folder Tahribat.com Forumları
linefolder Visual Basic - Basic - PicBasic ve Türevleri
linefolder VB6 İle Randım Sayı Seçme Programı (Soru)



VB6 İle Randım Sayı Seçme Programı (Soru)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2011
    Erkek

    Müritler, arkadaşla programı yapmaya çalışıyoruz.

    Programın özellikleri 2 editbox var  taban ve tavan sayılar yazılıyor.

    3. editbox ise bu sayılar arasında kaçtane sayı  tutulacağını soruyor.

    Fakat bu 3. editboxu yapamadık Yardımcı olursanız çok seviniriz.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Tavan Sayıdan Taban sayıyı çıkartıtığınızda sonuç o oluyor. :) Random ile bu soruyu birleştiremedim daha açıklayıcı yaz


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2011
    Erkek

    sezeruludag bunu yazdı:
    -----------------------------

    Tavan Sayıdan Taban sayıyı çıkartıtığınızda sonuç o oluyor. :) Random ile bu soruyu birleştiremedim daha açıklayıcı yaz


    -----------------------------
    Hoca öyle birşey yok tavan ve taban sayılar arasında kaçtane sayı tutulacağını soruyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Arkadaşım diyelimki A = 1 B = 28 A'dan B'yi Çıkartığında sonuç olarak 27 almazmısın ozaman buradan 27 farklı sayı tutabileceğini görürsün :)


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2011
    Erkek

    sezeruludag bunu yazdı:
    -----------------------------

    Arkadaşım diyelimki A = 1 B = 28 A'dan B'yi Çıkartığında sonuç olarak 27 almazmısın ozaman buradan 27 farklı sayı tutabileceğini görürsün :)


    -----------------------------
    Hoca iyi misin?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palin
    palin's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Temmuz/2010
    Erkek
    sezeruludag bunu yazdı:
    -----------------------------

    Arkadaşım diyelimki A = 1 B = 28 A'dan B'yi Çıkartığında sonuç olarak 27 almazmısın ozaman buradan 27 farklı sayı tutabileceğini görürsün :)


    -----------------------------
    hoca arkadaş diyor ki birinci textboxa birinci sayiyi ikinci textboxa ikinci sayiyi yazip arasindan random sayi sectirecem. bunu pespese 5 kere yapmak istiyorum üçüncü textboxa da onu yazacam ve hesapla butonuna basacam. bu peşpeşe hesaplatmasını text3e nasıl bağlarım

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Konuda ilk yazdığında da böyle söleseydin cevabı daha kolay bulurduk 

    Randomize komutunu bir dongü içerisine bağalayın artık 5tanemi yoksa 10 tanemi yaparsınız bilmiyorum Döngüyü ona göre kurun sonra Dizi tanımlayıp 5 tane elamanı olan bunuda döngü içersinde random ile bağlayın döngü 5 tane dönerse diziye sırasyla elemanlarını aktarır sonuç olarak'ta dizideki elemanları toplatırsanır istediğiniz şey olur yanlış anlamadıysam


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

     

    Private Sub Command1_Click()
    Me.Caption = ""
    
    kactane = 6
    minim = 1
    maxim = 100
    Randomize
    
    For numara = 1 To kactane
    Me.Caption = Format(RasgeleNumara(minim, maxim)) & "," & Me.Caption
    Next numara
    End Sub
    
    Private Function RasgeleNumara(ByVal taban As Long, ByVal tavan As Long) As Long
    RasgeleNumara = Rnd * (tavan - taban) + taban
    End Function
    

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2011
    Erkek

    Kusura bakma hocam birazda kısa olsun diye öyle yazmıştım.

    Örnek kod verebilir misin mümkünse?

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    DE5TROY3R bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Private Sub Command1_Click()
    Me.Caption = ""
    
    kactane = 6
    minim = 1
    maxim = 100
    Randomize
    
    For numara = 0 To kactane
    Me.Caption = Format(RasgeleNumara(minim, maxim)) & "," & Me.Caption
    Next numara
    End Sub
    
    Private Function RasgeleNumara(ByVal taban As Long, ByVal tavan As Long) As Long
    RasgeleNumara = Rnd * (tavan - taban) + taban
    End Function
    

     


    -----------------------------


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2011
    Erkek

    sezeruludag bunu yazdı:
    -----------------------------

    DE5TROY3R bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Private Sub Command1_Click()
    Me.Caption = ""
    
    kactane = 6
    minim = 1
    maxim = 100
    Randomize
    
    For numara = 0 To kactane
    Me.Caption = Format(RasgeleNumara(minim, maxim)) & "," & Me.Caption
    Next numara
    End Sub
    
    Private Function RasgeleNumara(ByVal taban As Long, ByVal tavan As Long) As Long
    RasgeleNumara = Rnd * (tavan - taban) + taban
    End Function
    

     


    -----------------------------


    -----------------------------
    Hocam tam araya gelmiş :|

     

    @DE5TROY3R

    sağolasın hocam.

Toplam Hit: 1418 Toplam Mesaj: 11