Usb Bellek - Kısayol Virüsü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hacılar başım böyle bişeyle belada. Windows 8.1 kullanıyorum bi arkadaştan virüs bulaştı. Usb yi biçimlesemde içine bi dosya atınca direk olarak kısayol oluşturuyor. Başka bilgisayara takınca ona da bulaşıyor.

https://resatkiziloz.wordpress.com/2013/03/29/flash-bellek-kisayol-virusu-ve-cozumu/

Bu şekilde, içine bir dosya atınca oluşuyor. Diğer dosyalar belleğin kendi sistem dosyaları.

http://i.hizliresim.com/g5bWEZ.png

Bu virüs için ne yapmam lazım.

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

tabikide sistemin temiz olması lazım.

önce combofix indir çalıştır. işlem bitince hiçbir sürücüye girmeden avira indir, kur, güncelle ,tarat bitti.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

tabikide sistemin temiz olması lazım.

önce combofix indir çalıştır. işlem bitince hiçbir sürücüye girmeden avira indir, kur, güncelle ,tarat bitti.

hocam combofixi açamıyorum. Windows 8.1 olduğundan mıdır nedir, güvenli modda bile izin vermiyor açmaya.;

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hangi antiyi kullanıyorsun ? 8.1 de çalışmıyor doğru pardon

adwcleaner kullandıktan sonra anti kur diyeceğim zaten essentilas var 8.1 de belki devre dışı kalmıştır.

olmadı profilimden ara team at bakayım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

hangi antiyi kullanıyorsun ? 8.1 de çalışmıyor doğru pardon

adwcleaner kullandıktan sonra anti kur diyeceğim zaten essentilas var 8.1 de belki devre dışı kalmıştır.

olmadı profilimden ara team at bakayım.

antivirüs kullanmıyorum hocam. yeni kaspersky indirmeye başladım bu yüzden. adwcleanerı bi deneyeyim.

ride or die..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hocam saolasın adwcleanerı kullandım. sorunum düzeldi. 

ride or die..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

tamam düzeldi de adam gibi antivürs kur bari de birdaha kısayol atmasın virüs sağa sola.

avira kaspersky a göre daha az yorar sistemini. birde 8.1 de essentilas zaten var. ev kullanıcısı için iş görür bir antivirüstür.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

tamam düzeldi de adam gibi antivürs kur bari de birdaha kısayol atmasın virüs sağa sola.

avira kaspersky a göre daha az yorar sistemini. birde 8.1 de essentilas zaten var. ev kullanıcısı için iş görür bir antivirüstür.

doğru diyosun hocam :) usb disk security kurulu değildi ondan oldu zaten problem. Essentials bende yok galiba. 

ride or die..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Ben bilgisayarımda antivirüs kullanmam diye erkeklik yap,

sonra bilgisayara virüs bulaşınca İMDAAAATTT! KURTARIN BENİİİ! diye ciyakla..

Bana kalırsa arkadaş kendi belasını aramış ve bulmuş...

Hatta ve hatta bu arkadaşa yardımcı olmamak bile lazım...

Otursun kendi pirincinin taşını kendisi ayıklasın...

SerYolcu tarafından 03/Haz/15 15:04 tarihinde düzenlenmiştir

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

Bilgisayarda antivirus kullanmamakla erkekligin alakasi yok

Ben de kullanmiyorum virus bulasmiyorda ama

Cunku virus cesitlerini biliyoruz, neler yapabilecegini biliyoruz, guvenilmeyen kaynaklardan program kurmuyoruz

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

Bilgisayarda antivirus kullanmamakla erkekligin alakasi yok

Ben de kullanmiyorum virus bulasmiyorda ama

Cunku virus cesitlerini biliyoruz, neler yapabilecegini biliyoruz, guvenilmeyen kaynaklardan program kurmuyoruz

Hocam hata yapıyorsunuz. İnternete giren her bilgisayara virüs bulaşabilir. Siz bir şey indirmeseniz dahi "güvenli" olduğunu düşündüğünüz siteler üzerinden zararlı yazılımlara maruz kalabilirsiniz. Çok güvendiğiniz bir site vardır ama bugün güvenlidir. Yarın bir açığının çıkmayacağının ve size zarar verebilecek bir yazılımı size bulaştırmayacağının bir garantisi yok.

Çeşitli konularda defalarca tartışıldı aslında. En güvenli sistem, fişi çekilmiş sistemdir. O nedenle "benim antivirüse ihtiyacım yok" diyerek kendinizi riske atmayın. Sonra "ya arkadaşlar şu listede benim ya da bilmem hangi tanıdığımın bilgisi de var ne iş?" diye sormayın :))

İnternete sanal işletim sistemi ile giriyor ve programları orada test ediyorum falan diyorsanız bilemem. Ama yine de asıl kullandığınız işletim sisteminde bir antivirüs olması gerektiğini savunuyorum. Çünkü artık hemen hemen her şey sanal ortama yönlendiriliyor. En basitinden bankacılık sisteminden tutun e-Devlet işlemlerine kadar her tür işimizi bilgisayar üzerinden görür olduk. Yapmayın, etmeyin :/

RaNGeR tarafından 03/Haz/15 15:20 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 2435 Toplam Mesaj: 11