Website Backup Alma Hk.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    Arkadaşlar merhaba,

    Çalıştığım kurumun 200 e yakın 40 Gb lik aktif olarak kulllanılan websiteleri var sunucu dedicated olarak x bir firmadan alınmış.

    Local'de olmadığı için veeam ile falan backup alamıyorum şimdi benim sormak istediğim tecrübeli arkadaşlar böyle bir yapının backupunu nasıl alır.

    Benim istediğim sunucunın X dizinindeki klasoru alsın cloud'a bir yere atsın onedrive falan var hatta azure bile var  bunu günlük olarak yapsın hatta alabiliyor ise incremantel alsın daha iyi olur var mıdır daha önce yapan birisi yada farklı önerileriniz var isede açığım.



    Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    bir up kimsenin bir fikri yok mu ya ?


    Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    40 GB'lık 200 site...

    Hmm..

     

    Hocam, dedicated sunucu içerisinde , sanırım hepsinin tek tek panellerine girerek alman gerekecek. Dedicated > Vps > Reseller > Hosting sırasına göre.
    Ama şuda olabilir, Dedicated yönetim paneli içerisinde, Backup fonksiyonu büyük olasılıkla vardır, zamanlama ( cron ) özelliğinden faydalanarak, gece saatleri içerisinde sorunsuz bir backup aldırabilirsin.

    Birde araştırırken şunu buldum :

    "cPanel sunucularınızı yedekleme için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz,

    İlk olarak hangi cPanel sunucunuzun full yedeğini almak istiyorsanız Putty Programı yardımı ile SSH’a root kullanıcısı ile root olarak bağlanıyoruz, ardından aşağıdaki komutu veriyoruz. (Tırnaklar hariç)

    “for i in $(ls /var/cpanel/users); do /scripts/pkgacct $i;done”

    Yukarıdaki komudu verdikten sonra, Whm panelinizden açmış olduğunuz tüm hosting hesaplarının backupunu /home dizinine almaya başlayacak, ne kadar çok account varsa işlem o kadar uzun süreceğini unutmayınız, yedekleme bittikten sonra tekrar komut satırına düşecek, yedekleme yaparken ……. (nokta, nokta) geçen yerlerde yedek almaya devam eder acele etmeden sabırla beklemeniz gerek, mümkünse internet bağlantınız kopmasın işlem yarıda kalamaması açısından.
    Yedekleme işlemini sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra sıra geldi Alınan Full Yedeklerinizi kendi bilgisayarınıza çekmeye,

    WinsCp programını indiriyoruz, Programın kurulumunu yaptıktan sonra çalıştırarak yine aynı şekilde sunucunuza root olarak login oluyoruz, program ftp programı kullanmak kadar basit bir arayüze sahiptir, /home dizini altına giriyoruz, tarih-accountismi.tar.gz şeklinde yedekleri görüyorsunuz, onların tamamını seçerek veya bir kısmını parça parçada yapabilirsiniz, kendi bilgisayarınıza indiriyorsunuz."


    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
Toplam Hit: 1125 Toplam Mesaj: 3
website backup