WAMP Server Port Problemi
-
Sevgili dostlar.
4-5 aya yakin WAMP serverimda sikinti yoktu. 2 gun once IPv6 nin acik oldugunu gorup kapattim. O andan itibaren portakali rengi gecemedi gitti. Sikintisi da portla alakali. Portu degistirince yani Listen 80 yerine Listen 8080 yapinca aciliyor.
Sistem loglarina baktigimda asagidaki hatalari veriyor :
- >>> (OS 10013)An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions. : AH00072: make_sock: could not bind to address [::]:80 .
->>> AH00451: no listening sockets available, shutting down .
->>> AH00015: Unable to open logs .
Bir cok deneyip stack overflowa da sordum yok olmadi. Sadece port 8080 yani degistirince oluyor.
80 portu da systemin kullandigi gorunuyor.
Basina gelen bilen var mi ?
Sistem Win 8.1
Saygilar
-
geçen bende 80 portunu açmak için bayagı uğraşmıştım.
doğrumu yaptım bilmiyorum da bi an sinirle servisde ne var ne yok kapamıştım : )
Burda bazı videolar işini çözecektir sanırım.
http://www.youtube.com/watch?v=19FXbuLalew
http://www.youtube.com/watch?v=na2TdKlDJ8U
-
-
skype ile aynı portu kullanıyor, genelde port hatası o yüzden kaynaklanıyor. Ama wamp' ın portunu değiştir, bir programla çakışmıştır
-
teamviewer, skype var ise pc de onlar tarafından kullanımda olabilir 80 portu hocam.
-
Gozumden kacmis hocam SQL server reporting service iptal ettim. Manual koydum simdi acildi. :)
Sagolasin...
-
Arkadaslar SKYPE komple kaldim sinirden gece 3 e kdr. TW ztn hep yuklemeden kullaniyorum. Oyle yaptim boyle yaptim olmamisti.
Hatta SQL Server Reporting Service i iptal ettim diye hatiliyorum simdi ettim oldu.
Lakin bu problem IPv6 yi iptal edince oldu basiniza gelirse ilginize :)
-
hocam apache ayarlarında şu satırı şöyle değiştir
#
#Listen 12.34.56.78:80
Listen 127.0.0.1:80
Listen 127.0.0.1:8081 yaparsan düzelir bende çok uğraşmıstım
-
ElizaBeTH bunu yazdı
hocam apache ayarlarında şu satırı şöyle değiştir
#
#Listen 12.34.56.78:80
Listen 127.0.0.1:80
Listen 127.0.0.1:8081 yaparsan düzelir bende çok uğraşmıstım
Yok sorun orada degildi. Onu degistirince calisiyor. 8080 yaptim calisti lakin port 80 calismiyordu. Inadim tuttu amk. Dostlar sagolsun ordan burdan simdi calisiyor. Eger IPv6 aktif ise once onu devre disi birak sonrada SQL SErver Reporting service i durdur manual yap oluyor.
Tabi Listen 0.0.0.0:80
-
mssql ayrıca bitane daha servis vardı üst taraflarda bende o çıkarmıştı sorunu sonra onları durdurup manuale çekmiştim.
aslında ben bayagı bi servis durdurmuştum.. iss i bile durdurmuştum : ) herneyse çalıştıysa tamamdır hocam sıkıntı yok :)
-
solstice bunu yazdı
mssql ayrıca bitane daha servis vardı üst taraflarda bende o çıkarmıştı sorunu sonra onları durdurup manuale çekmiştim.
aslında ben bayagı bi servis durdurmuştum.. iss i bile durdurmuştum : ) herneyse çalıştıysa tamamdır hocam sıkıntı yok :)
Hocam isin garip tarafi su :
4-5 ay sorunsuz calisti. SOnra baska bir wi-fi ye baglanmak isterken IPv6 acikmis kapayim dedim. Vay senmisin kapatan :)
Neyse simdi aldim manuele oldu :)
Sagolasin