folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Twitch.Tv Klon Veya Benzeri İşlevi Olan Script İhtiyacım



Twitch.Tv Klon Veya Benzeri İşlevi Olan Script İhtiyacım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    Merhabalar arkadaşlar,

    Başlıkta net olarak belirttiğimi düşünüyorum ancak tekrar konu içinde belirteyim. Twitch.tv gibi üyelerin yayın yapabileceği bir yazılım arıyorum. Dil önemli değildir. Aklımda bir proje var bu projenin bir kısmı içinde yayın yapılabilicek bir sistem arayışındayım. Yayın yapmak için Open Broadcaster kullanıyorum. Sunucu ve doğrulama anahtarı ile login oluyoruz normalde twitch de buna benzer bir güvenlik sistemi olabilirse süper olur diye düşünüyorum.

    Ek olarak birkaç adet sorum da var,

    1-Ücretiyle yazdırmaya kalksam kaça patlar bana?
    2-Script aracılığıyla yayın yapan sistemler nasıl çalışıyor?
    3-Dört, beş tane sunucu alıp yayınları bu sunuculara dağıtarak yoğunluğu azaltıp ping ve görüntü kalitesi sorununu aşmayı düşünüyorum burada ne yapmam gerekiyor tam olarak?


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    Yukarı. Gece görmeyenler için.


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Hocam twitch.tv basit bir script olarak düşünme. Tümüyle bir sistem. Web tabanlı scripti ayrı, masaüstü ortamdan kayıt alan yazılımı ayrı. Canlı yayını alan sunucu sistemi ayrı. Flash player'ı ayrı. Tamamiyle bir sistem. Ucuz birşey bekleme. 13000+ TL den aşağı çıkabileceğini sanamam. Altyapı kalitesine göre biraz daha aşağı fiyat çok çok daha yukarı fiyat olabilir. Kullanıcılacak teknolojilere bağlı fiyat. Burada net fiyat verebilecek birinin olacağını sanmam.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    ortada sadece 1 script yok.

    1- Media Server

    2- Sql Server (authentication için)

    3- Web Arayüz

     

    çalışma mantığına gelicek olursak client media servera request gönderiyor,authentication başarılı olursa media server üzerine paket göndermeye başlıyor. media server ise datayı işleyip dışarı video olarak çıktısını veriyor.Web arayüzde ise bu çıktı playera koyup oynatıyorsun.

    Bunları sıfırdan yazdırmya kalkarken tamamen yazan adamın insiyatifinde çünkü olayın her bir parçası zaman isteyen işler.

    multi server soruna gelicek olursakta hiç bir fikrim yok. daha önce tek server üzerinde denedim ama multi olarak yönlendircek (örneğin red5'in) hazır bir mevzusu varmı bilmiyorum öncelikle onu araştırmak lazım. yoksa onun içinde trafigi yönlendirmek üzere kendi applicationını yazman erekebilir.

     

    FCN tarafından 09/Ağu/14 18:35 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2010
    Erkek

    Yazdırmaya kalksan çok patlar kaba hesapla 

    300 adam günü olsa günlük 100 dolardan 30000 tl  en az maliyeti var ki bu minimum ücreti 


    Si vis pacem para bellum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    Cevaplar için teşekkür ederim. Özellikle Fcn hocam sağolsun sorularıma da cevap vermiş. Aslında benim kafamdakini size anlatayım güzel ve ilgi çekici bir domaine sahibim. Domaini lütfen istemeyin söylemeyi düşünmüyorum. Twitch, google satın aldıktan sonra yayıncılar sorun yaşamaya başladılar. Bende diyorum ki benzer bir sistem yapsam güzel olmaz mı? Domain akılda kalıcı, tek ihtiyacım yazılım ve reklam. Reklam işi içinde aklımda fikirler var. Ama yazılım işini çözmek çok sıkıntılı. Şöyle başlangıç için küçük kapasitedeki bir yazılım bulunmazmı acaba? Aradığımda hep wp eklenti falan buldum. En azından arama kısmı için hangi keywordleri kullanarak sonuca daha rahat ulaşabilirim?


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 1456 Toplam Mesaj: 6