Windows 10 Disk Clone Disk To Disk
-
Arkadaşlar, Windows 10 kurulu ve ayarları yapılmış bir harddiski farklı bilgisayarlara klonlayarak kurulum ve zamandan kazanmak için bir kaç yöntem denedim. başta Seagete in acronis e gömülü bir uygulamasını kullanıyordum. sonradan hatalar almaya başladım. Şuan buldugum bir uygulamayı paylaşmak istiyorum. gayet hızlı 250gb bir diski yaklaşık 10 dk klonladı. makinada sorunsuz çalışıyor.
ücretsiz. ayrıca hızlı. cd ye iso olarak yazdırıp boot ederek yapılıyor. türkçe dil seçeneği mevcut
http://clonezilla.org/downloads/download.php?branch=alternative
bu arada windows 10 lisansı motherboarda yazıyor. klonladıktan sonra ikinci bilgiayarı tekrar etkinleştirmek durumundasınız.
-
tişikkirlir sipirmin
-
Acaba server 2008de kullansak işe yararmı ?
Yada varmı alternatif şu daha iyidir dediğiniz ?
Şu anda "clonezilla-live-20151012-wily-amd64.zip" bunu indiriyorum
-
Piratebay bunu yazdı
2008 ve 2008 r2 de de çalışması lazım. Yalnız source (elimizdeki Sağlam bilgilerinin olduğu disk) destination diskleri seçerken dikkatli olun. sen biliyorsundur ama bilmeyenler için.
ben i386 kullanıyorum.
iyisi dediğim bu var şuanda. çünki bir çoğu paralı ve free olan sürümleri bir diski 7-8 saatte klonluyor ve hata verebiliyor.
-
siyahbereli bunu yazdıPiratebay bunu yazdı
2008 ve 2008 r2 de de çalışması lazım. Yalnız source (elimizdeki Sağlam bilgilerinin olduğu disk) destination diskleri seçerken dikkatli olun. sen biliyorsundur ama bilmeyenler için.
ben i386 kullanıyorum.
iyisi dediğim bu var şuanda. çünki bir çoğu paralı ve free olan sürümleri bir diski 7-8 saatte klonluyor ve hata verebiliyor.
anladım hocam teşekkür ederim deneyip sonucu yazarım
-
Kafe ve kurum copylerinden edindiğim tecrübelerde hız ve stabillik konusunda paragonu şiddetle tavsiye ederim.
Bootable olarak flash yada cdye yazdırın keyfinize bakın
Aşağıdaki konuda bahsetmiştim
http://www.tahribat.com/forum/disk-kopyalama-yazilimlari-testi-166726
-
aynı ağa bağlı 100 cihaz var.. ve hepsi birebir aynı.. hdd ile hepsini sırayla gezip clone atmak istemiyorum
diyorumki bu makinelerden birini örnek makine olarak göstertsem 100 cihaza desemki aha bunda saldırın itin enikleri sırayla desem gece sabaha kadar klonlama yapsa
yada daha farklı söyleyeyim 100 makineye sırayla imaj atıyor diyelim 2. makineye atıp bu 2 makineyi de otomatik olarak kaynak haline getirerek 50 50 falan bölüşse iş yükü azalması ve zaman tasarrufu binevi torrent mantığı gibi varmıdır öyle bir imaj olayı
yani saki acronis te var ama kurcalamadım varsa da bu bahsettiğim kadar janjanlısı yoktur... cihazların hepsinde ssd var ağ yapısı gigabit
-
internet kafeciler için on numara bir yazılım olabilir. Sağol hacı eline sağlık
-
yunusdogan bunu yazdı
aynı ağa bağlı 100 cihaz var.. ve hepsi birebir aynı.. hdd ile hepsini sırayla gezip clone atmak istemiyorum
diyorumki bu makinelerden birini örnek makine olarak göstertsem 100 cihaza desemki aha bunda saldırın itin enikleri sırayla desem gece sabaha kadar klonlama yapsa
yada daha farklı söyleyeyim 100 makineye sırayla imaj atıyor diyelim 2. makineye atıp bu 2 makineyi de otomatik olarak kaynak haline getirerek 50 50 falan bölüşse iş yükü azalması ve zaman tasarrufu binevi torrent mantığı gibi varmıdır öyle bir imaj olayı
yani saki acronis te var ama kurcalamadım varsa da bu bahsettiğim kadar janjanlısı yoktur... cihazların hepsinde ssd var ağ yapısı gigabit
Clonezilla bu işi zaten yapıyor kardeşim, clonezilla server olarak geçiyor.
Bunun dışında Fog project'i deneyebilirsin, bizim üniversiteye kurdum ve kullanıyoruz, Network üzerinden boot ettikten sonra gelen menüye İstediğin imajları ekledikten sonra listeden seçip restore edebiliyorsun. Ayrıca bu menüye Ubuntu vs Linux distroları Live olarak çalışacak şekilde ekleyebilir, hiren boot cd gibi isolarıda ekleyebilirsin. Ayrıca bu menüye yetkilendirme ile giriyorsun, herkes kafasına göre girip bu menüye ulaşamaz.
-
Cyber bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Clonezilla bu işi zaten yapıyor kardeşim, clonezilla server olarak geçiyor.
Bunun dışında Fog project'i deneyebilirsin, bizim üniversiteye kurdum ve kullanıyoruz, Network üzerinden boot ettikten sonra gelen menüye İstediğin imajları ekledikten sonra listeden seçip restore edebiliyorsun. Ayrıca bu menüye Ubuntu vs Linux distroları Live olarak çalışacak şekilde ekleyebilir, hiren boot cd gibi isolarıda ekleyebilirsin. Ayrıca bu menüye yetkilendirme ile giriyorsun, herkes kafasına göre girip bu menüye ulaşamaz.
hocam çok teşekkürler
-
Acronis True Image Workstation,
Bu işin piridir.