TÜRKLER UZAYDA

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zreul
    Zreul's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2003
    Erkek
    Hojalar beğendiyseniz ve şu stress ve sorunlar arasında biras da olsun güldüyseniz ne mutlu bana...Eğer isterseniz bi kaç tane daa war böyle yazıyım????

    Başkalarının bilgisiyle bilgin olabiliriz, ama ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2003
    Erkek
    Sizce başka bir gezegende yaşam arayanlar (NASA v.b) , eğer oralarda yaşam alanı bulurlarsa ya da yaşama imkanı sağlarlarsa ; oralara kimleri götürürler ? Kıyamet kopacak farzedin ve yaşanacak gezegenler bulundu farzedin Kimler kimleri niçin götürürler ? Mesela TÜRK götürürler mi ?

    DÜNYAYA İKİNCİ BİR ALTERNATİF: MARS?


    Üzerinde yaşadığımız dünyanın da içinde bulunduğu uzay ortamını anlamak, bilimin en temel prensiplerinden birisidir. Gökyüzüne baktığımızda ay ve çeşitli yıldızlar kümesi olarak gördüğümüz bu boşluk; aslında milyonlarca kilometre uzaklara doğru uzanıp sürekli genişlemeye devam ederek; gelecekte keşfedilmeyi bekleyen birçok sırrı barındırmaktadır. Sınırını tahmin edemediğimiz halde, günümüz teknolojisiyle bizden milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu yıldızları tarayabiliyor ve değişik güneş sistemleri hakkında bilgileniyoruz. Bu bilgiler, yeryüzündeki çeşitli uzay araştırma istasyonları dışında, yörüngedeki tonlarca ağırlıkta uzay istasyonları, teleskoplar ve araştırma uydularıyla desteklenmektedir. Bu projelerle, uzaya 4 ay kalmak üzere astronot gönderebilecek teknolojiye erişen bilimadamları, NASA’nın başka bir gezegeni yaşanabilir bir ortam haline getirme hedefine doğru calışmalarını ilerletiyor: Mars.
    Uzun zamandan beri NASA ve diğer uzay ajanslarının ya da bireysel kurumların üzerinde spekülasyon yaptıkları “Mars’ta Yaşam” projesi, zannederim ki hepimizin ilgisini çekiyor. Çok ince bir atmosferi olan ve yüzeyinde hayat bulunmayan Mars’ın, ileride dünyaya alternatif olacak yeni bir yerleşim birimi olarak görülmesinin en büyük nedenini 3 maddeyle özetleyebiliriz:
    Suyun varlığı, (kutuplara yakın bölgelerde katı halde), Atmosferde Karbon ve Oksijen gibi temel elementlerin CO2 olarak bulunması, Nitrojen.
    Bugünkü Mars atmosferi ile milyarlarca sene önceki Dünya atmosferi arasında büyük benzerlikler vardır. Dünya da, ilk oluştuğu zaman, atmosferi sadece CO2 and nitrojenden oluşuyor ve oksijen bulunmuyordu. Fotosentetik bakterilerin oluşması ve oksijen üretmeleri ile yeryüzünde ilk hayat formlarının oluşmasını sağlamıştır. Mars atmosferini inceleyecek olursak: yüzde 95.3 Karbondioksit, yüzde 2.7 nitrojen, yüzde 1.6 argon, yüzde 0.2 oksijen, bulunmaktadır.
    Buna karşılık dünya atmosferi yüzde 78.1 nitrojen, yüzde 20.9 oksijen, yüzde 0.9 argon ve yüzde 0.1 CO2 ve ufak oranda başka gazlardan oluşmaktadır. Bu oranlara bakacak olursak, Mars’ı ziyaret edecek astronotların, yanlarında kesinlikle çok miktarda oksijen ve nitrojen götürmeleri gerektiğini hemen söyleyebiliriz. Ama, iki gezegenin arasındaki benzerliklere bakınca, dünyada doğal olarak ama çok uzun bir zaman sürecinde gerçekleşen değişimin aynısını, Mars’ta günümüz teknolojisi ile uygulamanın olasılıklarını düşünmek mümkün. NASA’nın buradaki asıl amacı; Mars’ın atmosferini nefes alabilecek hale getirmek. Böylece atmosfer daha kuvvetli bir forma girecek ve yaratacağı “greenhouse” etkisiyle Mars yüzeyindeki ısıyı normale getirerek, insanoğlunun yaşayabileceği ortamı oluşturacak. (Arnold Schwarzenegger’in “Total Recall” filmini seyredenler, filmin sonunda Mars’ta atmosfer oluştuğunu hatırlayacaktır, bu filmde NASA’dan da birçok kişinin danışman olarak bulunduğunu hatırlatalım)
    Mars’ta ortalama yüzey ısısı –62 derecedir. En yüksek değer 23 dereceye ulaşırken, en düşük değer ise –74 derece civarındadır. Dünyanın ortalama ısısı ise 14.4 derecedir. Buna rağmen, Mars’ta yaşamı düşünebileceğimiz avantajlar:
    24 saat 37 dakikalık güneş etrafında dönme süresi (Dünya: 23 saat 56 dakika),
    24 derecelik aksiyel eğim (Dünya: 23.5 derece),
    Dünyanın 1/3’ü kuvvetinde yerçekimi,
    Dünya benzeri mevsimlerin olması; olarak kabul edilebilir..
    Öteki şanslarımıza baktığımızda; Venus, Europa (Jüpiter’in uydusu) ve Titan (Satürn’ün uydusu) da büyük avantajlar sunmaktadır. Ama Europa ve Titan güneşten çok uzaktadır, Venüs ise çok yakın. Mesela, Venüs’ün yüzeyindeki ortalama ısı 482.22 derecedir. Bunun verilerin ışığında galaksimizde yerleşmek için Mars’tan başka uygun gezegen olmadığını görüyoruz.

    İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SKELETER
    SKELETER's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2003
    Erkek
    ehuehueheuheueh
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kutsal
    kutsal's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2003
    Erkek
    bunu bi yerde daha okumuştum güzel seyler :

    Hic ßir Ayrilik Yeniden Yaratmiyor ßeni..
Toplam Hit: 3516 Toplam Mesaj: 15