Veri Tabanını Her 5 Dk Bir Yedeklemek?
-
merhablar arkdaşalar ben kendı sıstemımımde verı tabanını her 5 dk bır yedeklemek eger yedek varsa guncelleme yapmasını ıstıyorum. bunu asp de nasıl yapabilrim
-
yapılacak her saldıraya karşı onlem almak lazım
sistemimde acık varsa sısıtemımın beyın noktası olan veri tabanını ıyı korumam lazım
anlatabildinmi... -
Plesk veya cPanel varsa oradan yapmayi denedinmi?
-
hayır panellerle alakası yok asp de FSO ile alakalıda FSO bilgim az benim
-
hocam nasıl yapacagını bılmıyorum asp kodlamada bılmıyorum ama 5dk gercekten serverını kastırır :/
ama soyle yapabılrısın dbyı yedekleyen bır scrıpt bulursun onu cpanelden 5dkda bır cron ile ayarlayıp çalıştırırsın ama yıende 5dk cok az 1 saat 2 saat yap bara :D oda kastırır ama (:
Googlede aradım epeyce sonuc cıkıyor bır karıstır bulursun sanırım ıstedıgını ;)
http://www.binbirkod.com/kod_oku.asp?kodno=634 buldum mesela ben (:
forumdada ararsan bulursun bırseyler eminim ;)
Kolay gelsın -
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------
hayır panellerle alakası yok asp de FSO ile alakalıda FSO bilgim az benim
-----------------------------
Bu iş çok kasar haberin ola. Sitedeki bir scriptin çalışabilmesi için o an itibariyle o scripti çalıştıran en az bir ziyaretçi olmalıdır. Mesela çalışan bu sayfanın adı forumdisplayfolder.asp ve bu sayfanın hiti artıyorsa demek ki onu çalıştıran en az bir kişi bulunuyor demektir. Ayrıca veritabanı yedeğini alırken veri giriş-çıkışı olmamalıdır. Çünkü veritabanı bozulabilir. -
hoca sen güvenlik için önlem almak gerek falan diyon da kendi serverını zikiyon ne iş??
5 dakikada 1 yedek mi alınır amk? Hangi sitenin sahibisin anlamadım ki :)
Bi kere veritabanın 1 mb olsa -ki böyle aktrif olmayan bi sitenin neden 5 dakikada 1 yedeği alınsın ki neyse-
hesapla: saatte 12 mb, günde 288 mb, ayda 8.64 GB, sırf yedek için bu kadar bandwidth en başta :) Değer mi sence o kadar serverına kasılmasına ayrıca 8 GB bandwidth'e..Soruna gelince öyle bi script bilmiyorum ama dediğin gibi FSO ile halledilebilir geliyor..
Tekrar söylüyorum bu 5 dk işini tekrar düşün :D -
databaseyolu="db.mdb"
SET objFSO = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
objFSO.CopyFile Server.MapPath(""&databaseyolu&""), Server.MapPath(""&databaseyolu&".BAK"), True
SET objFSO = Nothingbu kod yedeklemeye yarar fso ile ayrıca farklı farklı değil tek bi yedeğin üzerine yazar yedek adı da db.mdb.bak olur.. 5 dakika olayınıda kendin ayarla :d
-
Saolasın pesimistzombie kardeşim ya bi tatmin edici cevap senden aldım .
-
5 dk da bir yedek mi olur :|
Yedeği almak atıyorum 3-4 dk sürüyo diyelim,
yedeği aldıktan hemen sonra tekrar yedek alıcak :|
Sonsuz döngüden beter.
-
alt tarafı server içinde mdb yedeklicek 2 3 saniyelik olay niye abartıyonuz ben 24 saatte bir yedekliyorum hiç bir zararı filanda yok.