Uydu Anteni Kablosunu Çoklamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Sembol: o frekansın kullandığı bant genişliği demektir

    Kuvvetlendirici DC voltajı alıyor yarı iletkenlerden oluşan bir kaç katlı devre ile kuvvetlendiriyor(Mosfet muhtemelen)

    Kuvvetlendirici konumunun bir matematiği şöyle tanımlayayım. sinyalin gürültü seviyesinin alıcının gürültü seviyesinin altına düştüğü noktaya takılmadı mantıklı.takribi alış zincirindeki kablonun ortasıdır.

    O multiswitchlere 4 kablo gelir daha önce bahsettiğim HH HL VH VL bunların bağlanması gerekir o multiswitche(H yatay,V dikey, H High,L Los)

     

    11700 MHz ayrım noktası altı alt bant üstü üst bant

     

    HH HL VH VL dediğim dört parça işte

     

    22kHz link bir ton gönderiyor recived LNB bunu alıyor sana üst bandı veriyor yoksa alt bandı veriyor. Cevap AC, 

     

    İyi geceler


    Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    5 yaşından beri dükkanda büyüdüm, hala aynı kafa. 

    bir tarafı da yırtsanız tekli LNB üstünden çakışma yaşamadan tv izleyemezsiniz. 

     

    Boşuna mı 2-4-8 hatta santral sistemleri üretmişler 

    2 tv izlemek istiyorsanız 2li yani çiftli lnb alacaksınız.

    kargo çıkarabilirim :d 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    UCANTENEKE bunu yazdı

    Sembol: o frekans'ın kullandığı bant genişliği demektir. 

    Kuvvetlendirici, DC voltajı alıyor, yarı iletkenlerden oluşan bir kaç katlı devre ile kuvvetlendiriyor(Mosfet muhtemelen).

    Kuvvetlendirici konumunun matematiğini, şöyle tanımlayayım. sinyalin gürültü seviyesinin, alıcının gürültü seviyesinin altına düştüğü noktaya takılması mantıklı.takribi, alış zinciri'ndeki kablonun ortasıdır.

    O multiswitch'lere 4 kablo gelir, daha önce bahsettiğim; HH, HL, VH, VL. bunların bağlanması gerekir o multiswitch'e(H yatay,V dikey; H High,L Low)

     

    11700 MHz ayrım noktası, alt'ı alt bant, üstü üst bant.

     

    HH , HL , VH , VL, dediğim dört parça işte

     

    22kHz link bir "ton" gönderiyor, "received LNB" bunu alıyor, sana üst bandı veriyor ,yoksa alt bandı veriyor. Cevap AC, 

     

    İyi geceler.

    ya, bu Radyo ve TV iletişim ve bu iletişimin nasıl yapıldığı, bana çok ilginç geliyor. 

    Bizim yukarıda farklı yönlere bakan, biri Türksat ve bi'de HotBird olmak üzere, 2 Çanak var,  bunlarda bulunan LNB sayısını ve bu LNB'lerden çıkan kablo sayısını tam olarak bilmiyorum. 

    Uydu alıcı'sında da , DiSEqC mod'u (DiSEqC 1.0(A.B.C.D) ve DiSEqC 1.1(1. 2.. ..16) ) ayarlarıyla(rastgele oynayarak),  Türksat ve HotBird yayınlarını alıyorum. diğer konulara gelirsek;

     

     

    şimdi, bu receiver'dan LNB'ye(yada MultiSwitch'e ) giden kablo, tek Tel'li(yada tek canlı, diyorlar). Ve bu tel'in etrafında da (sonradan gelen beyaz plastik kaplama sonrası) hasır gibi Ağsı yada Yaprak yapısında bir metal  kaplama ile birlikte geliyor.  bu dıştaki metal Kaplama da içteki tel'den geçen akım'da bozulma olmaması için gerekli, ama pasif bi malzeme değil mi? Nasıl oluyor da devre tamamla'nıyor?

    herhangi bir elektrik/elektronik devresi'nde, akımın geçtiği yerde( tek tel'de), "aynı anda" çift yönlü akım geçer mi (, elektron tek yönlü hareket etmiyor mu)? hadi bunu geçtim; 

    senin ifadelerinden aynen, tek tel'li kablo'dan aynı anda, hem DC hem de AC, Akım gidip-geliyor gibi. bu normal mi? benim tahmin ettiğim, ya AC olur yada DC, her ikisi birden olur mu bilmiyorum. Ha bunu özel bi devre'de düşünürsek, devre'nin farklı bölümlerinde AC ve DC akım olabilir. (Dijital ile Analog, frekans ifadesinde karıştı gibi. vazgeçtim yukarıdaki paragrafı atlayabilirsin, istersen)

     

    uydu alıcı'sında aradığım kanalın; Frekans'ını, Polarite'sini, Sembol Oranı'nı girdiğimde, Bu tek 1 frekans'tan(aynı Polarite'de ve SymbRate'de) kiminde 3, kiminde 5, kiminde 6 kanal birden çıkıyor, niye böyle?

    (Apid, Vpid değerleri girdiğimi hatırlamıyorum.Sanırım, aynı frekans'ta ve polarite'de ve Sembol oranında , yayınların hepsi de SD yayın.  HD ve/veya 4K karışık şekilde olmuyor gibi. SD ve HD yayınlar da aynı frekans'tan çıkıyor mu kontrol etmedim.)

    bir'de bu uzayda bulunan uydu'daki TransPonder tam olarak nedir? çanak gibi birşey mi? sayısı ne kadar? büyüklüğü ne kadardır? sadece yansıtıcı olarak mı görev yapıyor?

    Birde benim anladığım; türksat uydusu'ndan bizim çatıdaki LNB'ye, bütün kanalların ve içeriklerinin bilgisi aynı anda bi defada geliyor, LNB de,  bizim receiver'dan aldığı akım'la aktive olan kısmı kadar bilgiyi, sadece belli Aralık'daki bi frekans'ın kanallarını ve bilgisini  bizim receiver'a(uydu alıcısı'na) aktarıyor gibi. (saçmalamış olabilirim. MultiSwitch'de  sadece bu olayı düzenliyor'muş gibi.)

    Ton nedir?(frekans mı.)

    Received LNB, nedir?( bildiğimiz sıradan LNB mi.)

     

     

     

    yazdıkça yazasım geldi. Bu Aselsan'ın ürettiği yada ürettirdiği küçücük ama kalın anten'li El Telsiz'leri, Açık alanda 12km'ye kadar sesli sinyal alıp gönderebiliyor'muş. çok ilginç. Güvenlikçi de 8km'ye kadar test ettim. ^^`

     

    RitmFarbRacourci tarafından 12/May/20 14:38 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Disecq üzerinde yazar A B C D girişi diye sen hangi anteni bu girişe bağlarsan, reciverde o girişi seçmelisin.

     

    Şöyle düşün her tel aslında bir anten.bozucu bir sinyal geldiğinde hem dış hem iç tele geliyor uydu sinyali iki telin farkı olduğu için etki etmiyor. Hangi yönden bozucunun geleceği belli olmadığı için ağ gibi etrafı sarıyor.

     

    Hem DC hem AC aynı kablodan farklı yönlere gidiyor. Nerye bağlıysa ordki devre kendisine yaramayanı blokluyor diğerini alıyor. Kapasitör direnç çifti sayesinde. AC ve DC bin anlamlarına tekrar bak dijital değil o D

     

    Mesele bitrate: sembol oranı modulasyın fec parametreleri ile hesaplanıyor. Toplamda saniyede gönderebileceğin bit sayısı belirleniyor. Sonra hangi kanala kaç bit ayıracaksın ona kalıyor bu da görüntü kalitesi demek oluyor. Apid vpid vs. Parametreleri reciver otomatik buluyor. O yüzden girmiyorsun.

     

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Transponder_(satellite_communications)

     

    Çalışma mantığını doğru anlamışsın sanırım.

     

    Ton dediği daha önce bahsettiğim 22kHzlik sinyal

    Evet LNB

     

    Kablosuz haberleşme, elektro manyetik dalga çoknefsane bişeydir 

     

    UCANTENEKE tarafından 13/May/20 07:30 tarihinde düzenlenmiştir

    Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek

    Belki şöyle birşey işini çözebilir.

    https://www.dark.com.tr/tv-ve-monitorler/kablosuz-goruntu-aktarma/dark-2-4-5ghz-kablosuz-hdmi-1080p-1-1-goruntu-aktarim-kiti-tx-rx.html

     

    Aslında en güzeli daire içi bir kapalı devre sistemi kurmak. As.lise içinde kapalı devre sistemi vardı. 1 Dgtürk bağlantısını kapalı devre sistemi ile tüm tvlere aktarmışlardı. Bu olay lojmandaki bir malın bizim evde digitürk yayını çekmiyor diye servis çağırmasıyla ve servisin de sistemden o evde abonelik olmadığını farkedip sonrasında da evde kutuyu görememesi sonucu patlamıştı. Birlikteki her tv ye ayrı cihaz alınmasıyla son bulmuştu. O dönem herkes istediği kanalı izleyebiliyordu. Sanırım kurulan sistem maç yayınlarının yapıldığı ve istenilen kanalları anlık kapalı devre sistemine aktarım yapıyordu. Şöyle örnek vereyim; 1 cihaz ile yaklaşık 250-300 tv den maç izleniyordu.

     

    qoqo tarafından 13/May/20 08:56 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    qoqo bunu yazdı

    Belki şöyle birşey işini çözebilir.

    https://www.dark.com.tr/tv-ve-monitorler/kablosuz-goruntu-aktarma/dark-2-4-5ghz-kablosuz-hdmi-1080p-1-1-goruntu-aktarim-kiti-tx-rx.html

     

    Aslında en güzeli Daire İçi bir Kapalı Devre sistemi kurmak. As.lise içinde Kapalı Devre sistemi vardı. 1 Dgtürk bağlantısını Kapalı Devre sistemi ile tüm tv'lere aktarmışlardı. Bu olay lojman'daki bir mal'ın bizim evde Digitürk Yayın'ı çekmiyor diye servis çağırmasıyla, ve servisin de sistem'den o evde abonelik olmadığını farkedip sonrasında da evde kutuyu görememesi sonucu, patlamıştı.

    Birlik'teki her Tv ye Ayrı cihaz alınmasıyla son bulmuştu. O dönem herkes İstediği Kanal'ı izleyebiliyordu. Sanırım kurulan sistem maç yayınlarının yapıldığı ve istenilen kanalları anlık, kapalı devre sistemine aktarım yapıyordu. Şöyle örnek vereyim; 1 cihaz ile, yaklaşık 250-300 Tv'den maç izleniyordu.

    tek bir kanal yayınını, 250-300 bağımsız TV'den izlemek mümkün gibi de, yukarıdaki koyu yaptığım yer çok ilginç geldi?

    o 1 cihaz'da(receiver'da) yine edilen MultiSwitch gibi bir yıldız şeklinde yapı'nın olması lazım. yada dairesel Token'li bir'şey olması lâzım.

    kapalı devre sisteminde bütün lojman'lardaki TV'lerde farklı kanalları izleyebiliyor muydunuz?(tekrar, ama mesaj )


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    UCANTENEKE bunu yazdı

    Disecq üzerinde yazar A, B, C, D girişi diye, sen hangi anten'i bu girişe bağlarsan, reciver'de o girişi seçmelisin.

     

    Şöyle düşün; her Tel aslında bir Anten. bozucu bir Sinyal geldiğinde, hem Dış hem İç tel'e geliyor.

    uydu sinyali  iki telin farkı olduğu için, etki etmiyor(bu cümleyi ben anlamadım; benim öğrenmek istediğim; LNB'ye receiver'dan giden akım, ortadaki tek bakır Tel'den gidiyor, tamam. dönüş'te de yine ortadaki tek bakır Tel'den geliyor, değil mi? (normal bir ampul'lü  pil'li devre'de bi giden Tel var, bi de gelen Tel var; anten kablosunda neden böyle değil? yâni, dıştaki ağ şeklinde olan metal yapı, ampul-pil devresindeki gibi birşey taşıyor mu?)). Hangi yönden bozucunun geleceği belli ol'madığı için, ağ gibi etrafı sarıyor.

     

    Hem DC hem AC, aynı kablo'dan ,farklı yönlere gidiyor.(bu cümle çok ilginç'miş @@,} ben sâdece bu akımlardan biri tek kablo'da oluyor diye biliyordum.) Nereye bağlıysa oradaki devre kendisine yara'mayanı blok'luyor, diğerini alıyor. Kapasitör-Direnç  çifti sayesinde. AC((alterne,dalgalı,)değişken akım (~)) ve DC(( direct)doğru akım (-)) bir anlamlarına tekrar bak, dijital değil o "D". 

     

    mesela BitRate: Sembol oranı, Modulasyon, fec parametre'leri ile hesaplanıyor. Toplam'da saniye'de gönderebileceğin Bit Sayısı belirleniyor. Sonra hangi kanal'a kaç Bit ayıracaksın ona kalıyor, bu da Görüntü Kalitesi demek oluyor. Apid Vpid vs. parametrelerini Receiver otomatik buluyor. O yüzden girmiyorsun.

     

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Transponder_(satellite_communications)

     

    Çalışma mantığını doğru anlamışsın sanırım.

     

    Ton dediği daha önce bahsettiğim 22kHzlik sinyal

    Evet LNB

     

    Kablosuz haberleşme, Elektro Manyetik Dalga çok-efsane bi'şeydir.(cidden öyle ya. çıplak gözle birşey göremiyorsun, bu çok garip. ^^D` (açık verdik gibi ^^` ))

    uzun Koyu olan yerlerde de kimi yorumlarım ve Sorularım oldu. 

    bunların hâricinde;

     

    Bu saçma olabilir belki de; kablo'da işlemci'ler(mikrokontrolör'ler,entegre'ler) arasında dijital haberleşmede Doğru Akım'dan mı Alternatif Akım'dan mi, yada her ikisinden de mi yararlanıyorlar. 

    Bu hava'da olduğunda ElektroManyetik dalga oluyor heralde değil mi?

    Türksat uydusu ile çatıdaki Çanak arasında gelen Sinyal'in yapısı ile, Çatıdaki LNB ile Receiver arasındaki sinyalin yapısı, ve receiver ile TV arasındaki sinyalin yapısı arasında, temelde nasıl sinyal farkları var?  (çok genel oldu ama açık farklar vardır her'âlde.)

     

    bir'de niyeyse; Dijital deyince, aklıma Alterne Akım geliyor. yanlış bu, değil mi? 1ve 0'ın bilgisi DoğruAkım ile mi, DalgalıAkım ile mi, yoksa her ikisi ile birlikte de gönderilebiliyor mu?

     

    ~@~

    sana gelsin;

    big jet Plane{ lyric video}, alok&mathıeau

    RitmFarbRacourci tarafından 19/May/20 04:23 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    UCANTENEKE bunu yazdı

    Disecq üzerinde yazar A, B, C, D girişi diye, sen hangi anten'i bu girişe bağlarsan, reciver'de o girişi seçmelisin.

     

    Şöyle düşün; her Tel aslında bir Anten. bozucu bir Sinyal geldiğinde, hem Dış hem İç tel'e geliyor.

    uydu sinyali  iki telin farkı olduğu için, etki etmiyor(). Hangi yönden bozucunun geleceği belli ol'madığı için, ağ gibi etrafı sarıyor.

     

    Hem DC hem AC, aynı kablo'dan ,farklı yönlere gidiyor.(bu cümle çok ilginç'miş @@,} ben sâdece bu akımlardan biri tek kablo'da oluyor diye biliyordum.) Nereye bağlıysa oradaki devre kendisine yara'mayanı blok'luyor, diğerini alıyor. Kapasitör-Direnç  çifti sayesinde. AC((alterne,dalgalı,)değişken akım (~)) ve DC(( direct)doğru akım (-)) bir anlamlarına tekrar bak, dijital değil o "D". 

     

    mesela BitRate: Sembol oranı, Modulasyon, fec parametre'leri ile hesaplanıyor. Toplam'da saniye'de gönderebileceğin Bit Sayısı belirleniyor. Sonra hangi kanal'a kaç Bit ayıracaksın ona kalıyor, bu da Görüntü Kalitesi demek oluyor. Apid Vpid vs. parametrelerini Receiver otomatik buluyor. O yüzden girmiyorsun.

     

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Transponder_(satellite_communications)

     

    Çalışma mantığını doğru anlamışsın sanırım.

     

    Ton dediği daha önce bahsettiğim 22kHzlik sinyal

    Evet LNB

     

    Kablosuz haberleşme, Elektro Manyetik Dalga çok-efsane bi'şeydir.(cidden öyle ya. çıplak gözle birşey göremiyorsun, bu çok garip. ^^D` (açık verdik gibi ^^` ))

    uzun Koyu olan yerlerde de kimi yorumlarım ve Sorularım oldu. 

    bunların hâricinde;

     

    Bu saçma olabilir belki de; kablo'da işlemci'ler(mikrokontrolör'ler,entegre'ler) arasında dijital haberleşmede Doğru Akım'dan mı Alternatif Akım'dan mi, yada her ikisinden de mi yararlanıyorlar. 

    Bu hava'da olduğunda ElektroManyetik dalga oluyor heralde değil mi?

    Türksat uydusu ile çatıdaki Çanak arasında gelen Sinyal'in yapısı ile, Çatıdaki LNB ile Receiver arasındaki sinyalin yapısı, ve receiver ile TV arasındaki sinyalin yapısı arasında, temelde nasıl sinyal farkları var?  (çok genel oldu ama açık farklar vardır her'âlde.)

     

    bir'de niyeyse; Dijital deyince, aklıma Alterne Akım geliyor. yanlış bu, değil mi? 1ve 0'ın bilgisi DoğruAkım ile mi, DalgalıAkım ile mi, yoksa her ikisi ile birlikte de gönderilebiliyor mu?

     

    ~@~

    sana gelsin;

    big jet Plane{ lyric video}, alok&mathıeau

    şu son koyu cümlem, şimdi biraz daha anlamlı geldi, mantık devreleri ile birlikte düşününce/s"; ve,veya,ise,ancak. ^^D` sonra da devrelerdeki, Bobin, ve serbest uç'lu farklı yönlere bakan Çubuk'lar. yada yarım Çember'ler.

     

     

    Dermont Kennedy, Power over me. 

    RitmFarbRacourci tarafından 20/May/20 17:53 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 3974 Toplam Mesaj: 39
uydu