folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türklerdeki İşi Son Güne Bırakma Özelliği



Türklerdeki İşi Son Güne Bırakma Özelliği

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    gozleminde cok haklisin. bu insanlar nasil yapiyor bilemiyorum ama 1 aylik suresi olan bir proje hakkinda 2 hafta once yaptigim hicbirseyi hatirlamiyorum. illa son iki uc gun yogun calisip cabalayip bitirmem lazim. olmuyor arkadas, genlerimizde yok, ne yapalim


    All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi
    unbalanced bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

    Bence hic guney amerikali ya da asyaliyla karsilasmamissin, ki kendileri dunyanin 3/5ini olusturuyor, cunku kiyasla mukemmel disiplinde insanlariz.

    Soruna yanit olarak, tabii ki bunu bilimsel olarak arastirmis insanlar var:

    http://dergipark.ulakbim.gov.tr/tpdrd/article/view/1058000085

    Turkce sadece yukardakini bulabildim adamakilli.

    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Procrastination

    http://goo.gl/wg8F1E

     Edit: Ayrica her mevzuda uc bes minor ornekle turkleri ezmeyi ne cok seviyorsunuz. Masallah. 

    Çinli, Tibetli, Vietnamlı, japon insanlar tanıdim ve hepsi gayet düzenli disiplinli, işlerini zamanında yapan insanlardı.  Ayrıca Çinli ve Japonlar gerçekten çok çalışkan insanlar.

    bir istisna gördüm o da takım arkadaşım çinli, hala yazdığı servisi paylaşmadı, ona da dedim geç vermem Türk davranışına benziyor.. 

    Latin ülkelerinden de insanlar tanıdım ve onlarda da öyle bir problem görmedim. Hatta birlikte oyun yaptığım kişi ekvatorlu ve gayet çalışkan eleman bir Sürü iş yapıyor .. 

    Elbette genelleme yapmak için yetmeyebilir çünkü o topumda yaşamak gerek. Senin minör türk grubu Dediğin şey maalesef ekseriyet. Zaten siteden de bunu görebilirsin. Ben Türkiye'de çok ders verdim oradaki öğrenci profilini de bilirim, binlerce insan da tanıdım ayrıca internet ortamında da bir Sürü insan tanıdım, yurtdışında yaşayan Türk'leri de tanıdım. Benim tespitlerin gayet yerinde ve geneli kapsayan bir şey, bir nevi kültürel bir davranış haline gelmiş. Konuda Bi yerde yazdım amacım kötülemek değil, sadece sitem ... 

    Ilk kisim icin bir sey diyemiyorum benimki de gozlem seninki de. Haklisindir. Bana disiplinsiz sana disiplinliler denk gelmis olabilir.

    Son cumlem yalniz sana degildi ki ikinci cogul sahisla yazilmisti. Ama alinmissin, o zaman yanit vereyim, tespitlerin yerinde ve geneli kapsayan bir sey degil Turk etiketi altinda. Ogrencilerin cogunlugu erteleme davranisi gosteriyor desen millet belirtmeden, olurdu mesela. Ama erteleme davranisini Turkler gosteriyor baska milletlerde yok bu deyince olmuyor. Zaten bu yuzden bizim milleti ezmeyi seviyorsun/uz demistim.

    tekrar söyleyeyim amacım ezmek v.s. değil sadece tespit. benim her çevreden tanıdığım insan var, bilmiyorum senin çevren nedir ne değildir ama ben iyi bir gözlemciyimdir, yani haybeye böyledir demiyorum :) bunun çoktan farkındaydım öncelikle ben böyleyim o kadar eğitim almama rağmen bu özelliğim değişmiyor ve bunu hemen hemen herkeste gördüm. 

    Elbette dünyada bir sürü millet var ve hepsinden ne kadar tanısam da o ülkede yaşamadıkça fikir sahibi olamazsın. Ben çek cumhuriyetinde yaşadım ve isviçre de yaşıyorum o yüzden buradaki toplumu da gözlemleyebiliyorum. Dikkat edersen şahıs olarak bahsetmiyorum, toplum.. 

    bu toplum kasiyerden otobüs şoförüne kadar, öğrencisinden çöpçüsüne kadar yazılımcısına kadar insanı kapsıyor. Hadi tespitlerim isviçre için yanlış olabilir ama doğup büyüdüğüm ve yıllarca yaşadığım bir sürü şehire gittiğim ülkemdeki insanlar için yanılmam pek mümkün değil. İyimser bakmaya çalışıyorsun ama öyle değil maalesef. Bir arkadaş güzel örnek vermiş, sınav başvurularının, fatura yatırmalarının son gününe bakarsan anlarsın :) Basit bir mantık ama toplum davranışını yansıtan bir şey. Zaten farkedersen senden başka kimse de pek karşı çıkmadı bu şeye :)

    Ben almanlarla da okudum ve aramdaki farkı görebiliyorum, bir sürü milletten insanlar tanıdım ve en konsantre olmuş millet almanlardı diyebilirim. Almanya ya da gittim ve bir süre orada kaldım orada da gözlemler yaptım, adamların disiplini ve organizasyonu ile bizdekini nasıl eş tutabilirim ki :) Bu farkları görmemek için kör ya da aptal olmak gerekiyor.  

    Ha türklerden başka X ülkenin vatandaşları da böyle diyebilirsin olabilir çok fikrim yok dediğim gibi. Ama tanıdıklarımda bu davranışa en çok yatkın olan türklerdir diyebilirim. Demin çinli arkadaşın söz verip de hala vermediği servis örneğini verdim evet arkadaş hala servisi göndermedi ama çok çalışıyor, sırf bir günlüğüne de olsa almanyaya gidip gelebilecek şekilde çalışıyor :) Yani asyalılar bence çok çalışkan insanlar. Zaten amerikadaki üniversitelerde çok asyalı insan var ve artık her şey asyaya kayıyor.. Özellikle çin'in yükselişi sadece ucuz işgücü olması değil, adamların çok çalışmasından kaynaklı, çünkü çalışmak zorundasın.. En iyisi olmak zorundasın, toplum böyle işliyor.. Hintiler de keza öyle.. Başka şansın yok çalışmaktan en iyisi olmaktan başka.. Belki lider olamıyorlar ama bir çok işin arkasında onlar oluyor. Bu konuda söylenecek çok şey var ama türklerin genelinin böyle bir davranışa sahip olmadığını düşünüyorsan zaten seninle bu konuyu konuşmaya gerek duymuyorum artık.

    Hayır kafası çalışan adamsın niye böyle yapıyorsun anlamıyorum ki.  Benden başka kimsenin karşı çıkmamış olması, senin şahsi gözlemin falan filan Türkler her şeyi son güne bırakır başka milletler böyle değil yea biz böyleyiz sadece ay ne pis ne gevşek milletiz demeye yetmiyor. Başında bunla ilgili yapılan araştırma var mıdır diye sormuşsun var deyip göndermişim sallamamışsın, çok bir önemi yok da, baksaydın ısrarla benim çevrem benim gördüğüm benim bir arkadaşım sen ne gördün aynı fikirde değilsen kör ya da aptalsın blabla demezdin (:

    Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum:

    Dünyadan örnek

    "In a recent survey of 101 DeSales students 95 percent said that procrastination is a problem for a majority of college students."

    "Of these 95 percent, 91 percent believe procrastination is a problem for students at DSU."

    http://www4.desales.edu/~minstrel/issue-44-2/procrastination.html

     

    "A 2007 meta-analysis by University of Calgary psychologist Piers Steel, PhD, reports that 80 percent to 95 percent of college students procrastinate, particularly when it comes to doing their coursework (Psychological Bulletin, Vol. 133, No. 1). "

    "In a 1997 survey, University of Denver School of Education professor Kathy Green, PhD, found that procrastination was one of the top reasons doctoral students failed to complete their dissertations (New Directions for Higher Education Vol. 1,997, No. 99)."

    http://www.apa.org/gradpsych/2010/01/procrastination.aspx

     

    "Procrastination, as a sporadic or chronic response to task engagement, is a pervasive problem for a large number of individuals in many societies. For example, researchers have estimated that in academic settings in North America, over 70% of students exhibit this behavior."

    http://www.apa.org/pubs/books/4318009.aspx

     

    Türkiyeden örnek:

    "The results of the preliminary analysis showed that 38 % (119) of the students claimed to be frequent procrastinator."

    http://www.academia.edu/4285149/Effects_of_academic_procrastination_on_college_students_life_satisfaction

     

    Örnekleri bilimum arama motorlarına procrastination yazarak çoğaltabiliriz. Neymiş? Her yerde varmış. Türkün geninde yediği yemekte içtiği suda kültüründe olan, başkasında olmayan bir şey değilmiş.


    sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi
    kvasir bunu yazdı

    Benim sizin yorumlarınızdan çıkardığım bu durumun aslında millete dayalı değilde sosyo-ekonomik sınıfa dayalı olduğu, gittiğiniz üniversitelerin belirli yeterlilik şartları olduğu için bu yeterliliği sağlamanın bir şartı da bu huydan kurtulmak olabilir.

    Türk insanını ezmekle alakalı ise üst yorumunda dediğiniz üzre latin ülkelerini katabilirsin çünkü fakir toplumlar ve sınıf farkı çok fazla, bu sınıf piramidinde altta olanların mensubu çok fazla ki ülkemizde ki okur-yazar oranına, ilk okulun hangi kademelerinden mezun olunduğu oranına bakabilirsiniz. Türkiyenin bu ezilme sınıfına dahil olmasının en büyük sebeplerinden biri bu sınıf farkı fakat şahsi kanaatim, okumuş arkadaşlarımızda hayata dair hiç bir sik bilmemesi, kişilik özellikleri geliştirmemesi, okulların örgün öğretim faciasını gerçekleştirirken bir de eğitim adı altında hiç bir sosyal beceri vermemesi. Bu boktanlıkta tek ülke biz değiliz tabi ki fakat bu vasıfları paylaştığımız ülkelerde tarihte bir Türkiye konumunda değiller.

    Dikkat dağıtıcıların bu kadar çok olduğu bir zamanda bu neredeyse tüm dünyanın sorunuyken Türkiyenin artık bir özelliği haline geldi bence. Boşa ezmiyoruz yani, en nihayetinde bizde kişisel yatırımımızı Türkiyeye ve Türkçeye yaptık.

    Hocam sosyoekonomik statü ve erteleme davranışı ilişkisine katılmıyorum, dikey sınıf farklılığının organizasyon ve  sorumlulukla bence bir ilişkisi olmamalı. Dolaylı olarak belki yüksek sosyoekonomik seviyenin getirdiği düşük statik anksiyetenin görev bilincine yansıması ve erteleme davranışını azaltması gibi bir şey düşünülebilir ama bilemiyorum sosyolog değilim.

    Türkiye'deki eğitim sistemine gelirsek, neden hatalı bulmadığımı daha önce anlatmaya çalışmıştım:

    Ben bizim eğitim sistemini çok da kötü bulmuyorum. ÖSS'de kafa seçme olayı bence korkunç bir şey değil mesela. Şahsi fikrimce orda yapılan şey insana çalışmayı öğretmek, irade kazandırmak; yani demişsin ya ben minecraft oynuyordum (..benden iyi puan yapan bana eşdeğer bir arkadaşımla..) aramızdaki fark buydu diye.. Özdisiplin önemli bir şey. ÖSS bence zeka ölçmüyor, tabii ki zeka ölçmeyecek. Disiplinsiz, çalışmayı bilmeyen, ne kadar zeki olursa olsun örneğin derse gelmeyecek, ödev yapmayacak, bölümün hakkını veremeyecek insanların iyi tabir edilen yerlere yerleşmesini önlüyor; bunun yanında aşırı zeki olmamakla beraber çalışarak öğrenebilecek, çalışmak için azmi ve disiplini olan insanların puanını yukarı çekiyor. Bence hem eğitim hem çalışma hayatında istek ve irade, zeka seviyesinden çok daha önemli. Nitekim çok da zeki olmayan fakat başarılı insan sayısı hem zeki hem başarılı insanlarla yarışır ve belki geçebilir bence.

    Bu fikirdeyim, ve bu kafayla yaklaşınca bizim eğitim sistemimizde başarılı olmanın yollarının en önemlilerinden biri bahsettiğimiz erteleme davranışını göstermemek, iyi organize olmak, hem mental hem fiziksel anlamda. O yüzden benim bakış açımla bizim sistem insanı sorumlu olmaya itiyor (: O yüzden söylediklerinin o kısmına da katılmıyorum.

    Bizden yetişenlerin hayata dair bir şey bilmemesi falan o apayrı bir mevzu ((: sonuca katılıyorum ama süreçteki ana etkenin eğitim öğretim sistemi değil aile yapısı olduğunu düşünüyorum.

    Kesinlikle milliyetçi bir insan değilim ama bizim ülkeyi bizim insanı yerin dibine sokmaya gerek yok, eleştirelim konuşalım fikir paylaşalım ama ezmeye üstüne basmaya gerek yok diye düşünüyorum, bence her şey o kadar da boktan değil (:

    Eyyorlamam bu kadar (:

     

    izzmarit tarafından 23/Nis/15 21:33 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

    Bence hic guney amerikali ya da asyaliyla karsilasmamissin, ki kendileri dunyanin 3/5ini olusturuyor, cunku kiyasla mukemmel disiplinde insanlariz.

    Soruna yanit olarak, tabii ki bunu bilimsel olarak arastirmis insanlar var:

    http://dergipark.ulakbim.gov.tr/tpdrd/article/view/1058000085

    Turkce sadece yukardakini bulabildim adamakilli.

    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Procrastination

    http://goo.gl/wg8F1E

     Edit: Ayrica her mevzuda uc bes minor ornekle turkleri ezmeyi ne cok seviyorsunuz. Masallah. 

    Çinli, Tibetli, Vietnamlı, japon insanlar tanıdim ve hepsi gayet düzenli disiplinli, işlerini zamanında yapan insanlardı.  Ayrıca Çinli ve Japonlar gerçekten çok çalışkan insanlar.

    bir istisna gördüm o da takım arkadaşım çinli, hala yazdığı servisi paylaşmadı, ona da dedim geç vermem Türk davranışına benziyor.. 

    Latin ülkelerinden de insanlar tanıdım ve onlarda da öyle bir problem görmedim. Hatta birlikte oyun yaptığım kişi ekvatorlu ve gayet çalışkan eleman bir Sürü iş yapıyor .. 

    Elbette genelleme yapmak için yetmeyebilir çünkü o topumda yaşamak gerek. Senin minör türk grubu Dediğin şey maalesef ekseriyet. Zaten siteden de bunu görebilirsin. Ben Türkiye'de çok ders verdim oradaki öğrenci profilini de bilirim, binlerce insan da tanıdım ayrıca internet ortamında da bir Sürü insan tanıdım, yurtdışında yaşayan Türk'leri de tanıdım. Benim tespitlerin gayet yerinde ve geneli kapsayan bir şey, bir nevi kültürel bir davranış haline gelmiş. Konuda Bi yerde yazdım amacım kötülemek değil, sadece sitem ... 

    Ilk kisim icin bir sey diyemiyorum benimki de gozlem seninki de. Haklisindir. Bana disiplinsiz sana disiplinliler denk gelmis olabilir.

    Son cumlem yalniz sana degildi ki ikinci cogul sahisla yazilmisti. Ama alinmissin, o zaman yanit vereyim, tespitlerin yerinde ve geneli kapsayan bir sey degil Turk etiketi altinda. Ogrencilerin cogunlugu erteleme davranisi gosteriyor desen millet belirtmeden, olurdu mesela. Ama erteleme davranisini Turkler gosteriyor baska milletlerde yok bu deyince olmuyor. Zaten bu yuzden bizim milleti ezmeyi seviyorsun/uz demistim.

    tekrar söyleyeyim amacım ezmek v.s. değil sadece tespit. benim her çevreden tanıdığım insan var, bilmiyorum senin çevren nedir ne değildir ama ben iyi bir gözlemciyimdir, yani haybeye böyledir demiyorum :) bunun çoktan farkındaydım öncelikle ben böyleyim o kadar eğitim almama rağmen bu özelliğim değişmiyor ve bunu hemen hemen herkeste gördüm. 

    Elbette dünyada bir sürü millet var ve hepsinden ne kadar tanısam da o ülkede yaşamadıkça fikir sahibi olamazsın. Ben çek cumhuriyetinde yaşadım ve isviçre de yaşıyorum o yüzden buradaki toplumu da gözlemleyebiliyorum. Dikkat edersen şahıs olarak bahsetmiyorum, toplum.. 

    bu toplum kasiyerden otobüs şoförüne kadar, öğrencisinden çöpçüsüne kadar yazılımcısına kadar insanı kapsıyor. Hadi tespitlerim isviçre için yanlış olabilir ama doğup büyüdüğüm ve yıllarca yaşadığım bir sürü şehire gittiğim ülkemdeki insanlar için yanılmam pek mümkün değil. İyimser bakmaya çalışıyorsun ama öyle değil maalesef. Bir arkadaş güzel örnek vermiş, sınav başvurularının, fatura yatırmalarının son gününe bakarsan anlarsın :) Basit bir mantık ama toplum davranışını yansıtan bir şey. Zaten farkedersen senden başka kimse de pek karşı çıkmadı bu şeye :)

    Ben almanlarla da okudum ve aramdaki farkı görebiliyorum, bir sürü milletten insanlar tanıdım ve en konsantre olmuş millet almanlardı diyebilirim. Almanya ya da gittim ve bir süre orada kaldım orada da gözlemler yaptım, adamların disiplini ve organizasyonu ile bizdekini nasıl eş tutabilirim ki :) Bu farkları görmemek için kör ya da aptal olmak gerekiyor.  

    Ha türklerden başka X ülkenin vatandaşları da böyle diyebilirsin olabilir çok fikrim yok dediğim gibi. Ama tanıdıklarımda bu davranışa en çok yatkın olan türklerdir diyebilirim. Demin çinli arkadaşın söz verip de hala vermediği servis örneğini verdim evet arkadaş hala servisi göndermedi ama çok çalışıyor, sırf bir günlüğüne de olsa almanyaya gidip gelebilecek şekilde çalışıyor :) Yani asyalılar bence çok çalışkan insanlar. Zaten amerikadaki üniversitelerde çok asyalı insan var ve artık her şey asyaya kayıyor.. Özellikle çin'in yükselişi sadece ucuz işgücü olması değil, adamların çok çalışmasından kaynaklı, çünkü çalışmak zorundasın.. En iyisi olmak zorundasın, toplum böyle işliyor.. Hintiler de keza öyle.. Başka şansın yok çalışmaktan en iyisi olmaktan başka.. Belki lider olamıyorlar ama bir çok işin arkasında onlar oluyor. Bu konuda söylenecek çok şey var ama türklerin genelinin böyle bir davranışa sahip olmadığını düşünüyorsan zaten seninle bu konuyu konuşmaya gerek duymuyorum artık.

    Hayır kafası çalışan adamsın niye böyle yapıyorsun anlamıyorum ki.  Benden başka kimsenin karşı çıkmamış olması, senin şahsi gözlemin falan filan Türkler her şeyi son güne bırakır başka milletler böyle değil yea biz böyleyiz sadece ay ne pis ne gevşek milletiz demeye yetmiyor. Başında bunla ilgili yapılan araştırma var mıdır diye sormuşsun var deyip göndermişim sallamamışsın, çok bir önemi yok da, baksaydın ısrarla benim çevrem benim gördüğüm benim bir arkadaşım sen ne gördün aynı fikirde değilsen kör ya da aptalsın blabla demezdin (:

    Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum:

    Dünyadan örnek

    "In a recent survey of 101 DeSales students 95 percent said that procrastination is a problem for a majority of college students."

    "Of these 95 percent, 91 percent believe procrastination is a problem for students at DSU."

    http://www4.desales.edu/~minstrel/issue-44-2/procrastination.html

     

    "A 2007 meta-analysis by University of Calgary psychologist Piers Steel, PhD, reports that 80 percent to 95 percent of college students procrastinate, particularly when it comes to doing their coursework (Psychological Bulletin, Vol. 133, No. 1). "

    "In a 1997 survey, University of Denver School of Education professor Kathy Green, PhD, found that procrastination was one of the top reasons doctoral students failed to complete their dissertations (New Directions for Higher Education Vol. 1,997, No. 99)."

    http://www.apa.org/gradpsych/2010/01/procrastination.aspx

     

    "Procrastination, as a sporadic or chronic response to task engagement, is a pervasive problem for a large number of individuals in many societies. For example, researchers have estimated that in academic settings in North America, over 70% of students exhibit this behavior."

    http://www.apa.org/pubs/books/4318009.aspx

     

    Türkiyeden örnek:

    "The results of the preliminary analysis showed that 38 % (119) of the students claimed to be frequent procrastinator."

    http://www.academia.edu/4285149/Effects_of_academic_procrastination_on_college_students_life_satisfaction

     

    Örnekleri bilimum arama motorlarına procrastination yazarak çoğaltabiliriz. Neymiş? Her yerde varmış. Türkün geninde yediği yemekte içtiği suda kültüründe olan, başkasında olmayan bir şey değilmiş.

    hemen önyargıyla başlamışsın :) linkine bakmadığımı nerden çıkarıyorsun? :)

    ilk verdiğin tubitak araştımasında incelenen öğrenci sayısı azdı, bu son yazdığın mesajda türkiye ile ilgili gözlemlenen öğrenci sayısı da fazla değildi. Diğer verdiğin kaynaklarda sayı göremedim.. Zaten amerika hakkında çok bilgim yok :)

    Şimdi yapılmış araştırmaların linklerini paylaştığın için teşekkürler. Her ülkede elbette başarılı-başarısızlar vardır, iyi disipline edilmiş ya da edilmemiş insanlar var. Ben yaşadığım ülkeler hakkında bu kanıya sahibim. İnsanlarla olan her anımda insanları analiz ederim, kendimce gözlemlerim ve benim öngörülerim benim sonuçlarımdır. İlk verdiğin linkte grubun %54 ünün "sıklıkla" ertelediğinden bahsediyor, kalan %46 lık kısım ise bazen ya da az erteleme eğilimi gösteriyor deniliyor :) bazendeki periyot nedir acaba? Ve bu ertelenmediğini gösteren bir şey değildir. Toplumumuz ekseri olarak işini son ana bırakan bir yığından ibarettir. Zaten bu plansızlık yüzünden böyle geri kalmış bir ülkeyiz. Amerika da durumlar benzer-farklı v.s. olabilir. Çok fazla amerikalı tanıma şansım olmadı ama tanıdıklarımda da bir aksaklık göremedim, zaten buralara çalışmaya gelen insanlardı. Diğer araştırmada sıklıkla erteleme %38 denmiş, gözümden kaçtı mı bilmiyorum ama araştırma ankarada yapılmış haliyle odtü lü öğrenciler yoğunluktadır :) ODTÜ de okuyabilmek de zaten belirli bir disiplin gerektiriyor. Türkiye çapında yapılan bir araştırma değil ama benim tüm türkiye çapında olmasa da genel bir gözlemim mevcut.

     

    Çok fazla yazmak istemiyorum ama yaşadığım ülkelerde gözlemlerime dayanarak toplum olarak gerçekten son ana bırakma olayını seviyoruz, bunun bir sürü nedeni vardır elbette, ama ben aşağılamak için söylemiyorum, sadece kültürel bir sorun olduğunu fark ettiğimi anlatmak istedim. Ve ben elimden geldiğince bu davranışı engellemeye çalışıyorum her ne kadar da zor olsa da.. 

    Ülkemizdeki insanlar daha planlı programlı olsa ve sistem insanları lokalize etse ben eminim ki şuan çok farklı konumda olurdur. Bizim ülkemizde herkes her şeyi biliyor :) Adam iki kelime ingilizce konuşuyor, ingilizce biliyorum diyor. 2 aydır yazılıma başlayan biri uzman olduğunu iddia edebiliyor :) Bu kadar özgüven nerden geliyor bilmiyorum ama maalesef böyle bir millettiz.. Kabul etsen de etmesen de..

    Dünyada bir sürü ırk, kültür var elbette bizden iyileri de kötüleri de olabilir. Ben sadece kendimce gözlemimi paylaştım :) çok da kızma bana :) bir kötü niyetim yoktu


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 7117 Toplam Mesaj: 55