WAMP Server Port Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Sevgili dostlar.

4-5 aya yakin WAMP serverimda sikinti yoktu. 2 gun once IPv6 nin acik oldugunu gorup kapattim. O andan itibaren portakali rengi gecemedi gitti. Sikintisi da portla alakali. Portu degistirince yani Listen 80 yerine Listen 8080 yapinca aciliyor.

Sistem loglarina baktigimda asagidaki hatalari veriyor :

- >>> (OS 10013)An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.  : AH00072: make_sock: could not bind to address [::]:80     .

->>> AH00451: no listening sockets available, shutting down     .

->>> AH00015: Unable to open logs     .

Bir cok deneyip stack overflowa da sordum yok olmadi. Sadece port 8080 yani degistirince oluyor.

80 portu da systemin kullandigi gorunuyor.

Basina gelen bilen var mi ?

Sistem Win 8.1

Saygilar

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

geçen bende 80 portunu açmak için bayagı uğraşmıştım.

doğrumu yaptım bilmiyorum da  bi an sinirle servisde ne var ne yok kapamıştım : )

Burda bazı videolar işini çözecektir sanırım.

http://www.youtube.com/watch?v=19FXbuLalew

http://www.youtube.com/watch?v=na2TdKlDJ8U

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    solstice bunu yazdı

geçen bende 80 portunu açmak için bayagı uğraşmıştım.

doğrumu yaptım bilmiyorum da  bi an sinirle servisde ne var ne yok kapamıştım : )

Burda bazı videolar işini çözecektir sanırım.

Hocam port testinde -> Microsoft HTTP API diyor sende ne diyor ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

skype ile aynı portu kullanıyor, genelde port hatası o yüzden kaynaklanıyor. Ama wamp' ın portunu değiştir, bir programla çakışmıştır

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

teamviewer, skype var ise pc de onlar tarafından kullanımda olabilir 80 portu hocam.

Anti Envato
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Gozumden kacmis hocam SQL server reporting service iptal ettim. Manual koydum simdi acildi. :)

Sagolasin...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Arkadaslar SKYPE komple kaldim sinirden gece 3 e kdr. TW ztn hep yuklemeden kullaniyorum. Oyle yaptim boyle yaptim olmamisti.

Hatta SQL Server Reporting Service i iptal ettim diye hatiliyorum simdi ettim oldu.

Lakin bu problem IPv6 yi iptal edince oldu basiniza gelirse ilginize :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam apache ayarlarında  şu satırı şöyle değiştir

http://prntscr.com/5owsiy

#

#Listen 12.34.56.78:80

Listen 127.0.0.1:80

Listen 127.0.0.1:8081  yaparsan düzelir bende çok uğraşmıstım 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

hocam apache ayarlarında  şu satırı şöyle değiştir

http://prntscr.com/5owsiy

#

#Listen 12.34.56.78:80

Listen 127.0.0.1:80

Listen 127.0.0.1:8081  yaparsan düzelir bende çok uğraşmıstım 

Yok sorun orada degildi. Onu degistirince calisiyor. 8080 yaptim calisti lakin port 80 calismiyordu. Inadim tuttu amk. Dostlar sagolsun ordan burdan simdi calisiyor. Eger IPv6 aktif ise once onu devre disi birak sonrada SQL SErver Reporting service i durdur manual yap oluyor.

Tabi Listen 0.0.0.0:80

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

mssql ayrıca bitane daha servis vardı üst taraflarda bende o çıkarmıştı sorunu sonra onları durdurup manuale çekmiştim.

aslında ben bayagı bi servis durdurmuştum.. iss i bile durdurmuştum : ) herneyse çalıştıysa tamamdır hocam sıkıntı yok :)

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    solstice bunu yazdı

mssql ayrıca bitane daha servis vardı üst taraflarda bende o çıkarmıştı sorunu sonra onları durdurup manuale çekmiştim.

aslında ben bayagı bi servis durdurmuştum.. iss i bile durdurmuştum : ) herneyse çalıştıysa tamamdır hocam sıkıntı yok :)

Hocam isin garip tarafi su :

4-5 ay sorunsuz calisti. SOnra baska bir wi-fi ye baglanmak isterken IPv6 acikmis kapayim dedim. Vay senmisin kapatan :)

Neyse simdi aldim manuele oldu :)

Sagolasin

Toplam Hit: 964 Toplam Mesaj: 11