Üniversite Eğitimi İçin Ülke Seçimi.
-
bir sene sınıfta kalmak ve bu senede lise bitti. mezuna kaldım . bu sene üniversite kazanamazsam başka bir ülkede okumayı düşünüyorum .yazın bir firmaya ingiltere ve kanada için fiyat sormuştum . çok uçuk fiyatlar söylemişti . kanada doları 2,2 normal ama ginede pahalı türk lirası üzerinden işlem yapıyoruz sonuçta.
denkliği olan ve türk lirasının sıkıntı olmayacağı ülkeler hangileridir.
bulgaristan vs hariç.
konu sadece üyeler . aylık türkiyede bir öğrencinin geçindiği parayla geçinmemiz lazım .. ayda 2000 euro harcamayız . okul harcı hariç .
bu konu hakkında bilgisi olanlar okul harçları ve aylık yaşam giderlerini türk lirası bazından söylerse sevinirim.
-
Önce dil . ( Türkçe )
-
Türkçe ve gideceğin ülkenin dilini öğrenmelisin. Gideceğin ülkenin dili sonradan işine yarar mi iyi analiz et. Mesela Polonyaya gidersen lehçe öğrenirsen sonrasinda işine yarar mi? Sana bağlı biraz.
-
malezya kambocya cın ukrayna fılan gıdebılırsın
saraybosna da fılan tr ımıs sanırım egıtım dılı de turkı cumhurıyetlerıne de gıdebılırsın kazakıstan azerbaycan kırgızıstan vs
hipokondriyak tarafından 16/Eyl/15 00:50 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bu konuyla ilgili güzel bir şeyler yazmıştı
-
rusya çok uygun fiyat olarak diye biliyorum ama eğitim olarak nasıl bilmiyorum
-
Kıbrıs :D
-
macaristan debrecen üniversitesi...
dil ingilizce
okul ücreti senelik 5500 dolar - 6000 dolar
aylık gider 1500 e kral gibi yaşarsın :)
detaylı bilgi için ekerci yi bul 5 sene okuttuk pezevengi bir halta yarasın :D
-
Bosna Hersek - Travnik Üniversitesi
Makedonya - Avrupa Üniversitesi
Florenzi tarafından 16/Eyl/15 01:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Gerçekten Türkçe konusuna dikkat etmeli.
Avusturya, İsveç tavsiyem.
-
hakketten nasıl bir türkçe ile yazmışsın hocam :)
@mrberkay'ın söylediği döküman burada http://www.tahribat.com/forum/avrupada-egitim-gormek-isteyenler-dokuman-193679
Ancak senin durumunu pek iç acıcı görmüyorum hocam, türkiye'de lisede sınıfta kalıyorsan yurtdışından nasıl geçmeyi planlıyorsun ki hocaların genellikle öyle acıması falan yok, gözünün yaşına bakmaz bırakırlar.. Ayrıca dil bilgin nedir hiç bahsetmemişsin.. Hazırlık mı okuyacaksın orada? Çek cumhuriyetindeyken bir elemanla tanışmıştım, 1 yıl çekçe kursuna gitmiş (üniversitenin verdiği), daha sonra computer science da okumaya başlamıştı, genellikle avrupada, o ülkenin diliyle eğitim alınca ücretsiz oluyor ya da çok düşük miktarlarda oluyor. Bu şekil bir yol izleyebilirsin.
Parasal olarak rahat etmek istiyorsan çek cumhuriyeti, polonya, macaristan gibi ülkelere gidebilirsin, biraz daha pahalı olmasına rağmen avusturya yı da seçeneklere ekleyebilirsin. Daha sonra fiyatlar ve yaşam kalitesi artıyor.. Benim tavsiyem kuzey ülkeleridir, orada yaşam standartları yüksek ama hem dilleri daha zor hem de çok pahalıdırlar. İsviçre yi düşünüyorsan yardımcı olabilirim ama burası da çok pahalıdır, 2000 euro zar zor yeter.. O yüzden dediğim gibi doğu bloğu ülkeleri ideal olabilir, türkiye den daha ucuz oluyorlar genelde.. Bu ülkelerde okumanın avantajı, AB ülkelerinde diplomanın geçerliliğinin olması. Ama tembel bir adamsan daha düşük seviyeli yerlere bak hocam.. Geçmek cidden zor, hele ki güzel bir ünviersiteye gidersen daha da zor işin.