Win32/Parita?
-
La tarikat bu nedir la pc kaynıyo...
-
cok pis bisi. her calistirdigin exeye bulusir.
antiparite diye bi program vardi onu indirip temizle tek yolu bu. -
underzero hojam saol...
-
PariteB benim pc de 6 senedir var. format atarım yedeklere ihtiyaç olur geri çagırırım. resmen bütünleştik o virüs ile :D. peki parite yi temizleyen program exe lere hasar veriyomu, bir çok av denedim ve hiçbiri exe leri düzgün getiremedi.
-
antiparite programi bozmadan duzeltiyor.
zaten baska da care yok. anivirus programlari sadece buluyor temizleyemiyor. -
Antivirüs programını guncelleyıp sonra sıstem gerı yuklemeyı devre dısı bırakıp guvenlı kıp de bılgısayarı ac...
Antivirusle scan yapıp bulduklarını onart...
regedit den:
"HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>Curr entVersion>Explorer" e gelıp, sağdaki "PINF" değerini sil.
Hersey bundan sonra cok guzel olacak... Sımdı sıstem gerı yuklemeyı etkınlestır... -
Zipsiz ve rarsız tüm dosyalarına bulaşmıştır kasper 6 temizlio ama tabi çoğu dosya bozulio virüsün en pis özelliği tüm exe lere bulaşıp bozması daha kötüsü virüsü sildikten sonra yedek aldığın dosyaların içinde virüslü bir exe yi tıkladığında virüs tekrar aktif oluyor...Yani yedek alırken dikkat et hepinize tavsiyem eğer bilgisayarınızda prog. arşiv v.s. yapıyorsanız mutlaka zipli olsun ve belli aralıklarla cd ye falan çekin bu virüs yüzünden zamanında benim baya biprogramım gitti...
virüs regeditte [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\PINF]
bulunuyor virüsün çoğalmasını PINF 'i silerek engelleyebilirsin ama bozuk exeleri tıklamican tabiki sonra virüs tekrar aktif olio sonrada güncellenmiş kasper 6 la güvenli kipte bilgisayarı tarat(başka ii bir av de kullanabilirsin tabi ama kasper6 denenmiştir:D) yada direk format zati tüm dosyalara bulaşmıştır:D(yedeklerine dikkat et virüs lü dosya olmasın:D) -
antiparite
-
underzero nun dediği gibi o viruslerin fixlerini bulup kullanmanız daha sağlıklı olacaktır :)
-
yaw ben hala underzero nun çözümünü güvenli bulmuyorum yani şimdi alcam tarıycam eger diğer av ler gibi olursa tekrar win kurmak istemiyorum. bende yükleme noktası da yok.
-
evet ağdan bile pc ye girmek yetio anında bulaşıo...NOD32 ile temizledim..2-3 oyun hariç hepsi çalışıo...çoğu exe yi temizledi..onardı..parite B..
Toplam Hit: 2607 Toplam Mesaj: 11