğit yoktur. öyle lafla olacak işler değil.. dünyayı dar ederler hele türkiye gibi ortadoğu da kilit bir ülkeye..

     

    Çok güzel değinmişsin.Ben sadece videoları paylaşıp birşey yazmamdaki amaç birilerinin çıkıp laf atarak tokatlamaya çalışmasıydı ama sen kendi fikrine göre gzl bir anlatım yapmışsın.

    Sosyalizme gelince.Bende Nahçivanda filan çok kişiyle konuştum.Adamların dedikleri şu.Biz o dönemler hep sosyalizmden kurtulmak istiyorduk.Ayda 30 dolar alıyordum diyor.Ama şimdi bilmem ne kadar alıyorum yetmiyor.30 Dolar alırken devlet her işimi görüyordu diyor.VS . Bunun gibide çok örnek var.

    Atatükle gerçek bir soslayist hiçbirzaman dalga geçmez.Bu algı şöyle birşey. Türkiyede Atatürkçülük Kemalistlik bir dönem devlet politikası gibi olduğu için.Buna karşı durudğun zaman insanlar kabullenemiyorlar.Öyle bir algı oluşuyor. Atatürk bizler için ilerici bir adamdı. O günün koşulları altında onu sahiplenmememiz mümkün değil.Fakat günümüzden geriye baktığımızda elbetteki eleştirilicek çok şeyi var.(Bizler soslalistlere göre tabi)

    Ayrıca evet daha önceki denemeler sorunlu olmuş olabilir.Sosyalistler zaten bunlar olmadan nasıl yapılabilir yeni sistem bunu tartışmaktadır herzaman.

    Aynı zamanda Türkiyede olması sana katılıyorum çok çok zor.Ama bir süreç meselesi.Ve olduğunda elbette kolay olmayacak.Senin kötü örnek olarak verdiğin şeyler de elbetteki yaşanıcaktır.Çünkü yeni bir sistem getirdiğin zaman mecburen sert olmak zorundasın. 

    İçinde bulunduğumuz sistem kapital sistem Amerikanın oyunu kuralları da o koyduğuna göre bundan çıkış yok.Yani yeni bir sistem yeni bir oyun getiremedeğin sürece .Bu sistem içinde Amerikadan paçayı kurtarmanın yollarını tartışmak sadece vakit kaybı.


    https://t.me/pump_upp
Toplam Hit: 3044 Toplam Mesaj: 22