folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türklerin Müzmin Yarası: Uzmanlaş-A-Mamak...



Türklerin Müzmin Yarası: Uzmanlaş-A-Mamak...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ

    http://www.youtube.com/watch?v=hthkWvd0qVA

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    HannibALgan bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    İslamda var olduğunu düşündüğün taklidi ve tahkiki iman üzerine düşüneli istersen biraz.

    Müslüman bir ailede doğdun. Aklının erdiği yaşa gelmeye başladın. Kendini, aileni soruyorsun filan. Bu arada annen, baban belli günlerde ibadet ediyor. Görüyorsun. Baban cuma günü elini tutup cumaya götürüyor, neyin nasıl yapıldığını onu seyrederek taklid ediyorsun. Okula başlıyorsun. 4. sınıfta bir öğretmen sana islamı anlatıyor. Sureler ezberlettiriliyor, taklidi olarak derste namaz kıldırıyor. Hayat bu ya ramazan ayı oluyor, herkes senden oruç tutmanı bekliyor. Hastasın filan tutmuyorsun ya belli belirsiz gözler üstünde. Neyse birgün şunu düşünürsün illa ki. Lan ben neye inanıyorum? Kim için ibadet ediyorum. Buna göre kutsal kitabını okursun, diğer kitapları, muhalif yazarları vs. Sonra ailen sana bunları düşünmemen gerektiğini, ondan korkman ve ona sığınman gerektiğini söyler...

    Senin örneğini verdiğin akademisyenleri biliyorum. Üniversitede de benzer biri vardı. Zaten ben artık böyle adamları şlaaak diye bulabiliyorum. Odasında namaz kılar, BAZI öğrencilerine nasihatlar ederdi. Derste kendisine soru sormamdan nefret ettiğini biliyorum. Çünkü onun düşünmediği, düşünmek istemediği gerçekleri sorardım kendisine. Aynı soruyu sanada sorabilirim. Eğer sizin inancınızda ki allah sizi cehenneme atmayacak olsaydı yine günahlardan kaçarmıydınız? Yaptığınız ibadetler ile iddia ettiğiniz gibi cennette sefa sürecek olmanızın organiz bir bağı var mıdır? 

    Saygılar


    -----------------------------

    Öncelikle hocam ailem asla bana "Böyle şeyleri düşünme günaha girersin, kafanı yorma" gibi şeyler söylemediler. Mümkün olduğunca onlar yanıtladı sorularımı, yanıtlayamadıkları yerlerde yanıtlayabilecek biryerlere yönlendirdiler.

    İkinci olarak  "Cehennem korkusu, cennet ümidi" ile yapılan ibadet kabul olsa da güzel olan "Allah Rızası" için yapılan ibadettir. Gerçek samimiyetin göstergesi budur. Elimden geldiğince bunu göz önünde tutmaya çalışan bir insanım ben.

    Son olarak bahsettiğim akademisyenler elektronik ve bilgisayar mühendisliği hocaları, öyle şlaak diye bulabileceğin tipler değiller. Gerçi zaten mesajımın bu kısmı seni eleştirmek için değildi. Sadece o insanların cidden çok büyük başarılar elde edebildiğini Din'in bilimin önünde bir engel olmadığını ispatlayabilecek örneklerin var olduğunu belirtmek istemiştim.

    Hocam bahsettiğim akademisyenler bilgisayar ve elektronik mühendisi.

     

    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    youtube de erdal demirkıran diye arat aga oda bu konuda konuşuodu hatta çok doğru söylüyo adam.

    bi işe giriosun sanki tabiri caizse tam donanımlı robot RAMBO sanıolar ne varsa sen yapıcakmışsın gibi lanse ediolio o işleri yapınca tek bişide değil haer şeyde uzman lucakmışsın muamelsi görüosun sonuçta uzman olamıosun. kimsenin zikinde değil bi konudaha var herkes bi artiz bi havalı dersin dünyayı insanlar yarattı :S


    Living Death
Toplam Hit: 3799 Toplam Mesaj: 34