Ubuntuda Tarayıcı Önerileriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    Ubuntuda tarayıcı önerileriniz nelerdir mirüdler. biliyorum "firefox is best" ama ubuntuda pekte iyi değil. daha doğrusu windowsta aldığım performansı alamıyorum. 3-4 tab açılıp hepsinin içinde flash oynuyosa yavaşlamaya başlıyo. bu arada ram 2gb.

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Opera kurucaksın Firefox dışında fontları daha güzel gözükür Firefox'a göre sanırsam öyleydi..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    hayret aslında tam tersi olmalıydı....firefox'un ve adobe flashı güncelledin mi?Linux için 2 flash player var 1 tanesi opensource öbürüde adobeninki hangisini yükledin...illa alternatif dersen opera var

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek
    kesinlikle öyle olmaması lazım hocam sen elindeki flash paketini bir gözden geçir birde firefoxun linux üzerindeki versiyonu için bir takım optimizasyonlar olacaktı yoksa ubuntu üzerinde firefox yavaşlaması öyle pek mümkün olmayan birşey yanii....

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    flash playerı adobe nin kendi sitesinden indirip kurdum fark olmadı. chromium u indirdim linu versiyoununu. ondada url kısmına tah yazınca kendini kapatıyo.(Allah bilir daha ne hataları vardır. ilk 3dk bunu bulabildiysem...) operayıda bi deniyim

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

Harsun bunu yazdı:
    -----------------------------
    firefoxun linux üzerindeki versiyonu için bir takım optimizasyonlar olacaktı

nerden bulabilirim? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

celoron bunu yazdı:
    flash playerı adobe nin kendi sitesinden indirip kurdum fark olmadı. chromium u indirdim linu versiyoununu. ondada url kısmına tah yazınca kendini kapatıyo.(Allah bilir daha ne hataları vardır. ilk 3dk bunu bulabildiysem...) operayıda bi deniyim

chrome daha beta bile degil ondan sorunlar var...adobenin flash playerını kurmadan önce eskisini kaldırdın mı?Çünkü sorun flash player ise opera kursanda bir fark olmıcak.Birde eger senin sistemin 64bit ise 32 bit flash kullanmakta bazen sorun yaratır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

adobenin flash playerını kurmadan önce eskisini kaldırdın mı?

nasıl kaldırılıyor :)

sandman bunu yazdı:

eger senin sistemin 64bit ise 32 bit flash kullanmakta bazen sorun yaratır.

laptop 64-bit destekliyo ama ubuntu cdsinde 32-bit diodu

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    firefox.. alternatifde opera bi gün denedim gayet hızlıydı ;)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

celoron bunu yazdı:

Şimdi dostum üst tarafta başlata benzer birşey olucak görürsün kesinlikle orda bir yerde ekle kaldır diye birşey var.Ordan Firefoxu ve tüm flashları sil.Daha sonrada Firefox'u ve Adobe Flash player'ı geri yükle bu kadar.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu sorun Firefox'un Linux'te derlenirken geliştiricilerin PGO kullanmamasından kaynaklanıyor.

http://brainstorm.ubuntu.com/idea/18058/

Sayfada da bu sorundan bahsedilmiş. Hatta yapılan benchmarklarda Firefox'un "wine" ile kurulduğu zaman daha iyi performans verdiği görülmüş.

Üstte bahsettiğim durumdan kaynaklı bu sorun umarım Firefox 3.5 geldiği zaman çözülür.

O zamana kadar Firefox'u "wine" ile sistemine kurabilir, ya da firefox'un beta sürümlerini kullanabilirsin.

Bu sorun çözülene kadar:

Kendi düşünceme göre açık kaynak dünyasına adım atanlar mümkün olduğunca tercihlerini de açık kaynaktan yana koymalılar.

Çünkü açık kaynak size:

1. Her türlü amaç için programı çalıştırma özgürlüğü (özgürlük 0).

2. Programın nasıl çalıştığını inceleme ve kendi gereksinimleri doğrultusunda değiştirme özgürlüğü (özgürlük 1).

Program kaynak koduna erişim bunun için bir ön şarttır.

3. Yeniden dağıtma ve toplumla paylaşma özgürlüğü (özgürlük 2).

4. Programı geliştirme ve gelişmiş haliyle topluma dağıtma özgürlüğü verir.(özgürlük 3).

Böylece yazılım bütün toplum yararına geliştirilmiş olur. Program kaynak koduna erişim bunun için de bir önşarttır.

Bunları size özgür yazılımdan başkası veremez.

Alternatif olmasaydı Opera'ya hoşgörülebilirdi fakat tarayıcı konusunda açık seçeneklere sahipsin.

- Konqueror (KDE tarayıcısı olmasına rağmen Ubuntu'da da kullanabilirsin.)

- Epiphany (GNOME için hafif bir tarayıcıymış, bir dene bakalım.)

- Chromium (Henüz alfa sürümleri dolanıyor, az biraz sabredersen stabil sürümü çıkacak.)

Alternatif bilen varsa yazabilir.

.
Toplam Hit: 1842 Toplam Mesaj: 11