Windows 8.1 E Yükseltme Sorunu
-
Lisanslı Windows 8 Pro kullanıyorum. Windows 8.1 Pro güncellemesi Mağazada mevcut. İndirip güncellemeyi başlatıyorum. Güncelleme kurulmaya başlıyor. İşlem bitmek üzereyken hata alıyorum.
Hata: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bu hatayı aldıktan sonra bilgisayarım otomatik olarak yeniden başlıyor. Windows 8 pro ya geri dönüyor.
Sebep ne olabilir ?
i7 3770 serisi işlemcili, Asus P8Z22 anakartlı bir pc m var.
Google da araştırdım ama çözüm bulamadım.
-
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Hatası genellikle bir aygıt sürücüsü, sistem hizmeti veya BIOS kurulumundan sonra oluşur.
Hızlı bir şekilde gidermek için, işletim sistemi seçeneklerini görüntüleyin karakter modu bilgisayarınızı başlatın ve F8 tuşuna basın.
Ortaya çıkan, Windows 2000 Advanced Options menüsü, Last Known Good Configuration seçeneğini seçin. Bu seçenek, bir defada sadece bir sürücü veya hizmet eklendiğinde en olanıdır.
Windows NT 4.0 veya daha önceki bir yükseltme yaparken buhatayla karşılaşırsanız, bir aygıt sürücüsü, sistem hizmeti, bir virüs tarayıcı ya da yeni sürüm ile uyumlu bir yedekleme aracı neden olabilir. Mümkünse, tüm üçüncü taraf aygıt sürücüleri ve sistem hizmetleri kaldırın ve herhangi bir virüs tarayıcısı için yükseltme öncesinde devre dışı bırakın. üreticilerinden, bu araçların almak için başvurun. Hataya neden olan aygıt veya sürücüyü yardımcı olabilecek ek hata için, System Log in Event Viewer’ı kontrol edin.
BIOS bellek ön belleğe alma devre dışı bırakılması da bu hatayı gidermenize yardımcı olabilir. Ayrıca, sistem üreticisi, özellikle bellek tarayıcı tarafındanverilen donanım tanılama çalıştırmanız gerekir. Bu işlemler hakkında ayrıntılı bilgi için, bilgisayarınızın kılavuzuna bakın. Sistem, küçük bilgisayar sistemi arabirimi (SCSI) adaptörleri varsa, Windows 2000 sürücüleri güncellendi almak için adaptör üreticisine başvurun. SCSI BIOS eşleme görüşmesini devre dışı bırakın, her cihazın kabloları ve SCSI kimliklerini kontrol edin ve uygun olanı onaylayın. Geliştirilmiş aygıt elektroniği (IDE) aygıtlar için, sadece Birincil onboard EIDE bağlantı noktası tanımlamak. Ayrıca, uygun master / slave / stand-alone için her EIDE cihazı kontrol edin. Tüm sabit diskler için EIDE aygıtları kaldırın. -
HoLyCat bunu yazdı
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Hatası genellikle bir aygıt sürücüsü, sistem hizmeti veya BIOS kurulumundan sonra oluşur.
Hızlı bir şekilde gidermek için, işletim sistemi seçeneklerini görüntüleyin karakter modu bilgisayarınızı başlatın ve F8 tuşuna basın.
Ortaya çıkan, Windows 2000 Advanced Options menüsü, Last Known Good Configuration seçeneğini seçin. Bu seçenek, bir defada sadece bir sürücü veya hizmet eklendiğinde en olanıdır.
Windows NT 4.0 veya daha önceki bir yükseltme yaparken buhatayla karşılaşırsanız, bir aygıt sürücüsü, sistem hizmeti, bir virüs tarayıcı ya da yeni sürüm ile uyumlu bir yedekleme aracı neden olabilir. Mümkünse, tüm üçüncü taraf aygıt sürücüleri ve sistem hizmetleri kaldırın ve herhangi bir virüs tarayıcısı için yükseltme öncesinde devre dışı bırakın. üreticilerinden, bu araçların almak için başvurun. Hataya neden olan aygıt veya sürücüyü yardımcı olabilecek ek hata için, System Log in Event Viewer’ı kontrol edin.
BIOS bellek ön belleğe alma devre dışı bırakılması da bu hatayı gidermenize yardımcı olabilir. Ayrıca, sistem üreticisi, özellikle bellek tarayıcı tarafındanverilen donanım tanılama çalıştırmanız gerekir. Bu işlemler hakkında ayrıntılı bilgi için, bilgisayarınızın kılavuzuna bakın. Sistem, küçük bilgisayar sistemi arabirimi (SCSI) adaptörleri varsa, Windows 2000 sürücüleri güncellendi almak için adaptör üreticisine başvurun. SCSI BIOS eşleme görüşmesini devre dışı bırakın, her cihazın kabloları ve SCSI kimliklerini kontrol edin ve uygun olanı onaylayın. Geliştirilmiş aygıt elektroniği (IDE) aygıtlar için, sadece Birincil onboard EIDE bağlantı noktası tanımlamak. Ayrıca, uygun master / slave / stand-alone için her EIDE cihazı kontrol edin. Tüm sabit diskler için EIDE aygıtları kaldırın.Bu sorunumu çözmedi. Tüm aygıtları tek tek güncelledim. Sonuç yine aynı
-
hacım birde bunu dene...
Alıntıdır..
Bu hatayı bir oyun yükledikten sonra yaşadım(aslında oyundan sandım crack ile ilgilidir mâlum oyunların fiyatları yüksek ve her şehirde bulunmuyor) bilgisayarı her ethernet kablosu takılıyken her açışımda resetliyordu. Usb takınca resetliyordu ve yada dışarıdan herhangi bir aygıt takınca pc reset atıyordu.Her türlü yolu denedim en az 20 program indirdim temizleme ve onarmayla ilgili.Hiçbiri işe yaramadı. Yok usbler pislenmiştir vs. saçma sapan şeyler internette dolanıyor.
Yapıpta Çözüme Ulaşamadığım Yöntemler:
1. Ramlerin yerini değiştirmek yada çıkarıp teker teker denemek.
2. Ekran kartını sökmek (Ob-boarddan çalıştırdım).
3.Ekran kartı driverlerini kaldırmak.
4.Tüm parçaları çıkarıp temizlemek.
5.Bilgisayar açılışı sırasında F8 ile bilgisayarı onar yada en son düzgün ayarlara getir(yada benzer birşey) yapmak.
6.Usb içlerini ve ethernet kablosu girişini temizlemek.
7. Renkli fanlar yerine normal fan takmak.
Çözümüm ise şudur:
Pc'ye ethernet kablosunu taktığımda eset sıkı koruma veya paylaşıma izin ver diye seçmem için yazı çıkardı şansıma bir baktım dns ayarlarında çok acayip birşeyler yazıyor ve 1. Dns 157.3.123.1 (diğerini yazmıyorum denemeye kalkmayın diye) dns ayarları değişmişti dedim noluyo meğerse ben her usb takışımda bilgisayar aygıt sürücüsü yüklemek için internete bağlanmaya çalışıyor Dns üzerinden geçtiği için internet bağlantısı artık napıyorsa o dns ayarı pc irql_not_less_or_equal hatası veriyodu ve 100 e kadar aşağıda bölümde sayıyordu.(Bu zamana kadar en az 25 program falan kaldırdım belki ilgilidir diye).
Hemen değiştim Google Dns ayarlarıyla (8.8.8.8 - 8.8.4.4) şekşinde ve yaklaşık 5-6 saattir durmadan oyun oynuyorum hiçbir sıkıntı yok. Eğer sizin Pc nizde irql_not_less_or_equal hatası veriyorsa bununla ilgili olabilir.Ethernet kablonuz Pc açılırken takılı olsun 2 veya 3. defada reset atmayacak ve dns ayarlarını hemen değiştireceksiniz düzelicek. -
HoLyCat bunu yazdı
hacım birde bunu dene...
Alıntıdır..
Bu hatayı bir oyun yükledikten sonra yaşadım(aslında oyundan sandım crack ile ilgilidir mâlum oyunların fiyatları yüksek ve her şehirde bulunmuyor) bilgisayarı her ethernet kablosu takılıyken her açışımda resetliyordu. Usb takınca resetliyordu ve yada dışarıdan herhangi bir aygıt takınca pc reset atıyordu.Her türlü yolu denedim en az 20 program indirdim temizleme ve onarmayla ilgili.Hiçbiri işe yaramadı. Yok usbler pislenmiştir vs. saçma sapan şeyler internette dolanıyor.
Yapıpta Çözüme Ulaşamadığım Yöntemler:
1. Ramlerin yerini değiştirmek yada çıkarıp teker teker denemek.
2. Ekran kartını sökmek (Ob-boarddan çalıştırdım).
3.Ekran kartı driverlerini kaldırmak.
4.Tüm parçaları çıkarıp temizlemek.
5.Bilgisayar açılışı sırasında F8 ile bilgisayarı onar yada en son düzgün ayarlara getir(yada benzer birşey) yapmak.
6.Usb içlerini ve ethernet kablosu girişini temizlemek.
7. Renkli fanlar yerine normal fan takmak.
Çözümüm ise şudur:
Pc'ye ethernet kablosunu taktığımda eset sıkı koruma veya paylaşıma izin ver diye seçmem için yazı çıkardı şansıma bir baktım dns ayarlarında çok acayip birşeyler yazıyor ve 1. Dns 157.3.123.1 (diğerini yazmıyorum denemeye kalkmayın diye) dns ayarları değişmişti dedim noluyo meğerse ben her usb takışımda bilgisayar aygıt sürücüsü yüklemek için internete bağlanmaya çalışıyor Dns üzerinden geçtiği için internet bağlantısı artık napıyorsa o dns ayarı pc irql_not_less_or_equal hatası veriyodu ve 100 e kadar aşağıda bölümde sayıyordu.(Bu zamana kadar en az 25 program falan kaldırdım belki ilgilidir diye).
Hemen değiştim Google Dns ayarlarıyla (8.8.8.8 - 8.8.4.4) şekşinde ve yaklaşık 5-6 saattir durmadan oyun oynuyorum hiçbir sıkıntı yok. Eğer sizin Pc nizde irql_not_less_or_equal hatası veriyorsa bununla ilgili olabilir.Ethernet kablonuz Pc açılırken takılı olsun 2 veya 3. defada reset atmayacak ve dns ayarlarını hemen değiştireceksiniz düzelicek.Bunun benim durumumla alakası yok. Ben sadece güncellemede bunu yaşıyorum. Benim Dns otomatik zaten. Ama yinede denedim bunu. Sonuş aynı...
-Kurduğum tüm programları kaldırdım. Değişen bişey yok.
-Bu akşam yeni aldığım wireless kartını söküp öyle deneyeceğim. Bakalım bişey olacakmı...
-
@opusdei
temel ve gerekli driverlar harici tum ekstra aygit ve suruculerini kaldir oyle gir guncellemeye . guncelleme tamamlandiktan sonra tekrar ekler kurarsin eksiklerini .. bu sekilde daha sorunsuz bir guncelleme mumkun olur kanimca
-
Pc ye en son takmış olduğum wifi kartını söküp aygıtı ve sürücüsünü komple kaldırarak sorunu çözdüm.
444 67 87 numaralı Microsoft destek sağolsun =) Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
-
opusdei bunu yazdı
Pc ye en son takmış olduğum wifi kartını söküp aygıtı ve sürücüsünü komple kaldırarak sorunu çözdüm.
444 67 87 numaralı Microsoft destek sağolsun =) Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
lisanslı windows kullanmanın avantajı bu olsa gerek :) sevindim sorunu çözdüğüne
-
unbalanced bunu yazdıopusdei bunu yazdı
lisanslı windows kullanmanın avantajı bu olsa gerek :) sevindim sorunu çözdüğüne
Evet bir avantaj. Ama lisanslı olduğunu söyledim de kontrol etmediler veya key falan sormadılar
-
amk. anlamıyorum elimizde lisanslı win8 key var 8.1 kullanırken kabul etmiyor meselede bu deilmi
vl sürüm yükle maksat format atarken serial istemesin dimi.illede ms den indirdiğin kendi isonu kullanacaksan
yükseltmeyi si*tir et
vl sürüm kullanabilirsin netten bul indir bas formatı
kurulum bitince komut satırını açıyoruz
“slmgr.vbs -ipk “yazdıktan sonra Enter bastıktan sonra
“slmgr.vbs -ato” komutu ile aktivasyon işkemini bitiyoruz.veya orjinal indirdiğin iso ise yine bas formatı.netten 8.1 serial bul.format bitince
yukarıdaki yöntemi kullanarak kendi serialini gir.inanki her iki yöntemide denedim.birçok makinada paşalar gibi yedi.
pm attım sana 8.1 için denenmiş serial
alexfarrow tarafından 17/Ara/13 13:42 tarihinde düzenlenmiştir -
birde kis 2014 le ilgili pm attım temiz bir formattan sonra işine yarar