Web Sitelerinde Engelliler İcin Okuma Secenegi
-
Merhaba arkadaslar,
Jomlada var olan screen reader plugini gibi ( http://demo.storejextensions.org/screenreader/index.php?lang=en ) bir tool var midir bildiginiz ?
Statik bir sitede gerekli ve malesef joomla plugin isimi gormuyor. Bildiginiz kullanabilecegim bir arac var mi ?
Tesekkurler
-
Wordpress için şöyle bir eklenti gördüm.
https://wordpress.org/plugins/sogo-accessibility/screenshots/
-
whoobay bunu yazdı
Wordpress için şöyle bir eklenti gördüm.
https://wordpress.org/plugins/sogo-accessibility/screenshots/
Yok hocam bana direkt HTML lzm. Joomla veya WP kullanmadigim icin malesef isimi gormuyor su anda.
Yinede tesekkurler :)
-
HTML bir sistem olursa bu şekilde bende isterim muhakkak yeni Proje demek oluyor ;)
-
Hocam belki çok safça bir düşünce ama görme engelliler için hazırlanıyor olduğunu düşünürsek sitede böyle bir opsiyonun olduğunu nasıl belirleyipte bahsettiğin şekilde tıklama yapılacağını merak ediyorum?
Güzel bir proje. Hatta yazı odaklı bir blog vs. için alternatif olarak eklenebilir. Mesela podcast tarzında sayfayı komple indirebilmek güzel olabilir.
-
Austen bunu yazdı
Hocam belki çok safça bir düşünce ama görme engelliler için hazırlanıyor olduğunu düşünürsek sitede böyle bir opsiyonun olduğunu nasıl belirleyipte bahsettiğin şekilde tıklama yapılacağını merak ediyorum?
Güzel bir proje. Hatta yazı odaklı bir blog vs. için alternatif olarak eklenebilir. Mesela podcast tarzında sayfayı komple indirebilmek güzel olabilir.
Hocam gorme engelliler icin sanirsam degisik klavyeler oluyor tam bilmiyorum.
-
evet klavye`leri braille alfabesini okutacak şekilde oluyor. şerit şeklinde bir yapı var. alttan harflere göre, kürdan kalınlığında parçalar çıkıntı yaparak okutuyor.
-
SamSara bunu yazdıevet klavye`leri braille alfabesini okutacak şekilde oluyor. şerit şeklinde bir yapı var. alttan harflere göre, kürdan kalınlığında parçalar çıkıntı yaparak okutuyor.
Braille terimini biz baski yaptigimiz etiketlere kullaniyorduk demek ki klavyede de ayniymis. Ogrenmis oldum :)
-
bende yeni yeni görmeye başladım. marketlerde bazı ürünlerde, toplu iğne başı büyüklüğünde kabartmalar var. renkli yerlerin altına geldiğinden görünmüyor, fakat parmak uçlarını kaydırınca belli oluyor. ^^//
süt kutularında gördüğümü anımsadım.
RitmFarbRacourci tarafından 12/Mar/16 15:35 tarihinde düzenlenmiştir -
SamSara bunu yazdıbende yeni yeni görmeye başladım. marketlerde bazı ürünlerde, toplu iğne başı büyüklüğünde kabartmalar var. renkli yerlerin altına geldiğinden görünmüyor, fakat parmak uçlarını kaydırınca belli oluyor. ^^//
biz etiket basiyoruz. ozel makina var orada bu kabartmalari yapiyor. :)
-
SamSara bunu yazdıbende yeni yeni görmeye başladım. marketlerde bazı ürünlerde, toplu iğne başı büyüklüğünde kabartmalar var. renkli yerlerin altına geldiğinden görünmüyor, fakat parmak uçlarını kaydırınca belli oluyor. ^^//
biz etiket basiyoruz. ozel makina var orada bu kabartmalari yapiyor. :)