Veri Bağlantısı
-
Merhaba arkadaşlar,
Localhostta daha önce açabildiğim recordset dosyalarını "veritabanı veya nesne salt okunur" mesajıyla karşılaşıyorum. bilenlere ve cavplayanlara teşekkürler.
-
Beklede Onla ilgili ayrıntılı bi döküman yazayım...
Milllet hep sorun yaşıyor...
-
İyi olur, tşk ederim
-
Valla başladım ama, türkçe olması için Windows Xp Makina lazım, oda kayserideki evimde, en ger 3-4 gün içinde yazarım...
-
Bununla ilgili ayrıntılı döküman yazmaya gerek varmı? daha önce çalışan dosyalar formatlandıktan sonra bu hale geldi. bence küçük bir yerde ayar değişikliği gerek ama, ben göremedim. neyse yine de desteğin için tşk ederim
-
rene hoca siz yazana dek ben ön bilgi baabında bişeyler yazam.
edebb, web dosyalarının bulunduğu klasörü aç ve en üstteki
Araçlar sekmesinden > klasör seçeneklerine gel > görünümü bul >
3. sıradaki basit dosya paylaşımını kullan (önerilen) seçeneğindeki seçimi kaldır > uygula de
daha sonra db klasorüne veya db access dosyanın üzerine sağ tıkla > güvenliğe gel > burdan ekle butonuna tıkla.
> gelişmiş i seç > şimdi bul de> alttaki listeden IUSR_Bilgisayarınınadı nı Seç > Tamam de
Tekrar tamam de > Şimdi karşına alt kısımda izinler çıkacak > Burdan tam denetimi Seç > uygula de
bu localhost için di. Web siten içinde kontrol panelinden > klasör haklarından > veri tabanı dosyana yazma izni verirsen sorun yaşamazsın.
-
Hocam tam denetimde "izin ver" "izin verme " diye iki buton var. hangisi aktif olmalı ki?
-
tabiki izin ver hoca :)
-
sevimli hocam; sen söyledin ben de yaptım ama; sonuç nafile. "devralamadı" gibi bir ifadeyi bi türlü düzeltemedim. :(
-
Allah Allah.
baya zamandır bilgisayar kullanırım. Bana bi kere olsun Devralamadı deyi nazikçe bir uyarıda bulunmadıydı .
şöyle yap birde
bilgisayarım > yonet> ISS > Web Siteleri > VArsayılan web sitesi > Giriş Dizini. burdan dosyalarının oldugu klasorun adını değiştir. yeni bi klasör yaz. adınıda buraya yaz. tamam de ve yukarda yazıklarımı aynen uygula
o takıldıpın bölüm var ya; orda yapacağın şu. internet konuk hesabnu için izinler yazıyuor. ordan izin ver yazan yerin hemen altında tam denetim yazıyor. onu seç ve uygula de.
sen mutlak bi yerde hata yapmışsındır hoca. gueste neyin izin vermeye çalışmısındır.
IUSR_PCADI.. bunu seçeceksin. başkasını değil.
birde pcye ne olarak baqğlanıuyon. guestmi. eğer guestse düzenleme hakkın olmayabilir die biliyom.
yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.
-
sevimli hocam, teşekkürler, bir önceki işlem işe yaradı
ben orda yetkiyi adminr verdiğimden olmuyormuş.
sağolasın