folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Vpn Nedir? Nasıl Çalışır? En İyi Vpn Programları Nelerdir?



Vpn Nedir? Nasıl Çalışır? En İyi Vpn Programları Nelerdir?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    sa. tabiki alıntıdır (: aklınızın bi köşesinde dursun.

     

    Bilindiği üzere ülkemizde sık sık internete yönelik erişim engelleri yaşanmaktadır. Bu durumda insanları Vpn kullanmaya yöneltmektedir. Vpn ingilizce bir kısaltmadır ve sanal özel ağ anlamına gelen virtual private network kelime öbeğinin baş harflerinden oluşmaktadır. En genel haliyle hayatımıza yeni giren bu kavram sizleri olmadığınız bir bölgenin ağına uzaktan bağlama anlamına gelmektedir.

     

    Vpn Nasıl Çalışır?

    Basit bir çalışma yöntemi vardır. Sizlerin bulunduğu bölgeden, başka bir bölgenin ağına doğrudan bir tünel açar. Bu tünel içerisinden iletilen bilgiler gizlilik kapsamına dahildir ve dışarıdan takip edilemediği gibi aynı zamanda da görülemez. Güvenlik uzmanlarının yorumlarına bakacak olursak şifreli bir veri akışı olduğu söylenmektedir. Burada da kolayca anlaşılacağı gibi güvenli bir sistemdir. Kullandığınız cihaza, bilgisayar ya da telefon, özel bir ağ sürücüsü kurar. Bu ağdan yola çıkarak sizlere özel bir IP adresi sağlar. Bu IP adresi sayesinde bulunmadığınız bir yerin ağına kolayca sahip olabilir ve ülke sınırları içerisinde yasak olan tüm sitelere kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

    Vpn yalnızca yukarıda bahsettiğimiz kullanım alanı ile sınırlandırılmamıştır. Vpn teknolojisinin işe yaradığı diğer alan ise kamuya açık ağlarda ortaya çıkar. Kamuya açık alanlarda sizlere sunula internetten yararlanmak çoğu zaman güvensizdir. Belli saldırılar altında kalabilir ve özel bilgilerinizin istemediğiniz kişilerin eline geçmesine olanak sağlamış olabilirsiniz. Bu nedenle bu alanlarda kullanılan Vpn hizmeti sizlere tam güvenlik sağlar ve bilgilerinize erişimi engeller.

    Diğer bir Vpn türü ise özellikle oyuncuların tercih ettiği bir yöntemdir. Çok oyunculu online oyunlarda Vpn kullanan kişiler oldukça memnun kaldıklarını ve yanlış yönlendirme, bilinen adıyla routing, oranlarında ciddi bir düşüş olduğunu bildirmektedirler. Aynı zamanda yükselen sunucu cevap sürelerinde de ciddi bir düşüş bulunmaktadır.

    Kullanımı oldukça basittir. Bir hizmet almanız ve ardından kullanacağınız cihazınıza bu yazılımı kurmanız gerekmektedir. Kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri de Vpn sayesinde görünmez olunup olunmayacağıdır. Bu sorunun cevabı ne yazık ki hayırdır. Sizleri görünmez yapmaz ancak çok daha güvenli işlemler yapmanızı sağlar.

    En İyi Vpn Programları Nelerdir?

    İnternette Vpn için oldukça farklı hizmetler bulunmaktadır. Ücretli hizmetlerin fiyatı 10 ile 20 TL arasında değişmektedir. Ücretsiz yazılımlar da mevcuttur ancak kullanıcı yorumlarından anladığımız kadarıyla ücretsiz uygulamalarda veri sınırı mevcuttur. Kota dolduktan sonra ya tamamen durmakta ya da kullanılamayacak kadar yavaşlamaktadır. Ücretli uygulamalar arasında en iyisi ExprssVPN’dir. 3 günlük ücretsiz sürüm mevcuttur ve 30 gün içerisinde sizlere para iadesi sunmaktadır. Hotspot Shield ise en iyi ücretsiz uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Ücretsiz olmasına rağmen en hızlı Vpn hizmetlerinden biridir. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz TunnelBear ise sizlere aylık 500 mb sınır koyarak hizmet vermektedir. Deneyerek cihazınız ve sizler için en iyi olan uygulamaya kolaylıkla karar verebilirsiniz.


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    https://www.tahribat.com/forum/beles-hizli-vpn--her-platformda-rootsuz-jbsiz-re-239752

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snncr
    snncr's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2015
    Dişi

    Sanal özel ağ, uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan İnternet teknolojisi. 

Toplam Hit: 10743 Toplam Mesaj: 3
vpn vpn