folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Web Sitelerinde Engelliler İcin Okuma Secenegi

Web Sitelerinde Engelliler İcin Okuma Secenegi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaslar,

Jomlada var olan screen reader plugini gibi ( http://demo.storejextensions.org/screenreader/index.php?lang=en ) bir tool var midir bildiginiz ?

Statik bir sitede gerekli ve malesef joomla plugin isimi gormuyor. Bildiginiz kullanabilecegim bir arac var mi ?

Tesekkurler

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Wordpress için şöyle bir eklenti gördüm.

https://wordpress.org/plugins/sogo-accessibility/screenshots/

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    whoobay bunu yazdı

Wordpress için şöyle bir eklenti gördüm.

https://wordpress.org/plugins/sogo-accessibility/screenshots/

Yok hocam bana direkt HTML lzm. Joomla veya WP kullanmadigim icin malesef isimi gormuyor su anda.

Yinede tesekkurler :)

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egultekin
    egultekin's avatar
    Erkek

HTML bir sistem olursa bu şekilde bende isterim muhakkak yeni Proje demek oluyor ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Hocam belki çok safça bir düşünce ama görme engelliler için hazırlanıyor olduğunu düşünürsek sitede böyle bir opsiyonun olduğunu nasıl belirleyipte bahsettiğin şekilde tıklama yapılacağını merak ediyorum?

Güzel bir proje. Hatta yazı odaklı bir blog vs. için alternatif olarak eklenebilir. Mesela podcast tarzında sayfayı komple indirebilmek güzel olabilir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Hocam belki çok safça bir düşünce ama görme engelliler için hazırlanıyor olduğunu düşünürsek sitede böyle bir opsiyonun olduğunu nasıl belirleyipte bahsettiğin şekilde tıklama yapılacağını merak ediyorum?

Güzel bir proje. Hatta yazı odaklı bir blog vs. için alternatif olarak eklenebilir. Mesela podcast tarzında sayfayı komple indirebilmek güzel olabilir.

Hocam gorme engelliler icin sanirsam degisik klavyeler oluyor tam bilmiyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    evet klavye`leri braille alfabesini okutacak şekilde oluyor. şerit şeklinde bir yapı var. alttan harflere göre, kürdan kalınlığında parçalar çıkıntı yaparak okutuyor.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    SamSara bunu yazdı
    evet klavye`leri braille alfabesini okutacak şekilde oluyor. şerit şeklinde bir yapı var. alttan harflere göre, kürdan kalınlığında parçalar çıkıntı yaparak okutuyor.

Braille terimini biz baski yaptigimiz etiketlere kullaniyorduk demek ki klavyede de ayniymis. Ogrenmis oldum :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    bende yeni yeni görmeye başladım. marketlerde bazı ürünlerde, toplu iğne başı büyüklüğünde kabartmalar var. renkli yerlerin altına geldiğinden görünmüyor, fakat parmak uçlarını kaydırınca belli oluyor. ^^//

süt kutularında gördüğümü anımsadım.

RitmFarbRacourci tarafından 12/Mar/16 15:35 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    SamSara bunu yazdı
    bende yeni yeni görmeye başladım. marketlerde bazı ürünlerde, toplu iğne başı büyüklüğünde kabartmalar var. renkli yerlerin altına geldiğinden görünmüyor, fakat parmak uçlarını kaydırınca belli oluyor. ^^//

biz etiket basiyoruz. ozel makina var orada bu kabartmalari yapiyor. :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    SamSara bunu yazdı

biz etiket basiyoruz. ozel makina var orada bu kabartmalari yapiyor. :)

Toplam Hit: 1031 Toplam Mesaj: 11
screen reader