Video Kurgu Denemem

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    patates bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    patates bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

    Uyuşturucu mu desem  içki mi karar veremedim. 

    O ruhsal durumumu resmetmeye çalışıyorsun

    Ne anlatmak istedin bu videoda ?

    Ciddi soruyorum 

     

    hiçbirşey.

    Önemli olan orada geçen 6 cümle.

    o 6 cümlede bana ait değil oynadığım oyunda geçiyor. 

    https://youtu.be/4d9wahLZoJU?t=11m1s

    tam olarak şurdaki sahne. Oyunun bütünü ve özellikle bu sahnesi sanıyorum ki hem yaşımın geçtiğimiz günlerde 30 olması, hem kardeşimi toprağa vermiş olmam, hemde varoluşsal sıkıntılar içinde olmamında etkisi ile fazla etiledi.

    Ben sadece 1 2 dk da o sahneyi işlemek isterken, yolculuk sürecinide ekledim. bu işlere yeni yeni başlayan biri olarak eklemek çok kolay çıkarması çok zor benim için.

    sanıyorumki uzun olunca herkes bayılarak izleyecek. fakat onun haricinde anlatısı olarak sanıyorumki en keyifle yaptığım şeyde buydu :)

     

    Herşeye muhalefet olmak için değil, eleştirmek için eleştirmek içinde değil. 

    Sen bize sunuyorsan bende yorum hakkımı kullanarak madem iyi birşeyler çıkarmak istiyorsun diye yazayım dedim.

    Zaten kimse senden profesyonel birşey beklemiyor ama çok dağılmış durumdasın.

    Kendi tarzını oluşturayım derken tuhaf birşeyler yapıyorsun. Bunu izlediğimde kafası  bulanık birinden başka birşey görmüyorum. Güzel olmuyor maalesef. Şevkini kırmak istemem.

    Birçok kişininde bunu benim gibi fark ediyordur. .Üzgünüm "kral çıplak"

    Amaç neydi sorusuna : hicbirşey dersen yanlış yoldasın.  Benden bu kadar. İnşallah başarılı olursun

     

     

     

    Dediğim gibi eleştirilere önem veriyorum. Öenmli olanda bu. Ame eleştirilere önem vermek ile eleştirileri süzgeçten geçirmemek başka birşey. Ben özellikle mesela senin gereksiz şak şak yapmayarak hep eksiklere takılmanı seviyorum. Bunu üstümede alınmıyorum çünkü herkese bunu yapıyorsun. Dolayısı ile bir alınganlığım filan yok. Bunu "herkes farkındadır,görüyordur"  "kral çıplak" ve "benden bu kadar" yazılarına dayanarak belirtmek istedim.

    Amaç 0 anlamında yokluk anlamında hiç birşey olamaz elbette,fakat toplasam tek bir kelime dahide etmiyor. Böyle bir video paylaşıp bunun beğeniden beğeniye koşmasın herkesin bayıldığını söylemesini beklmem saçma olurdu tabiki. O yüzdende ben kendim yolum şu diyemiyorken yanlış yoldasın dersen bilemiyorum derim. Sataşma olarak değil. Cidden bilemiyorum. Bil yolu olmalımı insanın onuda bilemiyorum.

     

    Ben mesela yatarken bıyıklarımı burkarım çok hoşuma gider, sorarsan bir amacı yoktur niye yapıyorsun dersen galiba hooşuma gidiyor derim. Peki bayılıyormuyum? Hayır.

     

    Ben sadece birşeyden ilham yaptım ve koydum ortaya. Ortaya koyulan beğeniye sunulan herşey gibi eleştiriye sevilmeye sevilmemeye açık bir hale geldi. Bundada bence bir sorun yok.

    Ama düşünüyorum mesela ne paylaşmış olsam doğru yoldasın derdiniz bunu kestiremiyorum. Herşeye bir anlam bir hedef yüklememiz gerekiyormu? yaptım işte koydum oraya hepsi bu :)

    Yaptığımın bir tarzı varmı adı varmı bilmem, ama ben keyif aldım. Umarım alan olur :)

    Dediğim gibi bu seferki yazın sanki cevabıma bozulmuş gibi bir algı hissetim ondan böyle oldu. üzüldümde açıkçası. Umarım kendimi bunda veya daha önceki yorumumda yanlış ifade etmemişimdir.

     

    Ben yanlış anlaşılmada çok iyi olduğumdan yazıyorum öyle.

    Ne yazarsam yazayım iyi niyetliyimdir. Bunu bil benim için yeterli. 

    Alinmadiğina üzülmediğine sevindim. Sorun yok öyleyse :)

    Benden bu kadar derken yani işin özeti bu demek istedim.

    Kral çıplak derken ( o hikayeyi biliyorsun varsayiyorum)  gerçeklerle illa yüzleşirsin. Buradaki eleştirmemin sebebi. Birgün delinin biri çıkar kalbini kırar. Baştan birşeyleri gör ki o acı süreci yaşama. 

    Söylediklerine bozulmadım.

    Doğru yolu sen bulursun. Sanat esnektir. Sana kalmiş.

    Ama ben senden şunu istiyorum mesela. İstek görsel efect :) istek şarkı gibi oldu.

    Kamera karşısında olmayı seviyorsun.  

     1- Bir film sahnesini sen oyna. Ve oradaki efecti sen yap. Hatta film sahnelerinede örnek vericem. İster ondan sec ister kendi beğendiğin olsun.

    2- yada mini bir senaryo yaz. Onu oyna. Hatta bunun içinde fikir verebilirim. 

    Kurgu bu olur. 

    Fikirler için tekrar yazıcam. Unutursam hatırlat. 

     

    futurist tarafından 24/Nis/17 01:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek
    patates bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    patates bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
     

    Hocam senin en büyük hatan şu ki; yapmış olduğun çalışmaya harcadığın efordan çok daha fazlasını, çalışmayı ve kendini açıklamaya çalışarak harcıyorsun.

    Şimdi bu videoyu izleyip rastgele bir çıkarım yapsam ve eleştirel bir dille yazsam, benim çıkarımım için de bir açıklama yapacaksın. Son vermen gereken devinimin budur. Bir dost tavsiyesi olarak düşün bunu ve lütfen uygula; çalışmanı koy ve çok gerekmedikçe onu savunma veya açıklama. Çünkü bu tür çalışmalar esasında izleyicinin içsel hesaplaşmasına dönüşmesi beklentisi içerir. Itcelik'in de dediği gibi varoluşçu bir çalışma bu ve hatırladığım en elle tutulur örneği de Hayat Ağacı'dır. (The Life of Tree) http://www.imdb.com/title/tt0478304/?ref_=nv_sr_1

    Uhrevi bir konuda elbette ki bir çok görüntü yol gösterici olabilirdi fakat, cinsellik bence de en doğru tercih olmuş. Çünkü iki insanı en çok yakınlaştıran durum budur ve düşününce bu neredeyse ruh ile bir iletişimdir. Dokunmak, hissetmek ve iki bedenin bir olması gibi ibareler tarihler boyunca her türlü mecrada kullanılmış ve bence varoluşçuluğu da çok güzel açıklamış. Tüm o eğırlıklarından kurtulan balon ise durmaksızın göğe doğru yükseldiğinde, varoluşun sonu ile, ölüm ile bir bağlantı kurmanız işten bile değildir. Bu nedenle ben fikri beğendim.

    Videodan sembolik ibareleri atarak -şu üçgenleri filan diyorum.- daha önyargıdan arınmış tepkiler elde edebilirsin. Bizim milletimiz kuşkucu ve kincidir. Bu nedenle sembolik ibareler senin gibi sunum insanları için tehlikelidir. Kullanılacaksa da çok profesyonelce yerleştirilmeli. Aralara serpiştirdiğinde, ne oluyor lan, durumları oluşabilir, gördüğün üzre..

    Son olarak teknik bir kaç önerim olacak; videoda kullandığın font ve yazı rengi bana biraz özensiz geldi. Eğer oyundaki basitliği videoma taşımak istedim dersen anlarım fakat, yazılar ekran alt kısmında, hafif soluk, ufak ve italik olabilirdi. Görüntülerin sıralaması güzel; anlatılmak istenenin ertesi verdiğin kaos, ölümle ilişiklendirmeyi kolaylaştırıyor. Videonun gelişme kısmındaki kuklaların ise son anda bir tanesinin yere düşüvermesini ben neye bağlayacağımı anladım diye sanıyorum. ;)

    Çok detay vermeden, kendini yormadan, içindekini dök geç hocam.

    Selametle.


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek

    @futurist  tamam sorunun olmadığına sevindim. Somut örneklerin güzel, fikir verirsen denemek isterim kendime güvenirsem :) Şu an somut olarak bir kısa filmimvar kafamda .1.5 dk lık filan. fakat oynatacağım biri lazım yok :)

     

    @naZİ  şimdi bana kalsa yine yaldır yaldır cümle cümle her dediğine açıklama yapmak zorunda gibi hissediyorum. Bunu burada kırmaya çalışayım. Çünkü bu benimde biraz farkında olduğum bir durumdu.

    Söylediklerine katılıyorum.Çok çok çok işin içine sokuyor kendimi neredeyse insanlara ne anlamaları gerektiğklerine kadar ben söylüyorum. Olmuyor. 

    Bunu söylemekten utanıyorum hiç hoş değil fakat yazı konusunda haklısın.  isteğim font yoktu. türkçe karakter bile desteklemiyordu "ğ" filan uğraşmadım "g" yaptım gitti. Özensiz oldu evet.

    büdü konusuna gelince anlamışsın :)

     


    https://t.me/pump_upp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mart/2003
    Erkek

    O neydi gızzzz


    Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Bana dokunabildi

    çok anlamaya çalışıyorsunuz ve kelimelere dökmeye yoğun duyuşsal bir yoruma gerek yok bence o noktada herzaman sorunlar yaşarsınız.

    Bu tarz çalışmalarda kişisel veyahut değil hatta sanatın bütünü olarak konuşsak sanat olarak , sanatta herkesle aynı ortak şeyin anlaşılması bir olmuşluk göstergesimidir? Veyahut illaki birşey anlaşılması veyahut anlatılması gerekir mi ?  Yola çıkarken ihtiraslı bir amacın varlığı dahi gereksiz bana sorarsan.

    İlla ki kelimeye dökülecek ele avuca gelecek bir anafikir ve sonuç bütünlüğü şart mıdır?

    En yakına bakarsak o zaman kübizm ölsün :)) 

    anlatılan birşey beklemek veyahut anafikir arayışı nasıl bir hazırcılıktır wtf ya?  :))

    Yapılan işi sorgulamadan önce kendi algılarınızın eksikliklerinin farkına varmanız gerek :D

    Sadece hissetmek kafi.

     

     

     

     

    LaNCeLoT tarafından 24/Nis/17 07:28 tarihinde düzenlenmiştir

    Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

    Bana dokunabildi

    çok anlamaya çalışıyorsunuz ve kelimelere dökmeye yoğun duyuşsal bir yoruma gerek yok bence o noktada herzaman sorunlar yaşarsınız.

    Bu tarz çalışmalarda kişisel veyahut değil hatta sanatın bütünü olarak konuşsak sanat olarak , sanatta herkesle aynı ortak şeyin anlaşılması bir olmuşluk göstergesimidir? Veyahut illaki birşey anlaşılması veyahut anlatılması gerekir mi ?  Yola çıkarken ihtiraslı bir amacın varlığı dahi gereksiz bana sorarsan.

    İlla ki kelimeye dökülecek ele avuca gelecek bir anafikir ve sonuç bütünlüğü şart mıdır?

    En yakına bakarsak o zaman kübizm ölsün :)) 

    anlatılan birşey beklemek veyahut anafikir arayışı nasıl bir hazırcılıktır wtf ya?  :))

    Yapılan işi sorgulamadan önce kendi algılarınızın eksikliklerinin farkına varmanız gerek :D

    Sadece hissetmek kafi.

     

     

     

     

    Das ist!


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2057 Toplam Mesaj: 17
talha kaya