Üye Giriş"Lerini Birleştirmek İstiyorum?
-
Arkadaşlar sorunum şu;
mesala
tahribat.com
forum.tahribat.com;
haber.tahribat.com;
tahribat.com'dan üye olanlar bu subdomainlerden aynı üye adı ve şifresi ile giriş yapabilmesi mümkünmü? mümkünse nasıl yapabilirim??
-
Bu arada arkadaşlar forum sayfası phpbb
-
3 tane ayrı database mi var?
-
sana lazim olan "bridge" yani portal ve forum'u birlestiren bir köprü...google bak hangi portali phpbb birlestireceksen...
-
üye kullanıcı adı şifrelerini aynı databaseden okut...
bi yerde üye oluncada aynı dbye yazdır...
Bitti işte..
-
haaa phpbb imiş :D
O zaman yukardaki olmayacak doal olarak :)
-
yo bütün phpbb leri aynı datebase e al Config dosyaları vardır hepsinin aynı database yi yaz
-
orena bunu yazdı:
-----------------------------
3 tane ayrı database mi var?
-----------------------------evet
teomanyak onu bulamadım bea abi
rene abü acaba forum.tahribat.com'dan tahribat.com/forum'a alırsam olurmu??
-
KArdeş 3 databasenin tablolarını birleştir 1 veritabanı oluştur sonra 3nü bir yere yönlendir hiç denemedim ama mantığı söylüyom :))
Bak hangi veri tabanında birleştirmek istiyorsan 3 nü Config php dosyasının içinde
$dbms = 'mysql';
$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'deiuei_db';
$dbuser = 'deuieiue_db';
$dbpasswd = '*****';
$table_prefix = 'phpbb_';
define('PHPBB_INSTALLED', true);
diye birşey vardır. 3 nünde configlerine bunu gir yada kopyala gitsin :)) subdomainlerde olurmu bilmem bi yedek al dene istersen :)
-
DJ_Alper demiş ki: bütün phpbb leri aynı datebase e al Config dosyaları vardır hepsinin aynı database yi yaz.
Doğru söylemiş hepsi phpbb ise öyle yap, phpbb resmi sitesine bak daha önce o işi yapan olmuştur. [www canver net], üçü farklı forum sistemleriyse, misal mamboyla haber sitesi yaptın, phpbbyle forum yaptın, typoyla içerik yönetimi yaptın o iş zor ben bilmiyom.
-
DJ_Alper abi sadece forum phpbb ana sayfaki hazır script deil =) zaten işimizi bozan ana sayfaki script ama şöyle denicem forum.tahribat.comu tahribat.com/forum'a alacam sanırım olurmuş denemekte zarar olmaz=D arkadalşar ilginiz için tşk..