folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversite Eğitimi İçin Ülke Seçimi.

Üniversite Eğitimi İçin Ülke Seçimi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

bir sene sınıfta kalmak ve bu senede lise bitti. mezuna kaldım . bu sene üniversite kazanamazsam başka bir ülkede okumayı düşünüyorum .yazın bir firmaya ingiltere ve kanada için fiyat sormuştum . çok uçuk fiyatlar söylemişti . kanada doları 2,2 normal ama ginede pahalı türk lirası üzerinden işlem yapıyoruz sonuçta.

denkliği olan ve türk lirasının sıkıntı olmayacağı ülkeler hangileridir.

bulgaristan vs hariç.

konu sadece üyeler . aylık türkiyede bir öğrencinin geçindiği parayla geçinmemiz lazım .. ayda 2000 euro harcamayız . okul harcı hariç .

bu konu hakkında bilgisi olanlar okul harçları ve aylık yaşam giderlerini türk lirası bazından söylerse sevinirim.

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Önce dil . ( Türkçe )

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Türkçe ve gideceğin ülkenin dilini öğrenmelisin. Gideceğin ülkenin dili sonradan işine yarar mi iyi analiz et. Mesela Polonyaya gidersen lehçe öğrenirsen sonrasinda işine yarar mi? Sana bağlı biraz. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

malezya kambocya cın ukrayna fılan gıdebılırsın 

saraybosna da fılan tr ımıs sanırım egıtım dılı de turkı cumhurıyetlerıne de gıdebılırsın kazakıstan azerbaycan kırgızıstan vs 

hipokondriyak tarafından 16/Eyl/15 00:50 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

unbalanced bu konuyla ilgili güzel bir şeyler yazmıştı

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

rusya çok uygun fiyat olarak diye biliyorum ama eğitim olarak nasıl bilmiyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Kıbrıs :D

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

macaristan debrecen üniversitesi...

dil ingilizce

okul ücreti senelik 5500 dolar - 6000 dolar

aylık gider 1500 e kral gibi yaşarsın :)

detaylı bilgi için ekerci yi bul 5 sene okuttuk pezevengi bir halta yarasın :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Bosna Hersek - Travnik Üniversitesi

Makedonya - Avrupa Üniversitesi

Florenzi tarafından 16/Eyl/15 01:46 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Gerçekten Türkçe konusuna dikkat etmeli.

Avusturya, İsveç tavsiyem.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hakketten nasıl bir türkçe ile yazmışsın hocam :) 

@mrberkay'ın söylediği döküman burada http://www.tahribat.com/forum/avrupada-egitim-gormek-isteyenler-dokuman-193679

Ancak senin durumunu pek iç acıcı görmüyorum hocam, türkiye'de lisede sınıfta kalıyorsan yurtdışından nasıl geçmeyi planlıyorsun ki hocaların genellikle öyle acıması falan yok, gözünün yaşına bakmaz bırakırlar.. Ayrıca dil bilgin nedir hiç bahsetmemişsin.. Hazırlık mı okuyacaksın orada? Çek cumhuriyetindeyken bir elemanla tanışmıştım, 1 yıl çekçe kursuna gitmiş (üniversitenin verdiği), daha sonra computer science da okumaya başlamıştı, genellikle avrupada, o ülkenin diliyle eğitim alınca ücretsiz oluyor ya da çok düşük miktarlarda oluyor. Bu şekil bir yol izleyebilirsin.

Parasal olarak rahat etmek istiyorsan çek cumhuriyeti, polonya, macaristan gibi ülkelere gidebilirsin, biraz daha pahalı olmasına rağmen avusturya yı da seçeneklere ekleyebilirsin. Daha sonra fiyatlar ve yaşam kalitesi artıyor.. Benim tavsiyem kuzey ülkeleridir, orada yaşam standartları yüksek ama hem dilleri daha zor hem de çok pahalıdırlar. İsviçre yi düşünüyorsan yardımcı olabilirim ama burası da çok pahalıdır, 2000 euro zar zor yeter.. O yüzden dediğim gibi doğu bloğu ülkeleri ideal olabilir, türkiye den daha ucuz oluyorlar genelde.. Bu ülkelerde okumanın avantajı, AB ülkelerinde diplomanın geçerliliğinin olması. Ama tembel bir adamsan daha düşük seviyeli yerlere bak hocam.. Geçmek cidden zor, hele ki güzel bir ünviersiteye gidersen daha da zor işin.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1013 Toplam Mesaj: 11
üni