Ubuntu'da Harici Wireless Cihazı Tanıtma ?
-
selamlar
256 ram p III dell inspiron 2500 modelli notebookuma xp nin yanında ubuntu 10.04 kurdum.
xp kullanırken karbüratör gibi çalışan fanlarımın ubuntuda hiç çalışmaması veya sistemi kasmadığı için çalışmadığı dikkatimi çekti.
ancak ilk problemim harici olarak usb den bağlayarak kullandığım wireless cihazımın tanınmaması oldu.
sanırım driverlarımın kurulması için kablo ile internete bağlanmam gerekecek.
sizlerden ricam aylardır ubuntu konuları açan arkadaşların bu konuda benim gibi amatör kullanıcılara yardımcı olması.
sorularım şunlar :
1. zamanında backtrack 3 live cd ile kullandığımda wireless cihazımı haliyle tanımıştı. bu nasıl oldu ?
2. ubuntuda mp3 açmak veya film seyretmek için dosya açtığımda açmıyor sanırım internet olmadığından gerekli bileşenleri yüklemedi. bunun için ethernet ile bağlansam ne yapmam gerekir ?
3. ethernet girişine jakı taktığım anda internet gelir mi ?
4. ekran ile ilgili problemim 800x600 çözünürlüğü kullanabiliyo olmam sanırım oda gerekli driverlar yüklenmediği için şuan gördüğüm çözünürlükler yanlış hatırlamıyosam 800x600 ve 400x600 dü. 1024x768 kullanabilmem için aynı şekilde internete bağlansam ve driverları kursam bu sorun ortadan kalkar mı ?
5. internete bağlandıktan sonra nasıl driverlarımı yüklicem ?
tekrar belirtmek istiyorum aylardır ubuntu konuları açan arkadaşlardan deli gibi yardım bekliyorum. teşekkürler.
-
once kablolu interneti bilgisayara bagla, otomatik olarak internetebaglanacaktir. daha sonra ubuntu.tr.org dan yada google dan ... marka modemi ubuntu tanitma diye arat. depoda harici modemler icin gereken paketler mevcuttur onlari kurarsan yuksek ihtimal tanir. bende harici web kamerasini tanimamisti depodan gerekli paketleri kurunca hemen tanidi. ayni sekilde Mp3 gibi dosyalari calmak icin de depodan gerekli programlari kurman gerek. hangi paketleri kurman gerektigini google dan ogren. keske linux mint kursaydin mintte MP3 icin gerekli programlar hazir kurulu geliyor ve mint daha hizli bide kararli
-
Hocam seni hemen şuraya alalım.
[Genel Başlık] Ubuntu: İnternet‘e Bağlanamıyor Musunuz?
Konuyu Açan : Z-CHAN, Açılma Tarihi : 16 Mayis 2010 (Pazar) 14:03Sorununu bu adımlara göre tarif edersen sana çok daha kolay yardımcı olabiliriz.
Codeclerin Ubuntu ile gelmemesi tamamen lisanslar ve Ubuntu'nun felsefesiyle alakalı. Elle kurmak gerekiyor.
İnternete bağlanabilirsen yolunu yordamını anlatmaya çalışırım.
-
selamlar şuanda ubuntuda ethernet üzerinden mesaj yazıyorum.
wireless cihazımın kutusunda linuxu desteklediğini gördüm ve hemen donanımın driver cdsini taktım.
dosyaların arasından linux kernel 2.6.x olan tar.gz dosyasını buldum. şimdi bu dosyayı nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
ne yapmam gerekir ?
-
konu güncel
-
elle kendin kurmak istersen googledan linux tar.gz nasil kurulur diye arat. basit bir yolla kuruluyordu.
-
hocam chipseti nedir usb adaptorun
-
Realtek RTL8187 Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
hoca elimde donanımın cdsinin içinde otomatik gelen kernel 2.6.x e uygun tar.gz dosyası var ancak nasıl kurulacağını bilmiyorum.
-
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------Realtek RTL8187 Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
hoca elimde donanımın cdsinin içinde otomatik gelen kernel 2.6.x e uygun tar.gz dosyası var ancak nasıl kurulacağını bilmiyorum.
-----------------------------
haci googledan linux tar.gz kurulumu diye aratsana yapabilirsin basit birseydi. -
hoca çok uğraştım ancak olmuyor. izlediğim yol şöyle :
1. locate dosya.tar.gz
2. ./configure
3. make
4. make install
ne yaptıysam başaramadım.
-
http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/topic,1332.0.html
alican şu konuya bi göz at